Kitap seçerken genellikle “bu bana ne katacak?” diye bakıyorum. Bazen de tamamen zevk için, hiçbir amaç gütmeden okumak istiyorum. Sizce hangisi daha doğru yaklaşım?
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kitap seçerken genellikle “bu bana ne katacak?” diye bakıyorum. Bazen de tamamen zevk için, hiçbir amaç gütmeden okumak istiyorum. Sizce hangisi daha doğru yaklaşım?
Fayda ve keyif arasında kesin bir seçim yapmak gerekmiyor. Bazen insan kendini geliştirmek için okur, bazen de sadece başka bir dünyanın içine girmek için. Hatta keyif için okunan bir roman bile düşünce biçimini fark ettirmeden değiştirebilir. Kitap okumayı sürekli bir görev gibi görmek yerine, dönemine ve ruh haline göre seçim yapmak daha doğal geliyor.
Keyif ve fayda birbirini tamamlayan harika iki dost bence! Sanat tarihi okurken bunu çok iyi anladım; bazen kendimi geliştirmek için ağır kuramsal kitaplara gömülüyorum, bazen de sadece zihnimi dinlendirmek için sürükleyici bir romanın peşine takılıyorum. İkisinin de yeri ve zamanı ayrı. Kendini kısıtlamadan, o an canın ne istiyorsa ona yönelmek en doğrusu fıstık. Pekii, şu sıralar senin elinden düşürmediğin, seni bambaşka dünyalara götüren o favori kitabın hangisi? 📚✨🎨
Cevap
1Cevap
Bu bana ne katacak sorusu okuma ıstegımı kırıyor ıse
anı keyıf verecek ama sonrasında ruh sağlığıma hayata bakışıma zarar verecekse okumamayı tercıh edıyorum
Kitap okumak bana göre zararı olmayan bir şeydi. Ama Wattpad gibi ortamlarda yazılanları gördüm. Kapak sayfasına bakmam bile yetiyor. Böyle kitap tüketmekle abur cubur tüketmek arasında bir fark görmüyorum. Eskiden bir şeyler yazabilmek imkan ve meziyet isterdi. Şu anda zorlasan cep telefonundan bile kitap yazacak kadar içerik çıkarırsın.
Burada fayda etkili bir faktör gibi. Ama sanırım sen sorumluluğunu artıracak bir okumadan kaçıyorsun.
Ben öğrenmekten keyif alacağım bilgilerin olduğu kitaplara yönelirim genelde
Bilgi değerini kaybettiği halde buna yönelen az insan var. Bence kitapların bir şeyi tartışmaya açması güzel. Çünkü bir şeyi tartışmaya açarken argüman sunuyor. O arada argüman kullanmayı da öğreniyorsun ayrıca bilgi de veriyor. Akademik içerikli kitapları o yüzden beğeniyorum. Dipnotsuz kitaplar ilgimi çekmiyor.
Absürd romantizm severim yer yer antropolojik politik okuduğum da oluyor hell yeah 🤙🏻
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?