Bi uyandıniz, M. Ö. 2026, ne yapardınız?

Yıl 2026 ama M. Ö., ne yapardınız?

Telefon yok, şu yok bu yok. 😂 Günümüz beyaz yakalıları sabah erkenden tarlada ırgat olarak çalışmaya giderlerdi herhalde. 😂 Siz ne yapıyor olurdunuz? Ben büyük ihtimalle gece gökyüzüne dalıp haritasını falan çıkarırdım, felsefi sorular ve yanıtlarını düşünürdüm. Din diye bir şey yok, cehenneme gitmek yok, daha M. Ö., yani dini icat etmedik. 😂 Her uygarlığın kendi inanç sistemi ve tanrı-tanrıçaları var. Öyle bir dönem yani.. 😂 Çok ilginç değil mi? Şimdi cehenneme gitmek var, o zaman yoktu. 😂 Tabii kendi inanç sistemlerinde öbür dünyada veya tanrılar arasında çeşitli cezalandırmaları vs. vardır..

Bu arada Homo neandertalensis insanının bizden daha soyut düşünebildiğini, Homo sapiensler alık alık gezerken sanatla ve din işleriyle uğraştıklarını biliyor muydunuz? Homo sapiensler ölülerini henüz gömmezken, onlar gömüyorlardı çünkü bu soyut düşünce, Tanrı, öbür dünya düşüncesi gibi yetenekleri vardı.. ancak ses telleri bazı sesli harfleri vs. çıkarmak için yeterli değilmiş, yani bizim kadar güçlü sosyal bağ kuramadıkları için ve bunun farklı bir yolunu bulamadıkları için bizim içimizde asimile oldular, eridiler. %4 Homo neandertalensis geni taşıyoruz şu an.. yani bu inanç sistemleri Homo neandertalensislerin başının altından çıkmış olabilir. 😂 Siz ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
13 gü
Arkadaşlar insan hariç maymun türleri (evet biz de maymunuz), yani bu şempanzeler, goriller falan.. paleolitik dönemi yaşadıklarını söylüyorlar. Yani taş devri 😂 onlar da ileride, yani baya ileride, bizim soyumuz tukenince, Amerika kıtasında taş devri yaşanıyordu vs diye kitaplar yazarlar mı? Çok ilginç değil mi?
Bi uyandıniz, M. Ö. 2026, ne yapardınız?