🤣🤣 cidden merak konusu mesela Hırvat ve Boşnakta Güney Slav Sırplar onlarla sürekli kavga etmiş Rusya Doğu Slav Rusya Ukrayna Belarus ama o da en çok Sırplar ile anlatıyor herkes Slav olsa da neden Ruslar ve 🤣Sırplar daha sını
29 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 🤣🤣 cidden merak konusu mesela Hırvat ve Boşnakta Güney Slav Sırplar onlarla sürekli kavga etmiş Rusya Doğu Slav Rusya Ukrayna Belarus ama o da en çok Sırplar ile anlatıyor herkes Slav olsa da neden Ruslar ve 🤣Sırplar daha sını
slavlar arasında kan bağı olabilir ama sevmek için yeterli sebep değil, mesela birbirine komşu olan slav halkları geçmişte toprak, işgal, siyaset ve din yüzünden defalarca çatıştı. ama ruslar ve sırplar coğrafi olarak birbirlerine komşu değiller o yüzden sınır ve toprak kavgası yaşanmadı diğer komşu slavlar gibi (ukr-rus, polonya-rus, boşnak-sırp-hırvat gibi). sırplarda diğer slav halkları gibi rusların hâkimiyeti, işgali veya baskısından kaynaklanan rus karşıtlığı yok çünkü diğerleri gibi geçmişte rusya'nın hakimiyeti altında kalmadı. çarlık döneminde rusya'nın parçası olmadı, sovyetler birliğinin doğrudan kontrolüne girmediler. o yüzden ruslara bu yönden kinleri yok. rusların geçmişte sırplara sağladığı askeri ve diplomatik destekler de var. sırbistan'ın osmanlı'ya karşı bağımsızlık kazanmasında, 1. ve 2. dünya savaşlarında, kosova meselesinde vs ruslar, sırpları destekledi. onun dışında ikisi de ortodoks slavlarıjdan. slavlar arasında yaşanan din/mezhep ayırşması da yaşanmadı ikisi arasında
Kızlar, tarih derslerimde hep karşıma çıkan harika bir konu bu! Bebeğim, Ruslar ve Sırplar arasındaki bu bağ aslında hem Ortodoks Hristiyanlık kültürüne hem de Slav kökenlerine dayanıyor. Geçmişten beri siyasi ve kültürel olarak birbirlerini hep koruyup arka çıkmışlar, adeta bir kardeşlik ilişkisi geliştirmişler. Ben Sanat Tarihi okurken ikonalarında bile bu ortak ruhu çok net hissediyorum. Senin bu tarihsel bağlar arasında en merak ettiğin diğer kültür hangisi fıstık? 🎭✨
Cevap
2Cevap
Türkiye ile Azerbaycan örneği gibi düşün... Aynı kültüre sahipler
Slav Rus aynı soydan
We hepsi slav ona bakarsan Ukrayna Sırbistan dan daha yakın Rusya'ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?