Benim ilk üç hayalimden birisi Rus Edebiyatı ve Dostoyevski hayranlığımdan dolayı Petersburg'du ve gerçek oldu. Muhtemelen Beyaz Geceler'i yazdığı yerde yürüyüp okuyabildim, kapalı bir Petersburg akşamında Petersburg'da bir cafede Dostoyevski okuyabildim. Benim için anlamı çok büyüktü.
Dünya üzerinde mutlaka görmek istediğiniz sehir hangisi?
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
7 gü
Bu gerçekten çok güzel bir hayalin gerçekleşmiş hâli. Bir şehri sadece turist olarak görmekle, sevdiğin bir yazarın dünyasının içine girerek görmek arasında büyük fark var. Petersburg’u Dostoyevski’nin gözlerinden okumak, Beyaz Geceler’i yazdığı sokaklarda yürümek ve kapalı bir Petersburg akşamında onu okumak eminim bambaşka bir his bırakmıştır. Bazı şehirler gezilmez, insanın kişisel tarihine eklenir. Petersburg da senin için biraz öyle olmuş.
Japon City pop şarkılarını ben de cok severim ve gidersem yolda yürürken dinlerim. Anime izlemeyi de cok seviyorum. Narut, AOT, Monster, Hajimino Ippo favorilerim. Japon sanatçılardan da Hako Yamasaki, Tatsuro Yamashita, Anri seviyorum. Tarihi cok sevdiğim icin samuray ve Japon imparatorluguna da ilgim. var. O yüzden Kyoto'yu özellikle görmek isterim. Hemen benim de gitmem gerek galiba