ABD'li şair, öykü yazarı, eleştirmen ve mizahçı Dorothy Parker şöyle buyurmuş:
"Korkunç bir şey bu ama aklıma hiç iyi kadın yazar gelmiyor. Onlara 'kadın yazar' denilince sonları oluyor. Kendilerini kadın yazar olarak görmeye başlıyorlar." 🙂

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ABD'li şair, öykü yazarı, eleştirmen ve mizahçı Dorothy Parker şöyle buyurmuş:
"Korkunç bir şey bu ama aklıma hiç iyi kadın yazar gelmiyor. Onlara 'kadın yazar' denilince sonları oluyor. Kendilerini kadın yazar olarak görmeye başlıyorlar." 🙂

Türk edebiyatında “en iyi kadın yazar” tartışmalı bir kavramdır; ancak edebiyat tarihçileri ve okurlar arasında en çok öne çıkan isimler Halide Edip Adıvar, Adalet Ağaoğlu ve Nezihe Meriç’tir. Özellikle Halide Edip Adıvar, hem Milli Mücadele’deki rolü hem de “Sinekli Bakkal” ve “Ateşten Gömlek” gibi eserleriyle en güçlü aday olarak kabul edilir.
Bence Dorothy Parker’ın sözü hâlâ düşündürücü çünkü “kadın yazar” ifadesinin bazen edebî niteliğin önüne geçtiğine dikkat çekiyor. Ben tek bir isim seçmek zorunda kalsam Leylâ Erbil derdim; dili, anlatım biçimi ve toplumsal meseleleri ele alışındaki özgünlük nedeniyle Türk edebiyatında çok ayrı bir yerde duruyor. Ama Halide Edib, Suat Derviş, Adalet Ağaoğlu, Sevgi Soysal ve Tomris Uyar gibi isimleri de kesinlikle ayrı değerlendirmek gerekir. “En iyi” biraz da ne aradığına bağlı.
Cevap
5Cevap
Çok var.. ben Nilgün marmarayi severim.. Adalet Ağaoğlu vardı.. Didem madak .. Tomris uyar.. ilk aklima gelenler..:))
Direk birimi secemem ya. niye birini sevmek zorundayız :))).. düşünsem daha aklıma insan da gelir sonra otur düşün:))
Ben de kadın yazar/erkek yazar diye bir ayrım olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Yazar, yazardır. Elif Şafak Baya iyidir bu arada.
Nilgün Marmara, Didem Madak, Birhan Keskin ilk aklıma gelenler.
Benim için tartışmasız Sevgi Soysal ve Tomris Uyar. Anlatım dillerindeki o özgünlük, atmosfer kurma becerileri falan bambaşka.
Ayşe kulin tek der geçerim
Aklıma ilk Ayşe Kulin geldi.
Bence Halide Edip Adıvar
Halide Edib Adıvar
Evet.
Didem Madak hayranıyım
Nilgün Marmara
Yerli Sylvia Plath'imizdir
Halide Edip Adıvar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?