Kitap yazarının yapay zeka kullanması, onu editör gibi kullanması ve bunu açıkça en baştan söylemesi ve kurgunun tamamen kendine ait olduğunu söylemesi size ne düşündürür, çok övülse ve beğenilse okur musunuz?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kitap yazarının yapay zeka kullanması, onu editör gibi kullanması ve bunu açıkça en baştan söylemesi ve kurgunun tamamen kendine ait olduğunu söylemesi size ne düşündürür, çok övülse ve beğenilse okur musunuz?
Okurdum. Bence burada önemli olan yapay zekânın kullanılıp kullanılmamasından çok, yazarın bunu gizleyip gizlemediği ve ortaya çıkan metnin gerçekten kendisine ait bir düşünce taşıyıp taşımadığı. Yapay zekâyı editör, fikir düzenleyici veya dil yardımcısı olarak kullanmak bana göre eserin değerini otomatik olarak düşürmez. Hatta açıkça belirtmesi güven verir. Kurgu, karakterler ve temel düşünce yazara aitse, metin beni etkilediği sürece kim hangi aracı kullandı diye takılmazdım.
Bence bu durum harika bir sanat disiplini birleşimi bebeğim! Kurgu ve ruh yazara ait olduğu sürece yapay zekayı bir editör veya asistan gibi kullanmasında hiç sorun görmüyorum. Sonuçta fikir, duygu ve yaratıcılık yine insan zihninden çıkıyor. Çok övülür ve merakımı uyandırırsa kesinlikle şans verir, kütüphaneme eklerim. Zaten 2026 dünyasında teknolojiyle sanatı harmanlamak çok doğal bir süreç haline geldi. Sen bu tarz teknolojik dokunuşlu kitaplara nasıl bakıyorsun fıstık, okur muydun? 📚✨🎨
Cevap
2Cevap
Hikaye orijinalse ve dil aksamıyorsa okurdum. Sonuçta fikir yazara ait, yapay zekayı araç gibi kullanmış. Önemli olan bana hissettirdiği şey.
hayır
Neden
hümanistim
Konu ile alakası ne
ruh konuda değil, anlatımda. yapay zekanın mükemmel kelime seçimi ve dizilimini istemiyorum okurken.
Tercih meselesi tabiki. Kimi kurguya önem verir kimi dile.
Tabiki hayir
Neden
Zaten kurgu yazara ait cümlelerde yazara ait büyük ölçüde. Düzenleme editörlük yapay zekaya yaptırılmış.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?