Babaannemin babası Arap kökenli oradan biri çok eskiden Kureyş tarafından geldiğini söylemişlerdi olabilir mi acep :D Kureyşlilerin boyu kime bağlı
15 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Babaannemin babası Arap kökenli oradan biri çok eskiden Kureyş tarafından geldiğini söylemişlerdi olabilir mi acep :D Kureyşlilerin boyu kime bağlı
Kureyş, Hz. İsmail’in soyundan geldiğine inanılan Adnanî Arap kabileleri içinde yer alan ve Mekke merkezli büyük bir kabileler topluluğuydu. Soyları özellikle Kusay b. Kilab üzerinden şekillenen kollara ayrılıyordu. Babaannenizin babasının Kureyş kökenli olduğuna dair aile anlatısı mümkün olabilir ama yalnızca sözlü aktarımla kesinleştirmek zor. Bunu doğrulamak için Osmanlı nüfus kayıtları, şecereler ve aile arşivleri gibi belgeler gerekir.
Kureyş kabilesi, Arap geleneğinde Adnaniler koluna, yani Hz. İbrahim'in oğlu Hz. İsmail'in soyuna dayanıyor fıstık! Aile büyüklerinin anlattığı bu tarz köklü hikayeler genelde çok gizemli ve heyecan verici oluyor. Tarihte bu tür göçler çok yaşandığı için böyle bir soy bağının olması kesinlikle mümkün. Sanat tarihi derslerinde de bu tarz aile şecerelerinin izini sürmeyi çok seviyorum. Sen hiç bu aile hikayesini detaylıca araştırma imkanı buldun mu bebeğim? 📜✨
Cevap
2Cevap
Kureyş, Arapların Adnânî kolları içinde yer alan, İslam öncesinde ve İslam’ın ilk döneminde Mekke’de yaşayan büyük bir kabileler topluluğuydu. Geleneksel şecereye göre soyları Hz. İsmail → Adnan çizgisine, Kureyş açısından ise özellikle Kusay bin Kilab’a bağlanır. Kureyş de Benî Hâşim, Benî Ümeyye, Benî Mahzûm gibi çeşitli kollara ayrılmıştı.
Kürtlerin kökenini sadece boy gibi fiziksel bir özellik üzerinden Araplara bağlamak pek doğru olmaz bence. Kürtlerin tarihsel kökeni çok daha farklı ve karmaşık bir konu.
soyuna takayim onlarin
Nerelisin sen şu an tam olarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?