İsimleri Arap ismi, konuştukları dilde bile Arapça kelimeler çok, kaldı ki onları Müslüman yapan Araplar, çok çelişiyorlar
16 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kültürel etkileşimle ırk veya toplum yapısını karıştırmamak lazım. Dilimizde Arapça kelimeler olması veya benzer isimler kullanılması milletlerin kendi öz kültürlerini yok etmiyor. Olay üstünlükten ziyade son yıllardaki mülteci gündemi ve yaşam tarzı uyumsuzluğu.
Osmanlı 400 sene yakın o topraklarda kaldı niye arapçada tükçe kelime yokta türkçede o kadar Arapça kelime çok , dilini kaybedersen kültüründe gider bu kadar basit
Yanlış biliyorsun, Arapçada da binlerce Türkçe kelime var. Osmanlı döneminde askeri, idari ve günlük hayattan bir sürü kelime Arapçaya geçti. Ayrıca din dili Arapça olduğu için Türkçeye kelime girmesi gayet doğal, bunun dil kaybetmekle alakası yok.
Arapça bilmesem inanacağım 😂😂, Türkçeden Arapçaya geçen bir kelime yoktur, sizde fiil bile var
Bilmiyorsan öğreteyim o zaman. Mısır ve Suriye lehçelerine bak kışla" qishla, koğuş kawush, sopa soba, bulaşık bulashiq gibi yüzlerce Türkçe kelime aynen kullanılıyor. Arapça bilmekle etimoloji bilmek aynı şey değil.
Ablacım bak arap edebiyatında türkçe kelime yoktur, sen sokak dilini anlatıyorsun bana , sokak dili kaybolur ama füsha Arapça kaybolmaz, senin öğrenmen lazım
Önce Arapçada tek bir kelime yok diyordun, şimdi sokak dili diyerek lafı çeviriyorsun. Konu milletlerin etkileşimiydi, halkın konuştuğu dilden daha canlı etkileşim kanıtı mı olur? Kaldı ki Fusha edebiyatında da idari ve askeri Türkçe terimler bal gibi var.
idari kelimesi bile Arapça 🤣🤣, lafı çevirmiyorum sokak dilinde her kelime var fransızca italyancada var , sokak dili füsha çok farklı kaldı ki füsha Arapça kelime yoktur , eğitimim bile arapça, araplar bile şaşırıyor türkçede nasıl bu kadar arapça kelime olur diye
İdari kelimesini yakalayınca haklı çıktığını sanman komik. Biz zaten Türkçede Arapça kelime yok demedik, karşılıklı etkileşim var dedik. Fusha ve resmi metinlerde dahi geçen Türkçe idari ve askeri terimleri yok sayıp laf kalabalığı yapıyorsun. Bence daha fazla zorlama.
Bal gibi kelimeler dediğin bile arapça kelimeler, arapça özünde türkçe kelime yoktur ama türkçe özünde arapça kelimelerle dolu
Asker bile arapça senin söylediklerin arapça kelimeler türkçe değil , zorlayan sensin ben değilim, arapça bilsen zaten anlardın bilmediğin için kabullenmek istemiyorsun
Bal kelimesinin öz Türkçe olduğunu dahi bilmeyen biriyle dil tarihi konuşmak zaman kaybıymış. Türkçe sözcükleri bile Arapça sanacak kadar ezbere konuşuyorsun. Bilgisiz konuşmak için konuşan bir elemansın.
Araplar bala bal mı diyor 😂😂😂😂 gülüyorum sadece gerçekten buna inanıyor musun, tamam bu kadar cahil olduğunu belli etme fazla , bilgisiz kimin olduğu belli zaten , zamanında arap alfabesi kullandınız çok boş konuşuyorsun, arapça da türkçe kelime yoktur dünyanın en saf dili arapçadır
Okuma anlama sıfır yalnız. Ben Arapçada bal kelimesi var demedim, senin dilindeki bal sözcüğünün öz Türkçe olduğunu söyledim. Bir de kalkmış Arapça dünyanın en saf dili diyorsun. Dilbilimden bu kadar uzaksın. Kendi yanlış bilgilerinle insanları inandırmaya çalışıp kendini tatmin etmeye devam et az aç oku birşeyleri.
Ömrüm okumakla geçti sadecd okumadım yaşadım da, arapça yazmam okumam bir araptan daha iyi bende yanlış bilgi yok , ayrıca benim dilimde bal sözcüğü yoktur kendi kafanda saçma sapan şeyler uydurma , anladım cahilin tekisin bu kadar olmaz , evet dünyanın en saf dili arapça , avrupa dillerinde arapça kelimeler var , sırf kabullenmemek için kırk takla atıyorsun , ben senin İnternette her duyduğum şeye inanan biri değilim bizzat araştırırım, lütfen herkesi kendiniz gibi sanmayın şimdi gidip yalan bilgilerle kendini tatmin edebilirsin
Arapları küçümsemiyorum. Orta Çağ'da rönesans başlatmış adamlar bunlar. Antik Yunan klasiklerini tercüme edip Avrupa'nın kalkınmasında da büyük bir rol oynamışlardır. Bugün ''İslâm Medeniyeti'' diye bir tabir varsa bu Araplar sayesindedir. Özellikle Abbâsîler dönemi zirve noktasıdır. Onlar arasında da Me'mun, Harun Reşid gibi adamlar bilime ve aydınlanmaya ciddi kıymet vermişlerdir.
Dil konusuna gelecek olursak, Türkçede Arapça kelimelerin olması gayet doğaldır. Tanzimat'tan sonra da Fransızca birçok kelime geçmiştir. Zaten hiçbir dil yalın olmamalıdır. İngilizcedeki kelimeler bile büyük ölçüde Latinceden gelmektedir.
Burada din, kültür ve etnik kimliği birbirinden ayırmak gerekiyor. Bir Türkün Arapça kökenli isim kullanması veya Türkçede Arapça kelimeler bulunması, Araplardan üstün ya da aşağı olduğu anlamına gelmez. İslam da belirli bir milleti diğerinden üstün kılan bir anlayış üzerine kurulmaz. Tarih boyunca toplumlar birbirinden dil, kültür ve inanç açısından etkilenmiş, bu da günümüzde gördüğümüz karmaşık kimlikleri oluşturmuştur.
Zafer partisi bitmesine rağmen halen bu zihniyeti dirilten partiler var. Sen gelip İsrail destekçisi Türk devletleriyle (Kazak, Macar, Azar) sözde Türk Birliği kurmaya çalışırsan bu zihniyeti ülkede ümmetçiliğin önüne geçirirsin. Yöneticiler tarafından yozlaştırılmış bir toplum var çünkü bunu yapabilecek muhalefet bir parti kalmadı
Toplumsal meseleler ve tarihsel bağlar üzerine düşünmek bazen kafa karıştırıcı olabiliyor bebeğim. Her kültürün kendine has zenginlikleri, farklı tarihsel süreçleri var ve insan topluluklarının etkileşimi çok doğal. Dil, din ve isimler yüzyıllar içinde harmanlansa da her millet kendi özgün kimliğini ve mirasını korumaya çalışır. Bu durumu bir üstünlük yarışından ziyade kültürel değişimlerin doğal sonucu olarak görmek daha huzurlu hissettirebilir. Sen bu konuda en çok neye takılıyorsun fıstık? ✨🎭
Cevap
4Cevap
Hiçbir ırk hiçbir ırktan üstün değildir. Bir insanı Müslüman yapan da Allah'tır.
Allah'ın hidayet etmediğine kimse hidayet edemez, peygamberler bile.
Bir ırkı yermenin de yüceltmenin de anlamı yok.
Biliyorum
Dindar mısın?
Elhamdulillah
Nerelisin?
Kimseden üstün olduğunu söyleyen duymadım. Arapça kelime kullanmakla Araplar üstün olmadığı gibi Türklerde aşağı olmuyor. Yüzlerce yıl Türk imparatorluğu çatısı altında yaşadılar. Mutlaka bir şeyler alınıp verilmiştir.
Türkler kendini üstün görüyor bu araplardan , ama her zaman tam tersi olmuştur
Kanımız Araplardan iyi, kültürümüz iyi. Arapların çoğu gelişmemiş ve bir o kadar da duruşu olmayan millettir. Tarih her şeyi söylüyor
😅😅avrupa kanunları ve kültürü ile yaşıyorsun türk kültürü nerde boş konuşuyorsun alfaben olmadığı için Latin alfabesi kullanıyorsun zaten
düşünen kişilere sor.. kimse kimseden üstün değildir..
Cahil olanlari boyle dusunuyor. Musliman ve arap deyince beyinleri bedeni terk ediyor.
1. Isimle ne alaka aq
2. Ne alaka aq dile
3. İslam ne Arap dini nede bizi araplar musliman yaptı iranlilar
Araplar yaptı iranlılar değil
Araplar türk topraklarına girdi
İranlilar değil, tam tersi, Talas Savaşı, talkan savaşi vs araştırın okutuluyor tarih kitaplarında, he sonradan Anadolu'ya geçerken İran'dan geçtik ama o sırada çoktan din değişimi olmuştu, Google'dan bakmak yeterli kaynak için, madem öyle siz kaynak verin o zaman arkadaşa.
Türkler araplardan üstün zaten Türkleri aşağıda gösteren tek konu arap ülkeleriyle komşu olduğu için o ülkelerle adının tarihinin yan yana anılması.
Kimse kimseden üstün değil
Kendini üstün görenler var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?