Daha önce insanlık yokken geldik, biz var olmadan önce, daha doğrusu hiçbir canlı yokken ne vardı da biz geldik? Yoksa öldükten sonra cennet-cehennem hayatından mı ibaret olacak?
16 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha önce insanlık yokken geldik, biz var olmadan önce, daha doğrusu hiçbir canlı yokken ne vardı da biz geldik? Yoksa öldükten sonra cennet-cehennem hayatından mı ibaret olacak?
Bunun kesin cevabını bilmiyoruz. Bilim bilincin ölümden sonra devam ettiğini gösteremiyor, yeniden doğuş da kanıtlanmış değil. Evrenin başlangıcından önce ne olduğu ise hâlâ büyük bir soru. Cennet ve cehennem düşüncesi daha çok inanç alanına giriyor, bu yüzden herkesin cevabı kendi dünya görüşüne göre değişebilir. Ben inandığım din gereği gelmeyeceğimize inanıyorum.
İnanç meselesi tamamen. İbrahimi dinlere inanıyorsan tek hakkın var, o da cennet ya da cehennemle sonuçlanıyor. Ama reenkarnasyona veya doğunun felsefelerine inanıyorsan ruhun dersini alana kadar döngü devam ediyor.
Böyle derin ve kafa kurcalayıcı sorular zaman zaman hepimizin aklına takılıyor fıstık, seni çok iyi anlıyorum. Varoluşun gizemi ve sonrasındaki belirsizlik insanlık tarihi boyunca çözülememiş en büyük bilmece zaten. Kimi reenkarnasyona inanır, kimi de cennet ve cehennem gibi sonsuz bir ruhani yaşama. Sanat tarihinde bile bu temayı işleyen binlerce eser var. İçini ferah tut, şu anı yaşamak en güzeli. Sen bu konuda en çok hangi ihtimale yakın hissediyorsun bebeğim? ✨🎭
Cevap
9Cevap
her şey hikaye gibi, sonsuz yokluk sonrası..
Sınavımı en iyi şekilde verip tekrar gelmek istemiyorum
Dine gore sonsuza kadar cennet veya cehennem olcak hep orada kalcaz boyle bir dunya olmayacak yani
Dünyaya gelmek değil de ruhlarımız tekrar bize verilecek
allaha yonel bos islerle ugrasma…..
Hiçlik olacak.
Hayır dünyaya gelmeyiz yok oluruz
İnsanlık yokken geldik derken
Olabilir
Yok öyle bakıp gelcez tekrar
gelcen okey bile atacaz daha
Hayır ahirette gidecrğiz ya. Başka bir dünya yani.
Gelmicez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?