Son sorumda milliyetçilik ve solcuyum diyenler hakkında bir soru sordum, gelen yorum bu. Ben şahsen Türkiye'de Lazca'nın öğretilmesini, Çerkesçe'nin öğretilmesini, Kürtçe öğretilmesini destekleyen biriyim. Bu akıllı insan da bana karşı argo vs kullandı, hiç anlamadım fikrini, belirtebilirsiniz
İnsanlar siyasi görüşe cevap verirken neden hemen argo ve hakarete sarılıyor?
Çünkü bazı insanlar siyasi görüşü fikir alışverişi değil, kimlik meselesi olarak görüyor. Farklı bir düşünce görünce de argüman üretmek yerine kişiselleştirip hakarete yöneliyor. Oysa bir dilin öğretilmesini desteklemek, herkesin aynı düşünmek zorunda olduğu anlamına gelmez. Katılmıyorsa nedenlerini sakin şekilde anlatabilmesi daha doğru olur.
Sonuna kadar katılıyorum ben milliyetçiliği düşünceyi bile desteklerim herkes sosyalist komünist asla asla olmak zorunda değil zaten olursa demokrasi denilen bir şey olmaz
Ben milliyetçiliği destekliyorum herkes aynı görüşte olmak zorunda değil tabiki bu saçmalık ama bu vatana bayrağa seven herkesin kültürel hakkı korunmalı diye düşünüyorum kişisel görüşüm
Bu yazdıklarına katılıyorum. Bayrağın altın da birleştikten sonra bu toprakları vatanı olarak kabul ediyor ise. İnsanlar tabi ki ırkına sahip çıkacak. Ne yani herkesi zorla Türk mü yapacağız. İmkansız. İşte ben diyorum ki sizin de vatanınız burası. Bölücülük yapmadıkça. Devlete baş kaldırmadıkça Kürt'ün Çerkez'in kime ne zararı var. O da bu ülkenin vatandaşı bende.
Ben de geçen bir arkadaştan öğrendim. Rizeli Trabzonlular çakma laz dedi. Bunu ilk defa öğrendim. Onlar lazca bilmezler onların çivesi öyledir dedi. Ben lazça biliyorum dedi. Ve konuştu biraz anlamadım.
İnternette insanlarda fikir tartışacak olgunluk ve tahammül kalmadı maalesef. Kendi kafasındaki kalıplara uymayan bir şey görünce direkt saldırmayı haklı çıkmak sanıyorlar
Entegrasyon basligi altindaki bir politikayi, dahasi politikanin icerisinde bile acikca not verilmeyecek diye yazmasina ragmen ders gibi paylasmak hakikaten komik duruyor haberin olsun.
Buyur bakanlik sayfasi:
https://www. schulministerium. nrw/fremdsprachen
Bosluklari silersin
Bu arada en azindan NRW'de Türkce listeye alinmis ögrenmis olduk.
Yukarida zaten linki paylastim. Alman okullarinda ve keza Türkiye'de Egitim Merkezleri'nde herhangi bir dil ya da egitim icin belli sayida ögrenciye ulasirsan sana egitim hizmeti saglaniyor.
Ancak Türkce de dahil olmak üzere saydigin dillerin hicbiri ders dili olarak verilmiyor (Türkce NRW'de eklenmis bunu ögrenmis oldum ancak pek cok eyalette halen yok)
IR ve Siyaset biliyorum pek cok ülkede bulundum diyelim. Ayrica kendim de inceliyorum.
Sizin eyalet de ne zamandir var ne zamandir yok bilmiyorum. Ancak almanyada pek cok türk siyasi dernek, STK ve konsolosluk bütün eyaletlerde imza kampanyasi düzenledi ya da destekledi.
Türkce'nin en azindan 3. yabanci dil olarak okunmasi icin, sinav yapildiginda alinan notun taninmasi icin, karneye gecirilmesi icin. Halen kabul edilmeyen sayisiz eyalet mevcut.
Yani - eger artniyetli degilsen - bilgisizlikten yanlis bilgi yayiyorsun.