Biriyle aynı dili konuşmuyorsanız ama iletişim kurmak zorundaysanız kendinize ait nasıl bir anlaşma yöntemi bulurdunuz? Bakışlar mı, jestler mi, yoksa tamamen hisler mi?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biriyle aynı dili konuşmuyorsanız ama iletişim kurmak zorundaysanız kendinize ait nasıl bir anlaşma yöntemi bulurdunuz? Bakışlar mı, jestler mi, yoksa tamamen hisler mi?

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
El hareketi falan çekerdim.
kelimeler olmadan da kendimi anlatmakta hiç zorlanmazdım. Bir insanın duruşu, bakışındaki niyet ve elinin jesti zaten her şeyi söyler. Ben bakışlarla sezgiyi harmanlayan, net bir beden dili kurardım. Bakışlarımla sınırımı çizer, tavrımla durmam gereken yeri belli eder, içten bir tebessümle de güven verirdim. Lafı uzatmaya gerek yok; hisler insanı kolay yanıltmaz ama dürüst bir duruş asla yalan söylemez. İki insanın gerçekten anlaşması için süslü laflara değil, sadece göz göze gelip o samimiyeti görmeye ihtiyacı var. Bazen bin kelimenin anlatamadığını tek bir bakış pat diye koyar ortaya.
Beden Dili bir tercih olurdu aynı dili konsumak demek illa kelimeler le olacak diye bir şey değildir.. aynı bakış avisina sahip iki insan beden dili bakislar sessizlikle bile iletişim kurabilir :)(
Sözcükler olmasa en doğal dilimi kullanırdım: bakış, duruş ve beden.
Göz teması, yavaşça yaklaşıp mesafeyi kapatmak, göğsümü biraz daha öne verip duruşumu değiştirmek… Zaten en net mesajları bunlar veriyor. Jestler ve hisler de cabası. Aynı dili konuşmasak bile bir bakışla “gel” veya “dur” demek mümkün. Benim gibi teşhiri seven biri için kelimeler zaten ikinci planda kalıyor.
Ciddi ciddi psikolog değilsindir dimi:))
Ciddi ciddi psikolog biriyim :)
Peki teşhir kısmındaki yorumuna sebebi nedir psikolog olarak yorumlar mısın?
Teşhir sevmemin sebebi basit: Kontrol ve güç hissi. Bakışları üzerimde toplamak, bedenimle mesaj vermek, istediğim gibi “ben buradayım” demek… Bu bana haz veriyor. Onaylanmak, arzu edilmek, sınırlarımı kendim belirlemek.
teşekkür ederim cevap için
Sözcükler olmasaydı bakışlarla mimiklerle ve beden diliyle anlatırdım kendimi. Ne hissettiğimi karşı tarafa hissettirmek isterdim, özellikle sevgimi ve ilgimi. Enerjimi de belli ederdim.
Sözcükler olmasaydı, insanlarla anlaşmak için sessizlikten doğan bir dil geliştirirdim. Gözler konuşur, eller cümleler kurar, yüzler duyguların tercümanı olurdu. Bir gülümseme sevgiye, bir damla gözyaşı hüzne, bir sarılma ise binlerce kelimeye bedel olurdu. Belki de en güçlü kelimemiz, hiç konuşmadan birbirimizi anlayabilmek olurdu.
öyle bakışlar var ki hangi sözcükleri yan yana getirirsen getir, ifade edemezsin
El hareketi yüz hareketi veya resimler falan kullanırdım heralde
Eski çağdakiler gibi çizim veya işaret dili 😅
Henüz botoks yaptırmadığım için yüz mimiklerimle anlatırdım derdimi😂😂
Ya göz ile ya da el ile
Gozlerim bakislarim yeter😀
Geliştirmezdim.
Göz hareketleri ve mimikler..
Vücut dili
Bakış ve gözler ile dünyaları yönetmek mümkündür.
El kol hareketleri 😂
Pandomim sanatı yeterli diye düşünüyorum
Bakışlarım yeterli olur 🙃👀
İşaret dili konuşurduk sanırım
Bakışmak ve hissetmek. Jestler çok önemli değil.
Benim yüz mimiklerim her şey yeterde atardı. 🙂
Telepatik bağ lazım
Minikler ile
Susalım daha iyi zaten jsjxbdj😂
El kol hareketleriyle
Beden dili
Koklaşa koklaşa..
Dumanla
Beden dili.
Temas
Gözler ile