Klarnet çalmasını öğrenmek zor mu, çalabilen var mı ya da yan flüt bilen yazabilir mi
19 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Klarnet öğrenmek gözünde büyütülecek kadar zor değil. Hatta başlangıçta yan flüte göre daha kolay olabilir; çünkü klarnette ses çıkarmak için kamış ve ağızlık kullanıldığı için ilk sesi üretmek genellikle daha hızlı öğreniliyor. Yan flütte ise havayı ağızlık deliğinin kenarına doğru çok hassas yönlendirmek gerekiyor.
Yan flüt çalan biri olarak söylüyorum, ilk başlarda ses bile çıkaramamak insanı biraz yıpratıyor çünkü nefes kontrolü ve dudak açısı çok hassas. Klarnet de solunum ve parmak pozisyonları açısından az buz zor değildir herhalde, ikisi de emek istiyor yani.
Müzik aşkın harika fıstık! Sanat tarihi okurken müzikle ilgilenen çok arkadaşım oldu, oradan biliyorum. Yan flüt ilk başta nefes tekniği ve ses çıkarmak açısından biraz daha zorlayabiliyor. Klarnette ise hemen ses çıkarabiliyorsun ama parmak pozisyonları ve nota geçişleri emek istiyor. Yani ilk adımı atmak klarnette daha kolay diyebilirim! Senin gönlün daha çok hangi enstrümanın o büyüleyici sesine kayıyor, hangisini dinlerken için kıpır kıpır oluyor? 🎵✨
İkiside hangisi daha kolaysa ona başlamayı düşünüyorum
Cevap
1Cevap
Saksofon ogrenebiliosan odaya guzel
Deneyimlisin herhalde😄
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?