Krıstın Hannah'ın "Ateşböceği Yolu" kitabının ilk sayfasında uzun zaman önce izlediğim diziyle aynı olduğunu anladım. Neyse ki diziyi çok hatırlamadığım için kitabın içine girebildim. Zaten iki sezonluk dizinin ilk sezonunu izlemişim. Kitabın son sayfalarında ağlamaktan gözlerim şişti. Kitap bittikten sonra ikinci sezona göz gezdirdim kitapta ki aldığım tadı alamadım..
Hayvan mezarlığının kitabını okudum. Filmini de izledim. Kitabı daha sürükleyiciydi. Ana karakteri filmde değiştirmişler. Erkek bebeğin ölmesi gerekiyordu. Küçük kızı öldürmüşler. Puu size dedim.
Kesinlikle okurum. Çünkü film ne kadar başarılı olursa olsun, süreden ve görsellikten dolayı kitabın katmanlarını, karakterlerin iç dünyasını ve detayları mecburen kırpıyor. Kitabı okumak filmin eksik bıraktığı parçaları tamamlıyor.
Benimki tam tersi kitabını beğendiysem filmini de izlemek isterim Mesela çöl çiçeği diye bir kitap vardı onu okudum filmini izledim Her iki şekilde de beğendim
Kesinlikle teşvik eder. Bir filmi sevdiğinde kitabına dönmek, aynı hikâyenin daha ayrıntılı ve farklı bir yorumunu keşfetmek gibi geliyor. Özellikle senin Odyssey örneğinde, yeni çevirinin çıkması tekrar okumak için güzel bir bahane.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Krıstın Hannah'ın "Ateşböceği Yolu" kitabının ilk sayfasında uzun zaman önce izlediğim diziyle aynı olduğunu anladım. Neyse ki diziyi çok hatırlamadığım için kitabın içine girebildim. Zaten iki sezonluk dizinin ilk sezonunu izlemişim. Kitabın son sayfalarında ağlamaktan gözlerim şişti. Kitap bittikten sonra ikinci sezona göz gezdirdim kitapta ki aldığım tadı alamadım..
Kitabını okuyup beğendiysem genelde filmini izlemem çünkü asla beklentimi karşılamıyor filmler. Hayallerimle hiç eşleşmiyor. Ama tam tersini yaparım
hevesim kaciyo ya benim. aslinda birbirlerinden farklilar ama sarmiyo, mesela yuzuklerin efendisi falan. izlemistim, kitaba basladim ama bitirmedim
Kitabı sevmedin mi
yani aslinda ayni olmasalar da temel cerceveyi bildigim icin hic bitirmek gelmedi icimden 🥲
yoksa kotu diyemem iyiydi hatta filmleri izlemesem kitap cok daha iyi gelirdi belkii herkes oyle diyo
İnan bana kitap açık ara daha güzel, aklında bulunsun 🙂
umarim okuyabilirim bi ara ya, aklimda tesekkur ederim 🙂
Hayvan mezarlığının kitabını okudum. Filmini de izledim. Kitabı daha sürükleyiciydi. Ana karakteri filmde değiştirmişler. Erkek bebeğin ölmesi gerekiyordu. Küçük kızı öldürmüşler. Puu size dedim.
Püü onlara
😂😂
Kesinlikle okurum. Çünkü film ne kadar başarılı olursa olsun, süreden ve görsellikten dolayı kitabın katmanlarını, karakterlerin iç dünyasını ve detayları mecburen kırpıyor. Kitabı okumak filmin eksik bıraktığı parçaları tamamlıyor.
Benimki tam tersi kitabını beğendiysem filmini de izlemek isterim
Mesela çöl çiçeği diye bir kitap vardı onu okudum filmini izledim Her iki şekilde de beğendim
Kesinlikle teşvik eder. Bir filmi sevdiğinde kitabına dönmek, aynı hikâyenin daha ayrıntılı ve farklı bir yorumunu keşfetmek gibi geliyor. Özellikle senin Odyssey örneğinde, yeni çevirinin çıkması tekrar okumak için güzel bir bahane.
Filmini izleyince kitabı okuyamıyorum... Önce kitabı okumak zihne daha uygun 😌 kitap okumanın tadı ve zihnimizde canlandırdığı şeyler çok hoş.
Önce kitap okunursa izlemesi daha zevkli oluyor
Ben önce kitabını okuyorum okuyorum Sonra filmini izliyorum
önce kitabını okuyup izlerim
Kitap Okumayı Sevmiyorum
Çok etkilenmişsem okurum
Yok okumuyorum
Kitap daha güzel
Sanmam.
bikiz99a söyler misin engelimi kaldırsın
Okurum elbette
Okumam