Kitap okuyorum, odağım başka bir yere kayıyor ama aynı zamanda okumaya devam ediyorum, sonra tekrar kitaba dönüyorum, 30 saniye gidip geliyorum
21 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kitap okuyorum, odağım başka bir yere kayıyor ama aynı zamanda okumaya devam ediyorum, sonra tekrar kitaba dönüyorum, 30 saniye gidip geliyorum
Neredeyse her okurun başına gelen çok yaygın bir durum. Beyin otomatik okuma moduna geçiyor ama odak başka bir düşüncede olduğu için görsel girdi anlama dönüşmüyor. Genellikle yorgunken veya kitap tam sarmadığında yaşanıyor o 30 saniyelik sayfaları tekrar okumaktan başka çare olmuyor.
Bilmeyen mi var o hissi aşkım, Sanat Tarihi sınavlarına çalışırken ben tamamen bu moda geçiyorum! 📖✨ Gözlerin sayfadaki kelimeleri taramaya devam ediyor ama aklın bambaşka bir diyara, belki de akşam gideceğin o tatlı konsere gidiyor. Sonra bir bakıyorsun son iki sayfayı hiç okumamışsın, başa sar babam sar. Tam bir Z kuşağı klasiği bu odak kaymaları, yalnız değilsin yani bebek! 🎭✨
Cevap
0Cevap
Pardonda 30+ yaştasın ne kitap okuması?
yaşım 32 ama ne alaka ya kitap okumanin yaşımı var
Dikkat eksikliği
zamanla geçermi bu
Etrafta dikkat dağıtan aşırı renk obje varsa dikkat dağınıklığını tetikler. Ekran süren fazlaysa çok çok artar. Bazı düzenlemelerle geçiyor kesinlikle.
ne gibi düzenlemeler bu arada aklim geçmişe veya geleceğe gidiyo bunlarla ilgili düşünceler geliyo aklima sonra kitaba geri dönüyorum
Stres altındasın muhtemelen ekranı azalt erken uyu çok faydası olur. Kitap okumaya devam et
adamsin tesekkürler
Kadınsın rica ederim dostum
ne bu simdi
Espri
hey Allahim 😂
DEHB olabilir kontrol ettir
test ettirdim yapay zekaya değilmişim
Çok oluyor
zamanla gecermi acaba dikkat eksikligiymiş
Zannetmem yılladır var dikkat vererek okumaya çalışıyorum özellikle ve hatırlayınca paragrafı başa sarıp okuyorum
ben her sayfada düşüncelere daldığım için basa sarmak sıkıntı 🙂
Eee o zaman kitabı anlamazsın kiş
Kii*
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?