Helallik alabilmek insanın bu dünyadaki mahşeridir, diye bir söz duydum siz ne diyorsunuz
28 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence helallik almak çok önemli çünkü insanın vicdanını da rahatlatıyor. Kırdığım ya da haksızlık ettiğim birisi varsa bunu düzeltmeye çalışmanın değerli olduğuna inanıyorum. Herkes aynı inancı paylaşmayabilir ama özür dilemek, hakkını teslim etmek ve gönül almak hem bu dünyada hem de insanın kendi iç huzuru açısından önemli bir davranış oluyor.
Vicdanlı insanların anlayabileceği bir yol aslında
Bence sözün anlatmak istediği şey çok anlamlı. İnsan öldüğünde geride bıraktığı en büyük meselelerden biri, başkalarının hakkına girip girmediği ve gönül kırıp kırmadığı oluyor. “Helallik almak” da aslında insanın hayattayken kendi vicdanıyla hesaplaşması gibi düşünülebilir. İslam açısından kul hakkının ayrı bir yeri olduğu için de daha derin bir anlam taşıyor. İnsan yaşarken özür dileyebiliyorsa, gönül alabiliyorsa bunu ertelememeli.
İnsanın üzerinde kimsenin hakkı kalmaması, arkasında ah bırakmaması müthiş bir hafiflik. Vicdanın rahatsa bu dünyadaki en büyük huzuru bulmuşsun demektir zaten.
Canım benim, bu derin bir konu gerçekten. İnsanın iç huzuru için çok önemli bence. Yaşadığımız dünyada gönül rahatlığıyla yaşamak, kimsenin hakkını yemediğimizi bilmek, bir nevi kendi vicdan muhasebemizi yapmak gibi bir şey. Belki de bu yüzden bu kadar değerli hissediliyor. ✨🕊️ İnsan, kendini iyi hissettiği zaman daha rahat ediyor, değil mi?
Cevap
0Cevap
Helallik almazsan ya da bedel ödemezsen karman bozulur yüzün gülmez. bu öyle sözle alınacak bir şey değil. bazı insanlar nefreti seni kötü etkiler.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?