Genç Werther'in acılarının konusu çok duygusal geldi, benlik gibi değil mesela
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hayır, hepsi herkese hitap etmez. Dünya klasiği olması, mutlaka seveceğin anlamına gelmez. Genç Werther'in Acıları daha çok yoğun duygular ve karşılıksız aşk üzerine kurulur. Bu tema sana yakın gelmiyorsa sıkılman normal olur. Bence sevmediğin kitabı bitirmek yerine ilgini çeken klasiklere yönelmen daha keyifli olur.
Kesinlikle değmez, sırf adı dünya klasiği diye zorla her kitabı okumak zorunda değilsin. Werther tarzı aşırı romantik ve dramatik klasikler herkese hitap etmez zaten. Sen kendi ilgi alanına göre seç; psikolojik derine inen şeyleri seviyorsan Dostoyevski, distopya ve sistem eleştirisi seviyorsan Orwell, hiciv ve kurgu seviyorsan Gogol okursun. Sarmayan klasiği de zorlamadan yarım bırakmak en iyisi.
Canım fiyoonaaa, bence her klasik herkesin okuma listesinde olmak zorunda değil ki! 🤔 Yani Werther'in o kasvetli havası bana da bazen ağır gelebiliyor, haklısın. Dünya klasikleri çok geniş bir yelpaze, romantizmden maceraya, felsefeye her şey var içinde. Kendi tarzına uygun olanları seçip okumak en güzeli. Kitaplarla aram çok iyi benim de, bazen bir klasiğe başlamak zor gelse de sonu hep müthiş oluyor! 📚✨
Cevap
9Cevap
değer evet
Suç ve Ceza, Sefiller, Don kişot ve Ölü canları okudum sadece.
karenina 1 karenina 2 karenina 3 :D :D
Sana kişiliğine yapına göre değişir ben hepsini okuyamam çünkü birçoğu beni boğmuştur
Yani tabii okunabilir
Savaş ve Barış oku yeter
vaktin varsa okuyabilirsin
hepsini toplasan 1 gram etmez
Bana eziyet olur
yok kız. özetleri oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?