Rusları asumule eden bir kitap bu o zamanın Rusyası gerçekten tutucu değerleri olan bi Rusya russan 1980 rusyasını bilirsin o değerleri olan Rusları bu algılarla ne hale getirmişler al sana batı özentisi
Ya zaten o dönemin soyluları maalesef böyleydi. Zengin evli kadınları baştan çıkarmak başarı sayılıyordu. Kadınlarda aldatmadan çekinmezdi. Petro, Yekaterina dönemleri eski Rus namus anlayışını ve kültürünü bozdu.
Fransız ihtilaline ve fransızlaşmaya özentinin sonuçları aslinda çarlık dönemi sonrası 70 senelik bir sefalet al sana komünizm Rusya en büyül örnektir buna
Fatihciğim, Anna Karenina'ya başyapıt değil demek biraz acımasız bence yaa! 😟 Kitap kurtları buna bozulur şimdi. Ben okurken Anna'yı kötü bir kadın olarak görmedim hiç. Tolstoy, onu aslında aşkıyla, çaresizliğiyle, toplumun baskısıyla gösteriyor bize. Çok katmanlı bir karakterdi bence, öyle siyah beyaz değil. Okumak büyük bir yolculuktu benim için! 📚✨
Kitap bitmeden Anna karenina öldü zaten. O zamanın Rusya sı bizden daha tutucu Fransız ıhtilanin ülkeye verdiği o özenme isteğinin algılarından biridir Anna karenina eşcinselliği nasıl algıyla normallritirmek gibi bişey eş aldatma ospluk bu tip yayınlarla normalleştirilmiş Anna prenses değil normal bir insan sonuçta
Okuduğunuzu anlamama gibi bir probleminiz mi var hocam? Kitabı bitirdikten sonra yaptığı eylemi yazmışım, Anna Karenina'nın kitabın bitiminde öldüğünü belirtmemişim.
Hayır bu yanliş bilgi annayı öldürüyor kitaba ara veriyor neyse gereksiz bi abartı var zaten konu bu değil neyse biraz agresif bi giriş yaptın sana yanlış söyledin de demedim neden ters yapıyosun😀 ben sadece bu yayınların koca toplumları asumule etmekten başka amacı olmadığını düşünüyorum zaten tarihte istedikleri rejimin Rusya'yı yaklaşik 70 yıllık bir yoklukla mücadele ettiğini gösterdi
Gizli Üye
(18-24)
1 gü
Kötü bir kadın olup olmadığı sizin hayat anlayışınıza bağlı.
Eşi ona kötü davranmıyor dönemin Rusyası na göre aşırı şımarık rahat bir kadın haketmediği halde eşini aldatıyor aldatılmayı hakeden abisi kitapda ballandırılıyor yani iki aldatan taraf algıyla şirin gösterilmiş zamanın Rusyası bizden daha tutucu bu tutuculuğa isyan gibi düşünelim diyelim modern dünyaya gelelim aldatma hala bir suç kimse kabullenmez. Aldatılma hala bir yıkım devir değişir insan fıtratı değişmez
Siz neden Annaya odaklandınız ki dönemin eseri olarak Wronsky nin suçu yok muydu? O da kötü bir adam üstelik kadını baştan çıkaran o? Cinsiyet ayrımcılığı yapıyoyorsunuz.
Wronsky iyi demedik o da kötü biri tabiki ama kitabın adı bile Anna karenina ben zaten annanın absinide eleştriyorum dikkat ederseniz wronsk kitap da 4 üncü karekter bence levin Anna Levinin eşi sonra wronsky geliyor
Tolstoy zaten seks düşkünü biri, günlükleri de yazıyı sayıdır hayat kadını ile ilişkisi olmuş, başyapıt olarakta bir oxospuyu anlatan bir kitap ortaya koymuş
En İyi Cevaplar