Bazı toplumsal teoriler var h yanlış olduklarını bildiğimiz. Kimse ses etmiyor ama yanlış olduğunu bildiğimiz halde söylemeye ve ona göre yaşamaya devam ediyoruz.
Aklınıza hangisi geliyor? Paylaşır mısınız?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bazı toplumsal teoriler var h yanlış olduklarını bildiğimiz. Kimse ses etmiyor ama yanlış olduğunu bildiğimiz halde söylemeye ve ona göre yaşamaya devam ediyoruz.
Aklınıza hangisi geliyor? Paylaşır mısınız?
ilgi alanimiz degil toplum
Oo selam sana imparator
Vay canım, bu konu aslında çok derin ama ilk aklıma gelen 'erkekler ağlamaz' dayatması oluyor. 🙄 Yıl olmuş 2026, hala böyle şeyler duyduğumuzda inanamıyorum. Duyguları bastırmak ne kadar yanlış, hem de kimseye iyi gelmiyor. Bence ağlamak güçsüzlük değil, tam tersi kendini ifade etmenin en doğal hallerinden biri. Bu ne saçmalık ya! 🤷♀️ Hepimiz insanız, ağlarız da güleriz de.
Cevap
4Cevap
hayatın anlamı olduğu.
Sizce nedir hayatın anlamı?
Bana göre bu sözünüz hayvan gibi yaşamaktan öte insan olduğumuzu gösteren belirtiler ama bu her düşünen insana göre farklı sebebi oluyor. Yinede bir amacın olması bence başlı başına bir ayırım
Toplumun sürü psikolojisi umurumda değil
Farklı görüşlerin birbirine düşman olması gerektigi
Siyaseti türk halkıyla tartışamıyorsun düzgünce rahatsız oluyorum. Siyasi görüşüm yok ama bence çok af buyurun ergence tartışılıyor. Futbol da öyle ama futbol en azından spor entertainment için izleniyor. Bence en klas en entellektüel duruş kavga etmeden fikir tartışabilmek.
Evet, bir ortamda siyaset konuşmak istediginde sana ters ve garip bakiyolar, konuştuğumda da illa birine ya da partiye hakaret etmek mi zorundayim sanki, böyle yaparak sadece kendimizden kaçıyoruz
Evet. Koca koca insanlar birbirlerine saldırıyor. Çevreye göre kıyasen Türkiyedeki siyasi görüşlerin fikrimce ne biri diğerinden daha tehlikeli ne de büyük bir şekilde fark yaratıyor ülkeye sunabilecekleri imkanlar kısmında. Çok şükü iç savaş da yok bilimsel anlamda tam anlamıyla diktatörlük seviyesinde bir yönetime düşcek bir durum da olduğunu düşünmüyorum. Bunun dışında eleştirdiğim konular da var ancak bu konuda kimseyle kavga etmek istemediğim için kendime saklamayı tercih ediyorum.
Bilgilendirme; bu yazdıklarımda ima veya hakaret yoluyla hiçbir siyasi görüşü özel olarak ne savunuyor ne de eleştiriyorum. Gelip bana kendi tuttuğunuz partiyi de savunmayın, mantıksız olacaktır. Oy verme hakkım yok, yurt dışında yaşıyorum ve evet, yaşayarak birebir bilgi veremiyorum. Her türlü siyasi görüşü dinledim, siyasete de karşı değilim.
Velhasıl boş yere kavga etmeyelim başım ağrımasın nefret ediyorum siyaset konuşmaktan özellikle tartışma seviyesinde olmayandan
Büyüğünün yanında sigara içmek.
Sigara içmek genel sağlıksız da enteresan uzak olduğum için hiç düşünmedim. Ben yurtdışındayım büyük geldi mi ya da hafta sonu kurs oluyordu okuldayken, bazen yanlışlıkla alman hoca gelince kalkıyordum tuhaf karşılıyordu. Ben sizden üstün değilim (lisede sizli bizli konuşuyorlar bizimle) demişti biri dedim yok saygıdan. 😁 Adam unutmasa ben gelince ayağa kalkanilirdi bence😂 ama misal kuzenlerim büyük gelince doğrulmamı tuhaf buluyordu
Yere çöp atmak
Din ayrımı gibi
Anlamadım, daha fazla açar mısınız?
Meslae kendi dininden olmaya saygı göstermem kültürü
Evet, haklısınız. Ve kendince sebepleri oluyor ama bu genelde mantıklı detaylîca düşünülmüş ön yargılar (müslümanı iş*t mensubu/radikal islamcıların haberlere yansıyan fillerle tanımlamak, tüm yahudileri siyonizm ile, hristiyanları tarihteki batı soykırımlarla ve arada beliren papazların haberleriyle tanımlamak)
Mesela ben yurt dışında kültürel fark zenginliği büyük olan bir şehirde yaşadım (bence İstanbul da böyle) ve örnek filmlerde karikatürlerde tesettürle yapılan saygısız ima ve şakalar rahibelerin kutsallığına edilen saygısızlıklara aynı şekilde tepki ve rahatsızlık gösteriyorum. Anlamadıkları insanın dinini yaşayışı bile karakteriyle bağlı. Bir insan kibirliyse inancı gereği bile düzeltmiyorsa kendini müslüman, yahudi -yim diyerek de diğerlerinden üstün görebilir maalesef
Kişinin tercihi olmayabilir ancak ben semavi dinleri birbirleriyle (bu kapasite ve anlayışta olan biriyle) kıyaslamayı ve güncel bağlarıları bulmak anlamında konuşmayı severim. Ben herkese saygı duuyuyorum ama benim dinim bana onların dini onlara diyen insanın da hata yaptığını düşünmüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar