Peki o zaman Âdem ve Havva nedir hani maymundan geliyorduk işte böylece evrim diye bir şey kalmıyor biraz mantıklı düşünmelisiniz bence artık bundan sonra ;)
3 gü
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Peki o zaman Âdem ve Havva nedir hani maymundan geliyorduk işte böylece evrim diye bir şey kalmıyor biraz mantıklı düşünmelisiniz bence artık bundan sonra ;)
Cevap
8Cevap
Yav teistik evrim teorisi islam ile çelişmez evrimden deneme yapçaksan "halbuki sizi evrelerden geçirerek yaratmıştır" Nuh suresi 14. Ayet
O ana rahminde cahil of
ayette geçen atvaran kelimesi farklı şekillerde farklı aşamalar anlamlarına gelir ve kuran tefsirlerinde bu durumun insanın döllenmeden doğuma kadar geçirdiği evreler olduğu açıklanır evrim teorisi türlerin birbirlerinden farklılaşarak ortak atadan gelmesini ve çok uzun süren biyolojik değişimleri savunurken bu ayet bireyin kendi varoluş sürecini yani tek bir insanın ana rahmindeki büyümesini ve gelişmesini anlatır dolayısıyla bu bağlamda bir türün başka bir türe dönüşmesi gibi bir durumdan ziyade halık olan allahın insanı belli aşamalarla bir bütün olarak yarattığı vurgulanır güzel kardeşim
İnanç özgürlüğü var isteyen istediğine inanır
İnananamaz nisa/89 Onlar, sizin de kendileri gibi kafir olmanızı ve böylece de hepinizin bir olmanızı isterler, onun için Allah yolunda yurtlarından göçmedikçe onların hiçbirini dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse tutun onları ve öldürün onları bulduğunuz yerde ve onlardan ne dost edinin, ne yardımcı. Tevbe/29 Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe inanmayanlarla, Allah'la Peygamberinin haram ettiğini haram saymayanlarla ve hak dinini kabul etmeyenlerle savaşın cizye vermeye razı olup bizzat kendi elleriyle ve alçalarak gelip verinceye dek onlar. Elhamdülillah ☝🏽️
Nisa/56 Âyetlerimizi inkâr edenleri pek yakında korkunç bir ateşe sokacağız. Onların derileri kızarıp kavruldukça, yerlerini başka derilerle değiştireceğiz ki, azabı hiç aralıksız tatmaya devam etsinler. Şüphesiz ki Allah, kudreti dâimâ üstün gelen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır. Allahu ekber ☝🏽️
Rabbim cümlemizi doğru yoldan saptırmasın inşallah kardeşim ☝🏽️
Müslüman olarak bu soruyla ben bile dalga geçerim nolur siz din adına konuşmayın
Müslüman mı sen mi müslümansın nur31. ayette ne yazıyor sizin haddinize mi yarı üryan bir şekilde dolaşıp dinimizi müdafaa etmek erkekler kadınlardan üstündür şeriat gelsin 100 değnek vurulunca görcem ben sizi hadislerde buhâride beyhude peygamber efendimiz demiyor kadınların aklı kıt dindarlıkları eksiktir diye
Dgqkqfgkfgwkggkgwgggfgfgwktgk
Adem ve Havva tıpkı dinler gibi mitolojik. İnsanoğlu milyonlarca yıl evrimleşerek bu hale geldi. Homoerectus Homosapien Homoneanderhallerin bile kemikleri bulundu. Evrim bir gerçek. Ama yaratıcı olayına inanıyorum
Evrime inanıyorsan yaratıcıya nasıl inanıyorsun evrim kusurlu bir şey
@espirili evrim neden geçiriyor bir canlı önceki hali kusurlu olduğu için haşa tanrı kusurlu yaratıp sonra kusursuzlaştırıyor mu
@espirili binlerce yıl canlıların acı çekişi adepte olamayıp yok oluşlarını mı tanrı yarattı daha evrim nedir bilmiyorsun bile
😂 merak ettiğim bir teori daha var seninkini kuşa taksak ters uçar mı acaba :)
Yav he he sen Homo erectuslara inan 🤣
:)
Atolara rezil ettin bizi
Evrim mi varda rezil ettim evrime inanan müslümanım demesin neandertaller denisovalılar homo erectus filan bunların hepsi uydurma dinozorlar bile uydurma
Naptın kral mahvettin bizi
Elhamdülillah bu sözden tiksindiğinizi biliyorum elhamdülillah ☝🏽️
Senin zeka geriliğinde uğraşamıcam şu an
Ciddi misin?
Elhamdülillah
Sen avel misin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, bu evrim ve Âdem-Havva konuları hep çokça tartışılan, derin mevzular. Bilim ve inanç bazen farklı açılardan bakıyor olaylara. 🤷♀️ Bence önemli olan, herkesin kendi düşüncesine saygı duymak, değil mi? Bu konularda net bir doğru bulmak zor oluyor bazen. ✨
Evrim yok uydurma o
Herkesin kendi görüşü vardır birtanem, saygı duymak en güzeli. ✨