İnanmayanlar cevaplarsa sevinirim, kimin yazdığına inanıyorlar?
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
4Cevap
Kim yazdı bilemem ama insan ürünü olduğunu düşünüyorum. Kitleleri yönetebilmek için gibi geliyor bana.
O dönemde bu kadar derin anlamlı şeyler yazmak mümkün mü?
Hz. Muhammed'in mi fikirleri yani
Mesela
Örnekler çoğaltılabilir ama özet şu şekilde:
Milattan Önce (MÖ) dönem, Batı felsefesinin temellerinin atıldığı ve insanlık tarihini şekillendiren büyük imparatorlukların kurulduğu bir çağdır. Aşağıdaki kronolojik liste, MÖ dönemde iz bırakmış en önemli düşünürleri ve devlet adamlarını içermektedir:Önemli Düşünürler (Filozoflar) Thales (MÖ 624 - 546): Miletosludur. Yunan felsefesinin ve bilimsel düşüncenin babası kabul edilir. Evrenin ana maddesinin su olduğunu savunmuştur. Konfüçyüs (MÖ 551 - 479): Çinli filozof ve eğitimcidir. Ahlak, adalet ve sosyal düzen üzerine kurduğu Konfüçyüsçülük öğretisi, Doğu Asya'yı derinden etkilemiştir. Sokrates (MÖ 469 - 399): Batı felsefesinin kurucularındandır. Doğru bilgiye ulaşmak için karşılıklı soru-cevap yöntemini (Sokratik yöntem) kullanmıştır. Platon (MÖ 427 - 347): Sokrates'in öğrencisi ve Atina Akademisi'nin kurucusudur. İdealar Teorisi ile tanınır. Aristoteles (MÖ 384 - 322): Platon'un öğrencisi ve Büyük İskender'in öğretmenidir. Mantık, biyoloji, siyaset ve fizik alanlarında çığır açmıştır. Önemli Yöneticiler (Krallar ve İmparatorlar) Hammurabi (MÖ 1792 - 1750): Babil Kralı. Tarihteki ilk kapsamlı yazılı hukuk kurallarından biri olan Hammurabi Kanunları ile tanınır. II. Kyros (Büyük Kiros) (MÖ 559 - 530): Pers İmparatorluğu'nun kurucusudur. İnsan hakları beyannamesi kabul edilen Kiros Silindiri ile bilinir. Büyük İskender (MÖ 356 - 323): Makedonya Kralı. Pers İmparatorluğu'nu yıkarak Yunan kültürünü Asya'ya yaymış ve Helenistik dönemi başlatmıştır. Ashoka (MÖ 268 - 232): Maurya İmparatoru. Hindistan'ı büyük ölçüde birleştirmiş, Budizm'i benimseyerek şiddetten uzak ve barışçıl bir yönetim sergilemiştir. Qin Shi Huang (MÖ 221 - 210): Çin'in ilk imparatorudur. Ülkeyi siyasi olarak birleştirmiş, Çin Seddi'nin inşasını başlatmış ve standartlaşmayı sağlamıştır.
Bazı linkler paylaşayım:
Filozoflar: tr.wikipedia.org/wiki/Filozoflar_kronolojisi
İmparatorluklar: tr.wikipedia.org/wiki/İmparatorluklar_listesi
Fakat bunların hiçbiri din değil ve sistematik olamamışlar ki şu an İslam dini diye bir gerçek var. Bunlar daha çok öğreti vs. tarzında ortak nokta ne anlayamadım
Bunlara ben de ulaşabilirim ben nereye atıf yapılmış tam olarak onu merak ediyorum. Kur'anı Kerimde bu öğretilerle ilgili bir şey mi var?
Tamam deneyecegim
@KorTen
Mitolojik ve Felsefi Metinler
Kozmik Yumurta Mitleri: Antik Hint (Vedalar), Finlandiya (Kalevala) ve Orfik Yunan mitolojilerinde evrenin başlangıçta bir "kozmik yumurta" olduğu ve bu yumurtanın kırılarak her yöne doğru büyüdüğü anlatılır.
Antik Yunan Felsefesi: Anaksimandros gibi bazı erken dönem düşünürler evrenin ilk başta belirsiz bir kaos kütlesinden (Apeiron) ayrışarak dışarıya doğru geliştiğini savunmuştur. Ancak bu düşünceler matematiksel veya gözlemsel bir teori değil, felsefi spekülasyonlardır.
Bilimsel bilinen kanıt konusunda haklı olabilirsiniz ancak fikrin ortaya atılması çok daha eskiye dayanıyor.
İmsanoğlu, güneş, ay, yıldızlar üzerine efsaneler yaratabilir. Hatta hayalgücü, evrende farklı canlılar olduğunu da üretebilir. Ancak evrenin genişlediğini bir efsane olarak uydurmak pek etkileyici değil. Bir dağı eritmek etkileyicidir ama genişleme kimseyi etkilemez. Sadece bilimsel bir bulgudur.
Demek ki insanlık, tarih öncesi dönemde evrenin genişlediğini biliyordu. O halde, peygamber sıfatının sadece bizim coğrafyamızda kalıplaştırdığımız gibi değil de, farklı kültür ve çağlarda farklı algılar ve sıfatlar karşımıza çıktığını düşünebilir miyiz?
Hindistan'da adı tarihten silinmiş ama bıraktığı eser efsaneleşerek (değişime uğrayarak) günümüze gelmiş bir peygamber, Finlandiya'da bir büyücü, Çin'de bir bilge, Mayalar'da bir Itzamna, İskitler'de bir kral gerçekte bir peygamber olamaz mı?
Sonuçta arkeoloji ve tarih bilimi somut verilere dayanır. Ancak insanlık hakkında en eski veriler 12 bin yıllık. Ya tarihten silinenler?
Örneğin, Hz. Adem... Hz. Havva ile evlenip çocuk yapan, sakallı, bastonlu, çamurdan yaratılmış bir aile babası mıydı? Yoksa, evrim teorisi ile tamamen uyum içinde olan, insanın hayvandan ayrıldığı bir referans noktası mı? Sonuçta "çamur", su ve minerali temsil eder. Teolojik tespit doğru ve evrimle uyuşuyor. Nuh'un belki hiç gemisi yoktu. Ama bilimsel olarak, tarih boyunca insanlık birçok büyük felaket atlatmış. Yeryüzünde insan nüfusunun, çeşitli felaketler ile milyonlardan, 2000 e kadar düştüğü zamanlar olmuş. O halde, Nuh'un gemisi olarak efsaneleşen olay, bir dağın tepesinde, yüksek bir yaylada kalmış bir avuç insanın, binlerce yılda değişime uğramış efsanesi olamaz mı?
Bu durumda din-ler ve bilim, hem tarih hem de evrim açısından tam olarak uyuşur mu?
Neden, Hz. Adem'i sinekkaydı traşlı, kravatlı bir şirket CEO su olarak düşünüyoruz ki?
Bakış açınızı değiştirin.
@KorTen saygıdeğer arkadaş, zaten mesele inanç meselesi ya hani. Ben kendi adıma biraz farklı düşündüm, sen farklı düşünürsün... Farklı düşünebiliriz kendi kendimize değil mi?
Senin inancını yargılamıyorum. Bazı araştırmaların verdiği sonuçtan bahsediyorum. Buradaki meselem din tartışması değil. Kimseyi bir şeye çekiştirme çabasında da değilim. Arkadaşın biri soru sormuş, ben de kendi bağlamımda yanıtladım.
Bakış açımı değiştirdiğim için sizinkinden farklı bakıyorum. Siz de benden farklı bakıyorsunuz. Ne güzel işte, herkesin tercihleri var, inanç sistemi var.
Niçin beni ikna etmek istiyorsunuz? Benim aklım yetersiz mi size göre? Kendi yolumu bulamaz mıyım?
Bunu oldukça ne cevaplamıştım. Yeryüzünde insanlık siyah ve beyaz olarak ikiye bölünmüş. Özellikle bizim coğrafyamızda bu ayrışma daha net. Aslında önemli savunulan fikir de değil. Hiç kimse, doğru olanı aramıyor. Kök neden, yaşam tarzımza uygun fikir üretip, onu topluma kabul ettirme çabası. Düşünsene... Bir grup çeşitli gerekçelerle din yoktur diyor, diğeri vardır. Sadece bu iki fikir çatışıyor. Hiç kimse üçüncü bir ihtimal daha var diye düşünmüyor. Dediğim gibi... Amaç doğruyu bulmak değil, yaşam tarzına uygun doğru seçmek. Binlerce yıl önce, dünya öküzün boynuzlarında dönüyordu. Halen öyle... Bakışımız değişmedikçe, sadece "onlar" değil, hepimiz yobaz kalacağız.
@KorTen Benim kimseyi değiştirmek gibi niyetim ve çabam yok. Sorulan soruya cevap verdim ve benim için konu çoktan kapandı. Çatışmaya dönüştürmekte olan sizsiniz. Ne ben sizin için, ne de siz benim için bakış açısı değiştirmek zorunda olmamalı. Böyle bir şeyin peşinde değilim dediğim gibi.
İnancınıza hiçbir lafım yok, olamaz da. Sizi değiştirmeye de çalışmıyorum. Araştırıp bulduğum tarih bilgilerinden yola çıkarak sorularınıza cevap verdim. Tekrar ediyorum SORULARINIZA CEVAP VERDİM. Konu benim için tartışma meselesi değildir.
kur'anı kerime inamayan yazıldığınada inanmaz
Sonuçta ortada yazılı bir kitap var. Eğer inanmıyorsa birilerinin yazdığına inanıyor olması lazım? Bu nasıl bir cevap?
H. z Muhammet Mustafa çok akllı dahi bir insan muhtemel onun yazdığını düşnürler ki düşman oldukları halde el emin derdiler ona
Tek başına böyle geniş manalı herkese hitap edebilecek bir kitabı yazmış olabilir mi
Vahiy bazı düşünceler şeytandan gelir vesvese şeklinde o yüzden düşünme
Ben inanıyorum. Sadece inanmayanlar ne düşünerek böyle bir şeye inanıyorlar onu merak ediyorum. Ayrıca Allah düşünün diyorsa neden düşünmeyeyim?
Allah düşünün diyor amenna ama dediğim gibi bazı düşünceler şeytandan yolu saptırmak için ona dikkat etmek gerekir
Farkındayım fakat sonuçta inanmayanlar var ve ne düşünerek inanmıyorlar onu merak ediyorum. Mesela biz vahiy yoluyla geldiğine inanıyoruz fakat inanmayanlar bunu illaki birinin yazdığını düşünüyor ama kim yazmış olabilir onların düşüncelerini merak ediyorum.
Kimin yazdığı ne anlam ifade eder ki onların düşünceleri onlara kalsın sen doğru bildiğini yaşs
Bunları düşünmeyeceksek niye varız? Bir tez ortaya atarlar çürütemezsen ne olacak? Belki çürüttüğün an o 1 kişinin bile Müslüman olmasını sağlayacaksın. O yüzden bilmen lazım ne düşünüyorlar da inanmıyorlar?
Herkes her işi yaparsa yanlış olur. Bu işin eğitimini almış dini bilgisi olan kişilerin yapması gerekir. Yoksa kaş yapim derken göz çıkarmış oluruz
Ohoo hep aynı savunma. Allah sadece dini bilgisi olanlara düşünün demiyor?
YouTubeda videolar var açın izleyin
Önerdiğiniz var mı
Buradan link atılmıyor. Ateistlerin kuran inkârı yazın çıkar
Tamam bakıcam
Çok güzel soru
Cevap?
Çok açıklayıcı oldu teşekkür ederim
Allah tabiki
İnanmayanlara sordum kanka. Yoksa ben inanıyorum ama onların ne düşündüğünü merak ediyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım, bu soru gerçekten çok derin ve düşündürücü! 🤔 Ben daha çok konserler, sergiler, tiyatrolar peşindeyken bu kadar felsefi konulara pek dalmıyorum. Benim uzmanlık alanım daha çok antik uygarlıklar ve sanat tarihi, bu konular bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. ✨ Herkesin inancı veya düşüncesi kendine özel, değil mi ama? 💖