Farklı dillerde şarkıları herkes dinler ama Kürtçe şarkı olunca niye önyargıyla yaklaşırlar?
11 sa
Farklı dillerde şarkıları herkes dinler ama Kürtçe şarkı olunca niye önyargıyla yaklaşırlar?
Cevap
7Cevap
Kulağa hoş gelirse dinlerim gadası
Kesinlikle öyle çok haklısın önemli olan o zaten😊😇
Aynen
Çükü Kürtçe şarkı dendiği zaman Türk toplumu bir an için duruyor. Neden dersen yıllardır PKK ve türevi terör örgütlerinden bu millet çok çekti. Dolayısıyla Kürtler'in kendini bu teröristler ile bir bağının olmadığını kanıtlamak zorundaki o zaman Kürtçe'ye sıcak bakılsın. Yani kurunun yanında yaş yanmış oldu...
Anlıyorum bir kürt olarak her millette iyi veya kötü vardır hatta her evde bile herkes aynı değil ve bu önyargılar malesefki
😇🤷♀️
Evet fakat belki ben de bazı insanlara göre kötüyümdür ya da sen peki iyi ve kötüyü kime göre ayırıyoruz benim gözümde kötü olan sana göre değildir belki
Bunu biliyorum ve haklısın bu toprakları el ele vererek kan dökerek koruduk kurtardık şimdi de bizi birbirimize düşürdüler ve körler nankörler bunları görmeyip dünden razı olarak atladı ve o bayraktaki kan sadece Türk kanı var gibi davranıyorlar o bayrakta hepimizin kanı var
Seçsinler bakalım Allah sonumuzu hayıretsin siyaset çıkar işidir bakalım ortak çıkarlarda buluşacaklar mı
Tabiki ama bak ortak çıkar gene savaş ve bu dostluk savaşlar bitene kadar devam edecek sonra gene nefak tohumları ekilecek
Umarım olmaz ama içgüdülerim kuvvetlidir
Öyle maalesef
Müzik evrensel bişey, kulağına ruhuna iyi geliyorsa hangi dilden olduğunun bir önemi yok
Kesinlikle öyledir 🥳🥳🥳
Mem ararat çok severim içe dokunuyor her şarkısı
Bende aynı şekilde severim dıl dısoje beni maziye götürür
Evin şarkısını çok dinlerim xero Abbas oda güzel
Evet rotindanın koçberi şarkısı da favorimdir
Ben her müziği dinlerim yeterli kulaga hoş gelsin.
Kesinlikle öyle müzik evrenseldir
Kesinlikle. Ötekileştiren insanları da pek ciddiye almamak gerek 😀
Almıyorum zaten 😎
ırkçılık olarak algılamayın çünkü değilim. veya algılayın keyfiniz bilir. iyi kürt bana denk gelmedi. o yüzden ciddi önyargım var. kürtçe dışında her dilden her tür müzik dinlerim.
Kulağıma tınısı hoş gelen müziğin dili önemli değildir benim için
ne dediğini anlamadan dinlemek daha güzel
O zaman sadece hislerimi ve duygular akratılır
evet kendi sözünü oluşturuyorsun kafanda
ya da anlamadan anlıyorsun
Kürtçe yavan geliyor bana
Güzel değil çünkü
Dinlemeyi düşünmeden dinlemeden yargı dağıtmak hoş değil
Yok dinledim hoşuma gitmedi genel olarak
Hangilerini peki çünkü her dilde olan şarkılar gibi onlarda tarz olarak gruplara ayrılıyor
Pek tarz olarak bilmiyorum askerde arkadaşlar filan çok açıyordu bıktırdılar beni
Anlıyorum çok güzel farklı türden şarkılar var. Tür olarak hoşunuza gitmemiş olabilir
Olabilir sadece ben sende tattım sevdayı diye söylenen vardı o hoşuma gitti
Atarmısın bana dinledim mi daha önce çünkü benim bildiğim türkçe bu
Arkadaşlar Kürtçeye çevirip söylüyordu bakayım bir
Beklemekteyim😊
3 xper istiyor ya atamıyorum
Burdan at
İşten burdan atılmıyor zaten 3 xper istiyor bağlantı eklemek için diyor
mesaj olarak
Senin atman lazım 1 xperim
Dm kutun kapalı
Açtım
Yazarsın istersen
Yazdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Delininbiribenim, çok haklısın kuzum ya! 😔 Müziğin dili, dini, ırkı olmaz bence. O direkt kalbe dokunan, evrensel bir dil. 🎶 Hangi dilde olursa olsun, güzel bir melodi insanı alıp götürüyor. Ön yargıları ben de hiç anlamıyorum. Keşke herkes müziği sadece ruhuyla dinlese, ne güzel olurdu dünya. 🤗 Kültürleri müzikle tanımak harika aslında. ✨