Dinozorlar dünya da 150 milyon yaşamış. İnsanlarda daha 6.5 milyon yildir yaşıyorlar. Peki Allah neden hic onlardan bahsetmemiş Kuranda? Onları yaratma ve yok etme amacını anlatması gerekmezmiydi?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinozorların varlığından değil de, en azından bazı canlı türlerinin yok oluşundan bahsedebilirdi. Ben deistim, kuran bana çok yapmacık geliyor ancak bir tanrı olmadığı fikri de çok uçuk geliyor, bir tanrının yokluğunu ispatlamak imkansızdır. Tanrı Allah'tan ibaret değildir, bilmediğimiz güçler olabilir. Sonuçta şu an düşünebiliyoruz, bu gerçekten olağanüstü bir durum. Ve bunu bir yaratıcıya bağlamak da en mantıklı yol. Yaratıcı vardır ancak Allah değildir, Allah sadece bir isimdir, evrensel gücün temsilidir. Ancak gerçek yaratıcının bizim bildiğimiz Allâh olduğunu asla bilemeyiz. Mesela şu şekil bir ayet olsa iyi olurdu.
"Biz dünyada yaşamış canlı türlerini var ettik ve bazılarını yok ettik. " Tarzında, tabi ki dil daha süslü olmalı, genelde de zaten hep böyle üstü kapalı ifadeler kullanılıyor, eminim ki bu dediğim örneğe yorumlanabilecek bir ayet de vardir. Ancak dediğim gibi, İslam bana çok mantıksız geliyor.412 Yorumla- +1 yıl
hocam bana da kuran yapmacık geliyor ama işin farklı boyutu var.
bu konular çok derin konular bilmek araştırmak çok zor oluyor.
o zaman en baştan allah isminin neden allah olduğunu araştırmanızı tavsiye ederim. ardından kuranın neden geldiğini araştırmanızı tavsiye ederim. ve sonra da neden insanları insan olarak yarattı? neden melek tarzı günah işleyemeyen canlılardan yaratmadı?
demek istediğim hayatınızı mahvetmeyin. en azından bir yaratıcının olması gerektiği görüşündesiniz. ben de araştırma aşamasındayım. fakat hayatımızda ne olmamız gerekiyorsa onu olmalıyız. şunu unutmayın ki, hiçbir insan başıboş değildir, özgür değildir, olamaz. - +1 yıl
Bak güzel kardeşim sana bir kaç bisey soyleyecem akilli bir adamsın anlayacağını ümit ediyorum. sen simdi Allaha inaniyon tamam güzel bisey. ama sadece Allaha inanmakla bu is bitmiyor ki. Yani Allahın emir ve yasaklarını nerden bileceksin peki. neyi yapıp neyi yapma dediğini anlatacak bir delilin var mı. dünyaya öyle geldim yiyim içim çekip gideyim mantığını nasıl kabul edersin. sen bir is yerine girerken bedava calisiyormusun. herşey karşılıklı degilmi. bak kuran Allahın kitabidir. insanlara doğru yolu göstermek için ve ne amaçla yaratıldığını bilmeleri için peygamberler vasıtası ile indirilmiş kitaplardır. İncil tevrat gibi. simdi kuranın Allah kitabi olduğuna dair sana tek bir ayet soyleyecem hak vereceğini umuyorum. Allah kuranda diyor ki. biz evreni yani göğü büyük bir kudretle yarattık. şüphesiz biz onu genisleyecegiz diyor. yani evreni genisleteceginden bahsediyor.1926 yılında teleskoplarla evrenin genişlediği tesbit edildi.1400 sene öncesinden bu bilgi nereden biliniyord
Cevap sahibi+1 yılBeyler, kuran bilimsel falan filan diyosunuz, peki ben sorayım, bizim neden yaratildigimizin hiçbir mantıklı açıklaması yok. Allah zamanı başından sonuna kadar biliyor değil mi? Yapacaklarımız yaptıklarımız niyetlenip de yapamadiklarimiz hepsi biliniyor peki neden hala devam ediyoruz? Madem Allah bizim böyle olacağımızı biliyor peki neden bizi yarattı? Direk cennete veya cehenneme atsaydı ya? Yok kendi varlığının bilinmesini istemiş, çok saçma ve kibirlice, oysa ki Allah denen yaratıcı, kibirden uzak bir yaraticidir. Bu olay benim tahtadan kuklalar yapip onlari oynatarak kendimi eglendirmemden daha farklı birşey değil, bu kesinlikle bir aciklama olamaz. Bir açıklaması vardır elbette, o yaratıcıyı ancak ölünce taniyacagiz. Dünyada binbir çeşit inanç var, hepsi de kendisine göre orijinal din olmasi gereken, Islam da bize göre öyle. Ancak varsa ki tek bir yaratıcı vardır o da bizi belirli sebeblerle göndermiştir dünyaya.
- +1 yıl
Allah senin ne yapacağını biliyor doğru. Şöyle düşün Her öğretmen Bir Öğrencinin ortalama ne notu alacağını bilir ama öğretmen hiç sınava sokmadan tüm öğrencilere notlarını verse idi Kötü Not alan Çocuk hocam sınava sokmadan neden not verdiniz belki daha iyi yapacaktım. diyecektir Aynı bunun gibi allah bizi cennete cehenneme atsa idi Cehennemdeki insan düşünmezmiydi ben neden burdayım ne yaptım belki sınava soksan sana inanacaktım. Demez mi? Biz Bu dünyada Öbür dünyadaki hayatımızı imzalıyoruz diyebiliriz çünkü Allaha hiç bir şekilde itiraz edemeyeceğiz Belki ben yapmıcaktım gibi.
Dinazorlara Gelince Kuran Arap Bir topluluğa inmiştir. Benden daha fazla tarih biliyorsunuz diye düşünüyorum. Peygamber Konuşurken orta yere işeyen insanlar, Yemeğin ortasında gaz çıkaran insanlar... Çok cahil insanlar var kısacası Bu topluluğa Bilmediği bir hayvani pengueni, Dinazoru anlatmak ne kadar doğru sizce? - +1 yıl
Eğer Bahsetmiş Olsa idi Bu nasıl tanrı Cahil insanlara bilmediği hayvanı anlatıyor diyenler şüphesiz olacaktı. Aynı zamanda Muhammed Tüccar değilmiydi seyehat ediyordu duymuştur bir yerden pengueni diyenlerde olacaktır.
Kuran Dinazorlardan Bahsetmediği gibi ''Kurana göre Dinazorların olması imkansız'' Denmesinede İzin vermemiştir.
Kuranda Evrenin 6 evrede (Günde) oluştuğu Söylenir Aynı zamanda Bir Yer ile gök birleşikken ayırmadıkmı'' söylenir. Big bang den bahseder Ve bilime göre Büyük Patlama Olmadan önce zaman şuankinden Milyon kere milyon daha yavaş idi Ve büyük patlamayla beraber. O zamanki bir günün yarısı biçiminde hzılanmaya başladı (İlk gün 1 milyar saat ise diğer gün 500 milyon saat) buna bakılırsa hayvanların İnsanlardan 2 gün önce yaratıldığı söylenir buda demek oluyorki hayvanlar (Bunların içinde dinazor var) insanlardan 2 milyar yıl önce yaratılmış ve dinozorlar insanlara tehlikeli oldukları için yok edilmiştir. Yaratılma Sebebi (Şuanda bile Fosilleri dünya için gereklidir) - +1 yıl
Bilimden Yola çıkmasak bile Zamanı Yaratan da allah olduğuna göre O evrelerin 24 saatten çok uzun olduklarını anlayabiliriz.
- +1 yıl
Allah neden "Biz dünyada yaşamış canlı türlerini var ettik ve bazılarını yok ettik. " gibi bir şey söylememiştir? = Allah Bize evreni keşfetmemizi söyleyip daha çok fazla şey olduğunu söylemiştir bizim araştırıp bulmamızı emretmiştir.
- +1 yıl
@enerjii senin dediğin ayet zamanla değiştirilmiştir eski çevirsi tam olarak
Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz. diye geçiyor fakat diyanet bunu zaman geçtikçe değiştirmiştir ayrıca kuranda pek çok bilimsel olay yok hatta aksine bilimle çelişen çok fazla olay var bilimsel olayları sayarsak evrenin genişlemesi (değiştirlmiş ayet) ve suların birbirine karışmaması fakat sular birbirine karışıyor dipten yavaş yavaşta olsa karışıyor çelişen ayetleri zaten saysam çok uzun olur örneğin gökyüzünün bir tavan olarak görülmesi yıldız kaymalarını şeytana atılan taş olarak görmeleri ama şuanki bilimle yıldızların değil gök taşlarının kaydığını biliyoruz vs vs
En İyi Cevaplar
bak kızım kereviz
allah
dünyada ona ibadet etmesi gereken kulları anlatmış
ilk gelen kullar cinler onlar
allah ı gerektiği gibi şereflendiremediği için bu dünyadan sürüldüler, yerlerine allah ı şereflendirecek başka bir kavimi getirdi insan ırkını
ama nitekim insanın adında gelen bir özelliği vardır
insanın anlamı: unutkan demektir
be biz allah ı unuttuk herkim onu hatırlar sadece tek bir ilah olarak dahi allah der başka ilah yoktur der cennete bir gün girmeye izin verilir tabii cehennemde yandıktan sonra03 Yorumla
Soran+1 yılSorumla ne alakası var
- +1 yıl
nedne fosillerden bahsetmiyor dedin kerevizim
bende
allah
kainatı nasıl yarattığıyla ilgili fazla konuşmak istemiyor ha keze kuranda soruyorlar ki cevaplamış
bana dünyayı nasıl yarattım diye soruyorlar
6 gün yarattım 7. gün dinlendim diyorlar diyor
benimlemi beraberlerdi diyor yaratırken
onun kuramlarla işi yok kuranda dediği tek şet şu
bana ibadet etmek için geldiniz ve ibadetinizi yapın diyor sen bunu anla
diyer konuları ise jeologlara bırak - +1 yıl
Şimdi burada mantık hatası ararım allah ilk olarak cinleri kendisine ibadet etsinler diye yolladı diyosun ve allaha gerektiği gibi ibadet edemediği için onları sürüp insanları gönderdiğini söyledin. Allah neden kendine tapınacak bir kavim yaratsın ki böyle birşeye ihtiyacı mı var?
Çünkü her kitap gibi insanlar tarafından yazıldı. O dönemde de Dinazorlardan haberleri yoktu. Olsa kesin yazarlardi bir kitaba bu kadar insanı inandirmak icin cok zeki olmak gerek.
62 Yorumla
Soran+1 yılBana da öyle geliyor
- +1 yıl
Rum suresi 1. ayette rumların dünyanın en alçak yerinde yenilgiye uğrayacaklarından bahseder kuran indiğinde rumlar büyük güçtü yenilemez güçleri vardı peygamber vefat ettikten sonra rumlar bir savaşta yenilmiştir hemde bilimsel olarak kanıtlı halde dünyanın sıfır noktasının altındadır yani deniz seviyesinin altında bu bir,
Tatlı su ile tuzlu su birbirine karışmaz kuranda ayet vardır ve bu gerçek 1600 lü yıllara kadar bilinmiyordu!
Kurana yapmacık diyeni Eig seçen kafanı seveyim senin.
O beyinle kafanı dinozorlarla yorman normal tabi.64 Yorumla
Soran+1 yılCımbızla çek al yaz. Çünkü söylediklerimize hipotez uretemicek kadar beynini kullanamazsin
Soran+1 yılBen inancımı bulmaya çalışıyorum yeni fikirlere açığım
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
23Cevap
Görmezler mi ki Allah, nasıl yaratmaya başlıyor, sonra yaratışı, nasıl yeniliyor? Şüphe yok ki bu, Allah'a pek kolay. Ankebut 19
De ki: Yeryüzünü gezin de bakıp görün, nasıl yaratmaya başlamıştır; sonra Allah ahiret yaşayışını da meydana getirecektir; şüphe yok ki Allah'ın her şeye gücü yeter. Ankebut 20
“Yer yüzünde her çeşit canlıyı yaymasın da..”
“ Yer yüzünde yürüyen hayvanlar ve (gök yüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa hepsi ancak sizin gibi topluluklardır.”
Ve yeryüzünde yaşayan hiçbir canlı yoktur ki rızkı Allaha bağlı olmasın; ayrıca O, her canlının (yeryüzünde) yaşama süresini de, (ölümden sonra) yerleşip kalacağı yeri de bilmektedir: Bütün bunlar apaçık bir kitapta yer almış bulunmaktadır.
“ Hayvanları da O yarattı. Onlarda sizin için ısıtıcı (şeyler) ve bir çok faydalar vardır. Onlardan bir kısmını da yersiniz.”
“ Vahşi hayvanlar toplanıp bir araya getirildiğinde...”22 Yorumla
Soran+1 yılYeterli değil. İnsanlardan önce yasayan hayvanlar yazsa neyse?
+1 yılDurdum ve hepinizin yazdıklarını ciddi ciddi okudum peki kur an da neler yazıyor biliyor musunuz siz? İçeriği ne nelerden bahsediyor?
Dinozor diyorsun sence insanlar ve ruhani varlıklar varken hayvanlar neden bu denli gerekli?
Hani dinazora neyi öğreteceksin neyi anlatacaksın? Size indirilen bir yol gösterici o ama siz dinazor gibi davranıyorsunuz gibime geldi şu an ..12 Yorumla
Soran+1 yılHayvanlar onemsizse Allah neden yarattı? Ayrıca Kuranda bazı hayvanların sözü geçer mesela Deve? Devreden bile bahsedilirken insandan önce yaşamış hayvanlar olan dinozorlardan neden bahsetmesin
- +1 yıl
Deveden ne diye bahsetmiş peki?
İnsanların ve ekolojik dengenin devamlılığı için yaratılmış olamazlar mı?
+1 yılo halde dinazordan bahsedene kadar hamam böceğinden bahsedilirdi o dönemden bu döneme gelmeyi başardıkları için...
hamam böcekleri olmasa bilim dünyası gelişmezdi...
ama insanlar bahsetmeden keşfetti... tıpkı dinazorları keşfettiği gibi...
kısaca insana her şeyi vermene gerek yok kendisi ararsa bulur buna sırra erişmek de denir...
insanlar milyon yıl öncesinin sırrına erişebildi... bunu yaratan ise Allah...
Demek ki insan düşünebiliyo...20 YorumlaKuran da arabistan dışında olan hiç bir şeyden bahsedilmiyor. Meyveler... hayvanlar... yiyecek ve içecekler. belki o insanlar anlasın diye.
20 Yorumla
+1 yılkedilerden bahsetmiş midir acaba. ya da kertenkelelerden? sucuktan da bahsetmemiş halbuki o da arş ile yerin arasında? (beyin detected. maşallah evladım bu kafayla diyanet işleri başkanı bile olursun maşallah.)
30 Yorumlakuranda gezin ve geçmişte neler olduğunu görün bunlar size apaçık bir delil düşünün der. ibret alın der kuranda 28 peygamber geçiyor e başka peygamber gelmemiş mi yani?
24 Yorumla
Soran+1 yılİslamda biz havva ve ademden itibaren biliyoruz dünyayı. Dinazorlar insanlardan daha çok ve daha önce yaşadıysa söylenmesi gerekmez miydi
- +1 yıl
yahu kuran rehberdir şöyle düşün elektronik icat aldığında kullanma klavuzu çıkar içinden tutupta sana icadın tarihini söylemez ya da kullandığı parçaları uzun uzun anlatmaz özet geçer kuranda insanın rehberi kullanma klavuzu önceki kavimler böyle yaptı siz yapmayın böyle yapın böyle olsun diyor
Soran+1 yılVe sende bunu kusursuz bir rehber olarak görüyorsun öyle mi
Allah bütün herşeyi anlatsaydi dünyayı dolduracak kitap meydana gelirdi kardeşim. Allah sadece bazı şeyleri ustu kapalı anlattı ama kuran öyle bir kitapki. az kelimeyle çok şey anlatır insana.
12 Yorumla
Soran+1 yılBütün herşey dediğin insandan coook daha fazla yaşamış dinazorlar
+1 yılKuran'ı komple okudunmu yoksa duyummu seninkisi?
şimdi ona göre kaynak atıcam sana ne kadar laf olsun diye konuşuyosunuz siz.06 Yorumla
Soran+1 yılNe duyumu anlamadım sorum net?
- +1 yıl
Okudunmu Kuran'ı komple bitirdinmi?
Soran+1 yılSorum net? Senin sorunla alakası yok araştırdım ve dinozorlardan bahsetmedigini gördüm din alimlerinin de yorumlarını okudum. ve tatmin olamadım burada sordum. Atacağın kaynağı bekliyorum
- +1 yıl
Tamam bana okudugun kaynakları atarmısın?
- +1 yıl
Beni seni tek çelsede çürütücem birazdan kaynak at bana
Soran+1 yılSen dedin kaynak aticam diye?
+1 yılKuran ihtiyacın olduğu kadar bilgi veriyor sen dinozorların hayatını ne yapacaksın? Ama ilginç bir düşünce. İnşallah öbür tarafta bu soruyu sorma imkanına sahip olursun;)
00 Yorumla
+1 yılO her şeyin en iyisini bilir. Sen yorma limon kadar beynini!
20 YorumlaAllah neden Kuranda patatesi kaç derecelik suda kaç, kaç dakika haşlamamız gerektiğinden bahsetmedi acaba?
512 Yorumla
Soran+1 yılSenin söylediğinle benim söylediğim kiyaslanamaz
Soran+1 yılYahu 150 milyon yıl yaşamışlar. Düşünsene bir .
Soran+1 yılAlakası yok. İnsandan önce yaşamış insandan daha uzun sure yaşamış. İslamda havva ve ademden itibaren biliyoruz biz yaşamın başlangıcını. Havva ve adem dünyaya gelmeden onları neden gondermis? Neden anlatmamış bunları Kuranda hz. Muhammetten eşlerinden bahsederken böyle büyük ve önemli biseyi neden anlatmamis
Soran+1 yılDini bir boyut mu? Yavrum bütün evreni Allah yarattiysa ve sende buna inaniyorsan herşey dinle alakalıdır zaten? Yanlış miyim? Bunu neden anlatmasin? bir düşün bakalım bizden önce yaratıp yok ettiği bizden daha çok yaşamalarına izin verdiği bir canlı grubu. Neden anlatmasin
- +1 yıl
Tamam işte ben de diyorum ki madem her yaratılan dini ise patatesten de bahsetsin haşlamaktan, hem de milyonlarca insanı doyuran açlıktan ölmesine engel olan bir besin, çok faydalı hem de, bu mu saçma senin için, kusura bakma ama sadece eksik bulmak için bir yoruma giriyorsun, samimi değil bu
Soran+1 yılNeden dinazorlar diye diretiyorum çünkü havva ve ademden önce gelmişler dunyaya? Patatesle matatesle alakası yok bunun
- +1 yıl
Patateste adem ve havadan yani insanlıktan önce vardı neden patates desene, hem daha faydalı dinozorlardan insan hayatını kurtarıyor, evrenin başlangıcından bahsederken kuran yani evrenin dönemin materyalist sisteminin anlattığı gibi ezelden beri varolduğunu iddaa eden düşünceyi reddederken,, sen dinozor diyorsun, dinozor ne alaka ya, patetes desen inan daha mantıklı bulurdum
Soran+1 yıl150 milyon yıl neden yaşamışlar patatesten bile gereksizseler
kuranin icinde yarattiklarim diye bir arsiv olmamasi neden tuhafina gitti ki, kuran bir ahlak, davranis, ogretilerini anlatan kutsal bir kitaptir, arada yaratilistan bahsetsede genel olarak ahlak ve iyi insan olmanin gerekliliklerini anlatir.
10 Yorumla
+1 yılBu kardes ateist oldunu beli ediyor tee Allahim hep ayni filozofie
03 Yorumla
Soran+1 yılHenüz değilim sorguluyorum tavsiye ederim
- +1 yıl
Sorguluyosan dinazirlar bir kenara burak kaginat bak dogaya bak kendi vucuduna bak reflekslerine bak sorgulayacan bisuru sey var tovbe yarabim bide tavsiye veriyo sen cok biliyodun anliyodunda tavsiye veriyon rabbim gozunu beyni acsin
- +1 yıl
Kalbinide tabi
yazması gerekir miydi lan?
allah allah o zaman bu kitap rehber değil, tarih kitabı03 Yorumla
Soran+1 yılZaten hz Muhammedin eşlerinden vs. Onun çevresinden bahsediyor bunlardan bahsettiği için bile tarih kitabi olabilir
- +1 yıl
kuran bir rehberdir. onu yapmayın, böyle yapmayın, bozgunculuk çıkarmayın, düzeni bozmayın gibi uyarılarda bulunur ve yapmamız gerekenleri bize söyler. o zaman ottan boktan haber versin. beyler bakın dinozor falan vardı da şimdi yok haberiniz olsun hadi kaçtım falan olacağı yok tabi ki.
ben halen işin dalgasındayım ne kadar garip l*n kuranla alay ediyorum acaba nedeni nedir?
her neyse hocam demek istediğim kuran bir rehberdir. öyle okunduğu gibi değildir. kuran arapça değil kurancadır. bizden kuranı tam analiz edebilmemizi bekleme. edemeyiz ve hz. muhammed'den başkası kuranı tam olarak anlayabilmiş değildir malesef. kuran neden onu dememiş bunu dememiş ama bak bu çok önemli olay bilgilendirmesi gerekmez miydi? tarzı sorular sormak yerine bilgilendirdiklerini bilmemiz, bizim açımızdan olağanüstü şekilde faydalı olacaktır ve bilgilenenler bilmediklerinide aşağı yukarı anlamaya başlar.
Soran+1 yılAllah kullarının tamamen anlayamicagini bildiği bir kitabı neden rehber olarak gönderdi? Ozaman gondermeseydi? Ne de olsa anlamicaz? Saçma değil mi
Çünkü kuran ilk inan kitap değildir. İlk inen kitap döneminde de. Dinazor yoktu :D
16 Yorumla
Soran+1 yılŞaka yapıyorum de
Soran+1 yılHic kullanmayın beyninizi aman :)
- +1 yıl
Kullandığınımı zannettin şimdi sen yani bugün karpuz yiyorsun ama Kuranda neden geçmiyor diyemi düşüyorsun yerken. Kuranın amacı bumu sence bilim neden var ve neden ilerliyor. Senin kafandakiler yüzünden İslamda bilim ilerlemesi durdu. Neden kuranda yazmıyor. Sen zannediyormusun okunan ezan veya kılınan namazların rekatları da kuranda yazıyor. Yok böyle birşey
Soran+1 yılSizinle dini tartışmam bile
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇağlardan bahseder bir ayette bir çok şeyi açıklar.
Direk dinazorların olmamasının nedeni belki bizleri pek ilgilendirmediği için olabilir..04 Yorumla- +1 yıl
Neden ilgilendirmesin dostum? Allah düşünemedi mi, benim ümmetim zamanı gelecek fosiller bulacak? Zamanı baştan sona bilmiyor mu?
Soran+1 yılBizleri neden ilgilendirmesin? şu an bize ev sahipliği yapan bu dünya da bizamanlar onlar hukum sürüyordu. Sadece bu nedenden ötürü bile bizi ilgilendiriyor diye dusunuyorum
Cevap sahibi+1 yıl@kaplan1222 , @Soran Bizleri ilgilendirmediği benim düşüncem. Dinazorlardan daha önemlisi bizlerin varlığı, bizlerin nasıl yaşaması gerektiği, bizlerin ne olacağı gibi şeylerdir ki zaten Kuran da bunlar yazılıdır. Dinazorlar diye bir şey yazmasa da yine de bir ayette çağlardan bahseder, başka ayette nice nesilleri helak ettiğinden bahseder ve gelecekte nice şeyleri yaratacağından da bahseder Kuran. Zaten din dışı bazı kaynaklar artık dünyanın bir değişim geçireceğinden, 3. yoğunluktan 4. yoğunluğa geçileceğinden, dna kromozomları 2 sarmallıdan 12 ya da 16 sarmallıya geçileceğinden bahseder. Bu din dışı sözler dinin içinde ahir zamanda yaşanacak bazı olaylar ile de paraleldir. Yani dinde, dinsel kaynaklarda bir çok işaret bulunmaktadır. Dinazorlardan bahsedilmese de bir ayet bize onların varlığına delildir yani.
bütün hayvanlardan bahsetmesi gerek o zaman, öyle mi? buna güldüm :D
14 Yorumla
Soran+1 yılBütün hayvanlar kategorisine sokamazsin bunlar dinazor
Soran+1 yılHayır sadece düşünüyorum
+1 yılDinazorları yazsaydı o zaman başka canlılarıda sorardılar o niye böyle oldu şu niye böyle oldu o zaman kitap milyonlarca sayfa yazılırdı ki bu çok saçma olurdu.
10 YorumlaKuranda büyük varlıklar canlılardan bahsediyor genel olarak bahsetmiş yani Allah
00 Yorumla
+1 yılDinozor dan bahsetse insanlar ozaman hiç inanmaz düşünüp anlarsın
10 YorumlaDinazor*
Çünkü dinlerin tümü zırva.20 Yorumla
+1 yılSen kuran ne onu biliyormusun niye inmiş yer yüzüne biliyormusun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılher hayvandan bahsedecek olursa kalın 100 kitap olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkopun şu geçmişten artık geleceğimizi düşünün birazda
00 Yorumlateyy allahım bunumu merak ettin cidden
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden çok mu onemsiz
E kangurudanda bahsetmemiş ne olacak şimdi :D
12 Yorumla
Soran+1 yılUff boyle bayat yorumlara gerek yok :)
Ateistler buyurun açıklayın ben bilemedim.
02 Yorumla
Soran+1 yılAteistler açıklasa çünkü Kuran Muhammedin uydurması dicekler :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünkü kuran dinazorlara değil insanlara indirildi
43 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlara bahsedemez miydi? Neden dünyaya insanlari göndermeden önce dinazorlari gönderdiğini?
Soran+1 yılYa da neden önce dinazorlari dünyada yaşattı denememi yaptı mesela?
Cevap sahibi+1 yılfosillerini kullanalım diye belkide
Sitecek çarpulcaz tobe est
00 YorumlaGuzel soru? Ben de merak ettim
10 Yorumla
+1 yılTövbe est.
02 Yorumla
Soran+1 yılDüşünün :) korkmayın
- +1 yıl
Çik kirkiyirim ://
Hayatimda bu kadar saçma soru gördüğüm için bu tepkiyi verdim. Kurani Kerim dinazorlari anlatmak için inmiş bir kitap değildir. Bu bir.
İkincisi Kurani Kerimden her gün yeni bir bilgi cikiyor, zira ciddi manada ilimli bir kitap. Yazmadıgini kimse iddia edemez.
+1 yılSorguluyorsun mutlu sanıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılbilemeyiz
00 Yorumla
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?