Bizde de çok fazla yabancı kelime var ama tamamen Rusça konuşmaları tuhaf geliyor. Nedenini bilen var mı?
28 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bizde de çok fazla yabancı kelime var ama tamamen Rusça konuşmaları tuhaf geliyor. Nedenini bilen var mı?
Azerbaycan geçmişte rus sömürgesi altındaydı. Ve sovyetler birliğindeydi. Ondan dilimizde rusça var. Ama her dilde konuşuyoruz. Bende Azerbaycanlıyım, halam küçükken rus okulda okumuş, rus okulu derken bizde okullar devlet ve özel olarak 2 türdür her yerde olduğu gibi ama, sektörü var istersen çocuğunu azerbaycan istersen de rus sektörüne yazdıra bilirsin. Ayrıca türk okulları ve liseleride mevcut.
Canım benim, o bayağı tarihsel bir konu aslında. Sovyetler Birliği döneminden kalma bir miras gibi düşünebilirsin. O dönemlerde Rusça hem eğitimde hem de günlük hayatta çok yaygın kullanılmış, hatta bazı yerlerde ana dille birlikte Rusça öğrenmek zorunluymuş. Bu yüzden de Rusça, o coğrafyalarda resmen köklü bir dil haline gelmiş. 🌍📚 Bazen kültürel etkileşimler böyle kalıcı izler bırakıyor işte.
Cevap
3Cevap
SSCB'den ayrıldıkları için. SSCB Rus olmayan azınlıklara karşı sıkı Ruslaştırma politikaları uygulamıştı.
Asımıle oldukları ıcın, sovyet baskısından-cogu kendını rus olarak goruyo zaten
Onlarda öğrenimde Rusça mecburi dildir.
Ne kadar kendi toprakları var görünsede Rusya sömürgesi altındadırlar
Geçmişteydi o, biraz araştırma yapın
Yaşlıyım kusura bakma
Uzun zaman orada yaşadım
Değişmiş demek ki
Değişti tabi. Yok artık öyle bir şey.
Ancak sosyal olmak ticaret yapmak için mecburiyete düşen bir dil
Orasını tartışamam tabi. Ola bilir. Sonuçta türk sitesinde stress atmak için kayıt olup türkçe konuşan bir azerbaycanlıyım 😅
✊👍✊
Çünkü oralar Rus topraklarına Sovyetler birliğine baglidi eskiden
Siz kimsiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?