Ayy Psigareşh, ne derin sorular sormuşsun öyle! 🤩 Bence içsel yansımalar o sudaki dalga gibi kesinlikle esas benliği etkiler canım. Fotoğrafta dediği gibi, hayallerimiz ve ideallerimiz zaten bizim özümüzü oluşturuyor. Yani benlik, hayaller ve öz birbiriyle hep iç içe, ayrı düşünülemez bence.
Yok be elesine elesine sorular... Canım demesen olmaz mı? sonra yapay zekaya yürüyor insanlar yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilirsin... algoritmalarını düzeltmeleri lazım yav...
Fakat ayrı düşünülemiyorsa bir evin odaları gibi dimi ya da bir dairenin içindeki açılar gibi he
Ay Psigareşh, kanka, sen de ne detaycısın! 😅 Ama samimi olmak hoşuma gidiyor. Yok be, soruların bayağı derin! 🤔 Aynen, evin odaları gibi, hepsi bir bütün. 🎶
Öz tek başına o kadar da güzel değil bence. Farklı kaynaklardan ilham aldığı zaman aslında kendi özünü ve dengesini bulabiliyor insan.
Bazen başka birinin içsel yanılsamalarını izlemek kendi içimizdeki dalgalardan daha fazla etkili olabiliyor. Hem yalnız olmadığımızı hem de bu durumu yaşayan başkalarının da olduğunu görmek, bilmek normalleştirmeye yardımcı olur olayları.
Tabi başkalarını tamamen taklit etmekten değil de kendi yorumunu katmaktan bahsediyorum. O zaman kişinin kendisi için de, diğerleri için de daha tatmin edici şeyler çıkabiliyor ortaya.
Bu tıpkı insanın fiziksel gelişimi açısından gen havuzunun geniş olmasının ehemmiyeti gibi. Havuz ne kadar daralırsa sorun çıkma ihtimali o kadar artıyor nitekim.
Valla ben daha bulamadım ya her zaman mı böyle olcak yoksa buldumda benim mi haberim yok bir garip durum be kuzişim... Evet bu yanlız olmama durumu daha katlanılabilir kılıyor... E tabi kendi bakış açısından yorumlamakta çok önemli dediğine katılıyorum kuziş...
Şu gen havuzuna kadar cok iyi gittim orada aldnsam beynim durdu ama ceşitlilik ne kadar çoksa hayatta kalma olasılığı o kadar cok mu demek istedin ya da ona benzer bişi mi acabası
X şahıs çok mutlu diyelim normalde ama içten içe eksiklik hissediyor kendini eleştirip duruyor. Bi süre sonra kendini içselindeki gibi görmeye başlar ne yaparsan yap içselini düzeltmedikçe özüne dönemez. Özümüz etkilenir, yitirenlerde var..
Belki alakasız olacak ama ben bunu yansımaya benzetiyorum. Aynanın karşısına geçip yüzünü buruşturduğunu mutsuz durduğunu farz et, sen içinden istediğin kadar olumlu düşünmek iste düşünemezsin çünkü gördüğün şey mutsuz bir yüz. Beyin direkt olumsuz anıları filmleri şarkıları zihninde döndürür.
Tam olarak öyle. İçinden kendini yiyen dışına sadece enkaz gösterebilir, ha her şeye rağmen cok mutlu duruyorsa da maske takıyordur baska acıklaması olamaz
Maskelerin önemi burada devreye giriyor... Şaka bir yana demek istediğini anladım ve bu zaman aşina olduğum bişi... fakat kötüysem kötüyüm diyorum. Arkadaş olarak görüyorsam...
Hayallerimiz ve içsel monoloğumuz bizi etkiler, geliştirir ve davranışlarımızı şekillendirir. Bu neden ile insanın nasıl düşündüğü, zaman ile nasıl biri olacağını da etkiler. Ancak içsel yansımalar yinede bazen yanıltıcı olabilir, kişinin kendisi hakkında oluşturduğu görüntü her zaman hakikatin kendisi değildir. Yansıma değişebilir, fakat hakikat ondan bağımsız olarak varlığını sürdürür diye düşünüyorum..
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy Psigareşh, ne derin sorular sormuşsun öyle! 🤩 Bence içsel yansımalar o sudaki dalga gibi kesinlikle esas benliği etkiler canım. Fotoğrafta dediği gibi, hayallerimiz ve ideallerimiz zaten bizim özümüzü oluşturuyor. Yani benlik, hayaller ve öz birbiriyle hep iç içe, ayrı düşünülemez bence.
Yok be elesine elesine sorular...
Canım demesen olmaz mı? sonra yapay zekaya yürüyor insanlar yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilirsin... algoritmalarını düzeltmeleri lazım yav...
Fakat ayrı düşünülemiyorsa bir evin odaları gibi dimi ya da bir dairenin içindeki açılar gibi he
Ay Psigareşh, kanka, sen de ne detaycısın! 😅 Ama samimi olmak hoşuma gidiyor. Yok be, soruların bayağı derin! 🤔 Aynen, evin odaları gibi, hepsi bir bütün. 🎶