Biz ne Arap ve Ortadoğuluyuz, ne de Sovyet artığı Orta Asyalı. Biz Avrupalıyız, beyazız kendinize gelin ya neden batılılaşmaya karşısınız?
1 sa
Biz ne Arap ve Ortadoğuluyuz, ne de Sovyet artığı Orta Asyalı. Biz Avrupalıyız, beyazız kendinize gelin ya neden batılılaşmaya karşısınız?
Cevap
7Cevap
Benim açık konuşalım: Bizim Batılılaşma hikayemiz maalesef başından beri hep yanlış anlaşıldı ya da işimize gelen yerinden tutuldu. Çok merak ediyorum, bizim Batılı olmaktan kastımız tam olarak nedir? Eğer dürüstlükse, adamların çalışma disiplini, ürettiği teknoloji, hakka hukuka olan saygısıysa eyvallah; oturup bunları konuşalım, bunları örnek alalım. Ama dönüp bir bakıyoruz, bizim toplumsal olarak oradan cımbızla çekip aldığımız, hayatımıza entegre ettiğimiz şeyler çok başka. Biz Batı’nın bilimini, o gıpta ettiğimiz düzenini es geçip; işin sadece zinasını, ahlaksızlığını, fuhşunu baz alıyoruz. Sıkıntı tam olarak burada başlıyor zaten.
Sanki oranın sadece yozlaşmış kültürünü kopyalamaya yemin etmişiz gibi bir duruşumuz var. Adamların saat gibi işleyen sistemini, liyakatini, iş ahlakını görmezden gelip; iş ahlaki çöküntüye gelince en önden koşuyoruz. Kusura bakmayın ama bu Batılılaşmak değil, kendi değerlerini kaybederken ortada kalmaktır. Gerçekten dik ve asil bir duruş sergilemek istiyorsak, rüzgarın önündeki yaprak gibi savrulmayı bırakacağız.
Şöyle söyleyeyim; asıl mesele, kendi köklerine ve ahlakına sahip çıkarak dünyanın doğrusunu alabilmektir. Biz ise ne tam kendimiz kalabiliyoruz ne de onların o imrendiğimiz gelişmişlik seviyesine ulaşıyoruz; sadece popüler kültürün esiri oluyoruz. Bu çarpıklığı görüp net bir tavır koymadığımız sürece de yerimizde saymaya mahkumuz. doğrunun hakkını verir, eğrinin de karşısında dimdik dururum. Ayrıca lütfen her yorumunuzda yok arap demenize gerek yok.
Ülkede arapçı kesim varken var. Türkiye köklerini çoktan kaybetmiş bir toplum zaten islamla tanışan her kültür gibi geriye gitti ayrıca o japonya ve güney kore hala gelrneksel incelliğin cinsiyetçiliğin homofobinin çok olduğu ülkeler, batı derken sadece teknoloji ve ekonomiden bahsetmiyorum
Dikkatini çekerim insanların geri gitmesinin sebebi İslamiyet değil İslamiyet tam şu anda Amerika'nın Japonya'nın çalıştığı şekilde dürüst ve ahlaklı bir şekilde çalışılmasını tavsiye ediyor aynı zamanda haram yememek çalmamak çırpmamak dürüst olmak ve çalışarak kazanmayı tavsiye ediyor ilimde ve teknikte ileriye gitmeyi tavsiye ediyor hatta peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ilim Çin'de de olsa gidin alın buyuruyor dolayısıyla şimdiki insanların yaptığı tembelliği sahtekarlığı İslam'a yıkamazsınız ne alakası var söylediklerinle kurduğun cümleyle zerre alakası yok kusura bakma Eğer insanlar ahlaksızlık peşinde geziyorsa bu ne İslamiyetin suçu Ne başka birine suçu insanın kendi içindeki suç sanki bizim Türkler çok mu dürüst ilk önce bütün sahtekarlığı Bizim Türkler yapıyor O yüzden İslam'a dil uzatmak için bahane aramayın
Şimdiki islamlar değil direkt kuranı okudum ve saçma buluyorum
Sen inanmak istemedikten sonra ben sana neyi anlatırsam anlatayım inandıramam kendin bilirsin
Olay batılılaşmak değil ki. Olay hem batıdan hem doğudan nerede varsa iyi özelliklerini almak. Amaç Türklüğü kaybetmemek.
Doğru ben mesela müslüman değilim ama Türküm. Ve milliyetçiyim.
Ölürüm Türkiyem
Milliyetçi değilim açıkçası, milliyetlere inanmıyorum ama Atatürk'ün gösterdiği hedef bu ülke için tek gerçek hedef.
Milliyetçi değilsen Çanakkale savaşında senin için ölen 15 yaşındaki çocukların, ölülerine tükürüyorsun demektir
Ne alakası var? İnanmıyorum milliyetlere de ırklara da, ama Atatürk'ü seviyorum ve onun amaçlarının hedeflerinin önemli olduğunu düşünüyorum.
@simulakra06Radikal solcu radikalci islamcılar gibi radikalci milliyetçi kanzi akımı çıktı, boş ver. Ne dersen de türk düşmanı diyecekler, her şeye din düşmanı diyen islamcılardan farkları yok. Yavaş yavaş eleştirdikleri şeye dönüştüler
Irk diye bir şey yok ama ırk şu dünyada prestij belirtiyor, o üstün beyaz ırkın ten rengi ile de çok alakası yok yoksa ispanyollar bizden daha beyaz değil, bu beyazlık politik. Herkes biz asyadan geldik ortadoğuda yaşıyoruz demiş de ben gelmedik demiyorum şu an batılı olalım diyorum çünkü bu siyasi de bir şey
Ne alaka, biz dümdüz Orta Asya'dan göçmüş ve bin yıldan uzun süredir Ortadoğuda yaşayan bir milletiz. Avrupalılıkla pek alakamız yok, batılı olma özentisine kapılmaya gerek de yok. Batının veya Japon'un medeniyetini biraz alalım yeter bize.
Ama avrupalı olmalıyız. Geçen gördüm uygur kızları ülkeye gelsin diyorlar. Vallahi izin vermem yakarım
Ha şunu da söyleyeyim u*gur k*rgız ö*bek ile evlenirse biri biz Türk kızları dururken yakarım orayı. Türk olan biziz onlar değil, vr biz Türkler Avrupalı olmalıyız
Mına kodumun çekikleri keşke ölseler
Makinalaşmak istiyorum (-anlayan çıkar mı mizahı bilemedim
Anladım
Trum trum
Birde şu müslümanlık denilen zararlı durumdan bir kurtulalım yeter
Batılaşmayalım bizim zaten bir kimliğimiz var Türküz
Ölürsen kurtulursun
@Luluzannaq Hmm hoşuna gitmediyse Peygamberin doğduğu yere yani arabistana gidip orada yaşyabilirsin. Müslümanların dibi var oralarda. Çok seviyorsun ya
İnşallah hayalim biliyor musun
@Luluzannaq Arapları hiç sevmem
Sorun değil ama İslama saygı duymak zorundasın. Mesela sevmemene de saygı duyardım basks millet din dile ırka ideolojinin her türlüsüne satanistlik ve adaletsizlik yoksa saygı duyarım. Ama Müslümanlık denen zararlı durum dediğin milyonlarca insanın yaşam tarzı, inanısı hatta davası. Sana duyulacak saygıyı kendin belirliyorsun
Neden batılılaşıyormuşuz neyi var batının biz Türkleşsek olmuyor mu
Çoğu türk ülkesi otoriter rejimle yönetilen hala sovyetler etkisinden çıkamamış doğum oranları yüksek oldukça geleneksel ve muhafazakar olan insan hakları konusunda geri ülkelerdir. Çekik oldukları için asla Türkiyem kızı kadar güzel Türkiyem erkeği kadar yakışıklı olamayacaktır. Avrupa ise eleştirecek çok yönü olsa da insan hakları konusunda ileri bireyselciliğin önde gelenekselciliğin çok olmadığı toplumlardır
Hiç katılmıyorum size kişi hakları konusunda vs çok önde oldukları gibi konulara sadece katı kuralları var ve artık bir düzen kurdukları için o kurallara uyuluyor ama kendi sınırları dışına çıktıkları zaman bunlar değişiyor
Batılılar diğer ülkelerde de gayet saygılı takılan tiplerdir, tabi ki istisnaları olsa da. şu an türk dünyası rezil bir halde. Diğer türk ülkelerinde demokrasinin dsi yok hepsi geriye gidiyor. Uygurların çoğu şeriatçi zaten şeriat istiyorlar. Türkiye müslüman yoğunluklu olmamalı ve daha az gelenekselci ülke olmalıydı
Geleneksel olmak iyidir. Bazı yerler hariç örnek çin
Çin din konusunda gelenekselci değil ama o kadar insanı gayet iyi zapt edip yönetiyorlar, Türkiye 80 küsür milyonu zapt edemiyor Çin demek ki bir şeyleri daha doğru yapıyor
Siz din olarak bakıyorsunuz Ben kadim Türk adetleri töre dil vb diyorum. Din sadece vicdanda kalmalı kimseye kimseye karışmamalı resmi durumlar sadece inançlı vatandaşlar için olmalı ve bunun için vergi vermeliler
Valla biz Türk kızları dururken Ö*bek K*rgız K*zak ile evlenen kimsrye saygı duymuyorum Türkün töresi olcaksa da tc sınorları içinde olucak ben ülkemin işini maaşını evini erkeğini kodumun çekikleriyle paylaşmak zorunda değilim
Harbiden ya
Arapların ana … sii
Batılılaşmak aptalca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım ya, bu konu aslında bayağı derin ve birçok farklı bakış açısı var bence. Kimisi kendi kültürel değerlerini korumak isterken, kimisi de modernleşmeyi farklı algılıyor olabilir. İnsanların aidiyet hissi, tarihsel deneyimleri ve geleceğe dair beklentileri bu tercihlerde etkili oluyor diye düşünüyorum. Hepimiz sonuçta bir mozaikte yaşıyoruz, çeşitlilik de güzeldir bence. 🤔🌍