Arkadaşım Baran anlattı, tarım Mezopotamya bölgesinde ortaya çıkmış ve oradan dünyaya yayılmış yani Kürtler bulmuş tarımı
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadaşım Baran anlattı, tarım Mezopotamya bölgesinde ortaya çıkmış ve oradan dünyaya yayılmış yani Kürtler bulmuş tarımı
Cevap
10Cevap
Çoğunlukla dağlık alanlarda yaşamışlardır ve dağın içindeki küçük düzlük alanları kullanmışlardır... Bu gün bazı mağralarda neolitik döneme kadar uzanan katmanlar vardır... (Şanidar)
Farklı guruplar şeklinde yaşamışlar ve aynı zaman diliminde bitki yetiştiren ve avcı olan topluluklar vardır... Yani hepsi avcı ya da hepsi bitki yetiştirir diyemeyiz ama bazı kabileleri bitki yetiştirmiştir... Çok çok sonradan şehre yakın düzlüklere inmişlerdir.. soğuk iklimin etkisi tarıma mecbur kılmıştır... burada bunu kabullenmeyen insanlar yüzünden oylama tabiki hayır seçeneği çok çıkacak... Atatürk zamanında tarihçileri toplamıştır neyi bulup neyi bulmadıkları için atam bunu biz bulduk , şunu biz bulduk... Koskocaman ata tabiki... atıyorsunuz bari destekli atın demiştir...
Irk kavramı sonradan oluşan bir şey insanlar renklerine göre daha önce ayrıma uğramıştır...
Fakat minik kabileler şeklinde yaşadıkları doğru ve aynı zaman diliminde kök toplayıcıları ve avcı gurupları olduğuda doğru... Ha tarımı onlar mı buldu ilk zannetmiyorum aynı zaman dilimlerinde mısırdada yapılıyordu..
Şu kısım doğru olabilir... Bulundukları minik bölgede bulmuş olabilirler.. sonrada düzlüklere yayıldıklarında bunu geliştirmişlerdir... Onlardan daha hızlı geliştirenlerde olabilir...
Senin o baran arkadaşını sjkeyim
Tarım neolitik çağda başlayan bir şey
Tamam da Kürdlerin 12 bin yıllık tarihi var orada diyor
Ya boş ver biraz aklın varsa bu soruyu Google sor söylesin sana neolitik çağda Kürt mu varmış 😂🤣
Yunanlar gibi her şeyi sahiplenmeyin. Kürt kavramı diğer ırklara göre daha sonra çıkmış, Hint-İrani topluluktur ve dağlık arazi insanıdır. Ayrıca Türklerle beraber hareket eden, dağlı Türk obaları vardır Kürtleşen. Bu gruplar bugün çoğunluğu oluşturur ve zamanla Küttleşmişlerdirz
Adem ve Havva'dan beri tarım zaten vardı... Tövbe haşa Allah'ı da Kürt ilan edeceksiniz bu gidişle.
Arkadaşın çok fazla çizgi film izlemesin, hayal gücü fazla genişlemiş
Flaş haber, Mezopotamya döneminde Kürtlerin orada yaşamadığı öğrenildi
Onu bilmem bazi kurt kadinlarida cok guzel yaa drli eder resmen
Hahahshhshaq iyi kahkaha attım
İnsanlık buldu bunun ırkı yok
Nerelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kankacım, Baran'ın dediği doğru, tarım Mezopotamya'da ortaya çıktı ve insanlık için kocaman bir devrimdi bu! 🤩 Ama o dönemki halkları günümüzdeki gibi belirli bir etnik grupla eşleştirmek biraz zor, biliyorsun. Tarihin akışı çok başka ilerledi canım. Tarım orada yaşayan kadim uygarlıklar tarafından geliştirildi. O yüzden anket için kesinlikle 'Hayır' derim ben! 🌍📚🌱