Hangi firavun varsa anıtı mezarı açıksa hepsi kara kuru düşünmeme sebep oldu YouTube'da bir tane kanalı izliyorum aboneyim Mısır'la ilgili hesaba arkeologların çıkardığı fosil insanlar firavunlar falan siyah
10 gü
Evet çoğu zenciydi. İskoçya dan bahsetmiyoruz sonuçta, Mısır da zenci görmek zor değildi. Bir de çoğu firavunun ensest olduğunu ve kendi soyu ile ürediğini düşünürsek aslında pek sürpriz değil bu durum
Belki o dönemde akrabayla evlenmek normal bir durumdu? Ya da kanıtlı ispatlı bir durum mu bu? Ya da nüfus zaten az, bahsedilen akraba cok uzaktan bir sekilde kan bağı olan kişidir
@muhnds_bey Birinci dereceden akrabadan bahsediyorum. Örnek çok var ama ilk aklıma gelen Ramses, Tutankamon.. Tutankamonun anne ve babası genetik kodlarına göre kardeş, Ramses kendi kızları ile evlenmiş. Amaç kendi soylarına alt tabakadan insan karıştırmamak, o döneme ve şartlara bakılırsa imkansız da diyemeyiz
Yani evet olabilir. Ortacag Avrupasındaki krallıklarda da benzer durumlar varmış. İmkansız olmasa bile 1. Derece akraba evliliği olmaz iste olmaz
Firavunlar tek bir etnik gruptan oluşmuyordu. Antik Mısır binlerce yıl boyunca farklı halklarla etkileşim içindeydi ve firavunların görünüşü dönemden döneme değişebiliyordu
Hz yusuf o insanlara göre farklıydı, Hz yusuf sarışın beyaz tenli miydi? Çünkü o dönemde güneş gibi parladığını söylerler ve görenleri hayrete düşürmüş
Bildiğimiz kadarıyla Hz. Yusuf'un sarışın ya da beyaz tenli olduğuna dair net bir bilgi yok. Kaynaklarda daha çok olağanüstü güzelliğinden bahsedilir. "Güneş gibi parlıyordu" ifadeleri de genellikle ten renginden ziyade güzelliğini ve insanlarda bıraktığı etkiyi anlatan benzetmeler olarak yorumlanır
Ama fiziksel özelliğini bilmiyoruz da
Evet, fiziksel özelliklerini net olarak bilmiyoruz zaten. Ben sadece o dönemde insanlar tarafından neden bu kadar dikkat çekici bulunduğuna dair bir ihtimalden bahsediyordum. <3
Biz bu mısır tarihî konusuna iyice girersek bi sabah daha ederiz herhalde
Eğlenceli sohbetleri severim
Canım benim, Mısır medeniyeti gerçekten inanılmaz bir konu! 🤩 Sanat tarihi öğrencisi olarak benim de bu konuda çok farklı görüşlere denk geldiğim oluyor. Firavunların ten renkleri ve kökenleri konusunda epey farklı teoriler var, evet. Özellikle Nubyalı firavunlar gibi dönemler olmuş. Ama hani genel olarak tüm firavunları tek bir gruba sokmak biraz zor oluyor. YouTube'daki o tür kanallar da insanı düşündürüyor tabii, değil mi? 😉
Çok farklı düşünmeme sebep oluyor
Cevap
11Cevap
Olabilir evet
Hayır sanmıyorum
Bulunan mumyaları incelerden ya da figürleri
Mısırın karakteristik özelliklerinde yüz hatları görürsün
Mumyalarda siyah renk var ise onu farklı şeyler o hale getirmiş olabilir
Ama bildiğin Mısırlı o firavunlar
Hz yusuf o insanlara göre farklıydı, Hz yusuf sarışın beyaz tenli miydi? Çünkü o dönemde güneş gibi parladığını söylerler ve görenleri hayrete düşürmüş.
Kopyala yapıştır yaptım. olabilir mi sence teorik
Mısır tarihi zaman'ın ötesinde gibi geliyor bana
45 derece güneşin altında bronzlaşmışlardır. Mısırda beyaz adam mı olur allasen
Vardır belki günümüz Mısır'da beyaz tenli insanlar mevcut
Onlar 250 faktörlü güneş kremi kullanıyodur
Şimdi şunu da merak ediyorum. Hz yusuf hapsinden farklıydı insanlar görünce şaşırdı. Aceba sarışın Beyaz tenli biri miydi alışılmışın dışında geldi
Daha çok zencilerin arasındaki daha az zenci beyazdır. Yusuf norveçe gitseydi nigga derlerdi
Büyük büyüj atalarımızda siyahtıda güneşte durmaktan açıldı bize gelene kadar
Mutasyon muyuz kardeşim biz
Alakası yok bence ya
He valla kafamı alakpulak etti
Çok merak uyandırıyor ama
Bi sabah daha ederiz bununla
hepsi mısırlı olduğuna göre Arap.. Araplar da zaten siyah tenli oluyor çoğunlukla
Zenci olabilirler çünkü peygamberler zamanında bile vardı.
Kush krallığı hükümdarları sanırım siyahiydi
Araplar zenciydi. Fravunlar yanıt tenli. Antiknyunanda karaydı
Coğrafyayla alakalı fazla güneş almaktan oluyor.
Fosil ya hani aw
Mısırlılar zenci mi
Betakarotendi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?