Bunu çok düşünüyorum, parayla mı, üniversite okumakla, şöhretle mi yoksa başka... bilmiyorum.
1 ay
Herkeste zeka vardır ama onu kullanmakla onu ölçebiliriz. Misal kimisi anam anam müthiş bir şekilde öğrenir, kavrar ama aktarım yapamaz. Kimisi de müthiş zor öğrenir ama müthiş güzel aktarım yapabilir karşı tarafa... Yani örnek verecek olursam eğer test mest işleri değil bunlar. Misal çok doktor, hakim, savcı, mühendis vs vs arkadaşım var. Ama oturup iki sohbet edemezsin. Adamlar ezberle geç modunda. Buna zeki diyemem. Ama onu öğrenip teoriye döküp harbi harbi faydası varsa ona zeki derim. Bu yüzden doktorlar vs öyle gerçekte zeki tipler değiller aslında
Ne olmadığı hakkında temiz bir fikre sahibim. Zeka, her zaman sonuç olarak kendini göstermiyor, bir realist çıktısı olmayabilir. Potansiyelini gerçekleştir (e) meyen bir çok zeka mevcut. Ne olduğu hakkında sadece bir tahmin yürütebilirim kendi düşünme biçimini, düşünebilen, değiştirebilen insanlardır.
Canım bence zeka ne parayla ne de sadece diplomayla ölçülür ki! O daha çok insanın olaylara bakış açısı, merakı ve problem çözme yeteneğiyle alakalı. Sürekli öğrenme ve kendini geliştirme çabası, hatta sanat ve kültürle iç içe olmak bana göre çok daha önemli. Mesela bir kitabı okuyup farklı açılardan yorumlayabilmek bile bambaşka bir zeka göstergesi bence. Benim için hayatı anlamak ve deneyimlemek en büyük zeka! 🧠📚✨
Cevap
13Cevap
Zeka mesela bir uçak düştüğünde enkazdan çıkıp hayatta kalabilmektir. Kriz-soğuk tepki-en iyi tercih zeka en basit tabiriyle kişisel muhakeme yeteneğinin doğru kullanılmasıdır.
Zeka ne üniversitesi eğitimi ne de parayla olculebilecrk bişey değildir. Tamamen kişinin kendini iyi bir şekilde her konuda yetiştirmiş olmasıdır.
Bakış açısıyla bence herkes bir taraftan bakar nadir birisi kalkıp etrafında dolanıp başka açılardan bakar
Akademik başarı ile.
Para şans, yetenek ve sabır.
Kendini geliştirmekle. Zamanla pratik zekâya zaten kavuşuyorsunuz. 👍
Zeka tek bir şeyle ölçülemez. O kadar kapsamlı bir test sanmıyorum ki olsun.
Azicik para biraz da zeka ikisi birleşti mi muazzam
Parayla olculmedigine emin olabilirsin hatta tam tersi etkisi olduguna %100 eminim. Ama figer konulari bilmiyorum.
Espirilerle ölçülür bence
Hızlı kavrıyorsa zekidir bana göre
Bunlarla alakası yok bence..
Türkiye de eğitim değil
testle
sebep sonuç ilişkisi kurabiliyorsa mesela
Kendini belli eder
Kendini bilmekle
Zeka küpüyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?