ve eşit kollu terazi yardımı ile 3 tartımda farklı ağırlıktaki topu bulmamız isteniyor soruda !
12 TOP SORUSU İtinayla zeka sorusu çözerim diyen var mı?
ve eşit kollu terazi yardımı ile 3 tartımda farklı ağırlıktaki topu bulmamız isteniyor soruda !
Soruda eksik bir yer var bence 4 hamlede oluyor ama hafif veya ağır olduğunun bilinmemesi bir kontrol tartimi gerektirdiği için fazladan bir tartma oluyir.
BuBu soru çözümsüz
Tek başına çözemedim.
İtina da uyumuştur şimdi, bilemedim... :)
ygs de de böyle bişey çıktı hangisi kesin dogr uy dur Dedi. AB cd e gibiydi. hepsi aynı ağırlıkta ama sol kere hep ağır çıkmis beynim sulandi
ygs deki kolaydı bende kendimi denemek için girmiştim sınava öylesine
fakat bu soru baya komplike bir soru çözümü basit değil olasılık hesapları var ve kısa bir çözümü yok!
ama çok eğlenceli bir sorudur çözmeye çalıştıkca düşündükce eğlenceli geliyor bir müddet sonra
iyi eğlenceler
umarım sınavın iyi geçmiştir şimdiden hayırlı olsun
ya ben son dolara kaldım ne diyo modundaydim
Cevap
3Cevap
Soru çok ağır bir kere ya da sen anlatamadın.. Ama.. Eğer topları 5'e 5 ayırırsak ve tartarsak dengede ise kefeye koymadığımız ağırdır. Eğer değilse öyle deneye deneye bulursun..
Şimdi 6 ya...
Olmayacak ama böyle de. Suya ihtiyacım var :)
6 6 tartışma bir tarafı elsem. Sonra 3 3 tartışma gene eşit gelmese gene de 3 tartışta bulamam. Şu doku bir kap kullanSam olur. Ama suyu özkütlesi cisim ile özdeş olmalı. 11 i ya da biri. Sonuç böyle olursa hiç tartmadan bulurum. :)
Bak 6 6 yapalım tek tarafı uçurun diğerlerini üç üç yapalım. Sonra işte tekini eleyip ikisini ayrı ayrı tartalim. Ama bu da tamamen olasılık ile olur kesin değil. Doğru çözüm ne ki? Kafayı takasim yok.
Bir sürü sınav var şimdi buraya takılicam.
Bu soruyu daha önce çözmüştüm.1 dakikamı almamıştı. Bunlar bilindik sorular.
İlk önce 5 e 5 tartarız. Eğer hafif olan tartıdaysa devam edeceğiz değilse kalan 2 yi tartarız buluruz zaten. Diyelim ki hafif olan ilk 10 tanenin arasında. Hafif gelen kesedeki topları alırız 2 şer 2 şer keselere koyup bir tane bırakırız. Hafif olan terazideyse dengesiz olur değilse tek top kalmıştır zaten odur. Diyelim ki hafif olan terazide kaldı. Hafif kalan kesedeki iki topu tekrar tartarız...
@SosyeteDelikanlisi bekliyorum.
benim düşüncem şu an senin 1 dk değil de 1 yıl düşünsen bu soruyu çözemeyeceğin doğrultusunda muhtemelen şimdi google da ya da başka kaynaklarda soruyu araştırıp beni kapak etmeye çalışıyorsundur ama çözümü anlayıp bana anlatabileceğinden şüpheliyim. Arkadaşım bu soru senin ilkokulda çözdüğün 6 top 6 top daha 12 top eder sorusu değil! Görüş bildiriyorsun artislik yapıorsun aklınca ama önce kendine bir bak varolan yeteneklerinle yapmayı dene bunu 19 yaşına gelmiş aklı başında gençsin akıllı ol
@Phoenix44 Seni rezilliğinle baş başa bırakıyorum.
Boş boş konuşma arkadaşım. Topun ağırlık hafiflik kısmını görmedim. Eğer benim anladığım şekilde olsa çözümü böyle oluyor. Soru farklıymış ama farketmez. Uğraşırsam çözerim.
sono rozulloğonla boş boşa borahoyuoruom @SosyeteDelikanlisi
tebrikler bir soru hakkında ne kadar saçma cevap verilir ve ne kadar artistlik yapılır ödülüne layık görüldünüz:D Akşam akşam güldüm ya
Ağzınla gülde güldüğün anlaşılsın.
He he. Sende bidaha sayfayı yenilemeden destan yazıp yollama.
Farkettim. IQ ündendir.
3. sınıftaki çocuk anlıyor sen anlayamıyorsun. Hala sıkıntı sende bence. Sen kasma kardeşim kendini. Yoruluyor beynin bak saçmalıyor sonra.
bay dahi ne oldu çözemedin soruyu hala zor ediyorsun
o kadar da laf yedin ama hala güle güle yorum yazıyorsun
senin yerinde olsam bu rezillikten sonra profili falan gizlerdim ama sen alışıksın sanırım böylesi durumlara o yüzden yüzün falan da kızarmıyor.
ne oldu 1 dk lık soruna
hadi uzaklaş sayfamdan gereksiz kalabalık etme
Bak bakalım hiç gülerek yorum yazmışmıyım. Daha ne okuduğunun farkında değilsin. Okuduğunu anlayamıyorsun diyorum sana biraz buna çalış. Boş boş konuşup ağlayan sensin burada. Buralar babanın tarlası da değil senin sayfan da değil. Ağlama o yüzden.
Buradaki tek rezillik senin IQün. Düşünebildiğini bilmiyordum bu arada takdir ettim :D Bak şimdi gülüyorum sana.
Senle tartışırken aynı zamanda çözüyorum bekle. Sen iki şeyi aynı anda yapmakta zorlanıyorsan cevap vermeyebilirsin bana.
sanırım gözlerim bozuluyor soruyu çözüyorum mu yazdın oraya :D
kronometre de tuttun mu 1 dk da çözüyordun ya dur yanlış oldu 1 dk mı almamıstı yazmıştın bu hesaba göre bana 51dk önce çözümü yazman gerekirdi
gerçi sıkıntı yok sen 1 yılda çözsende kabul ederim sonuçta 3. sınıflara sormak adil değil bu soruyu :D
Gözlerde sıkıntı yok kafada sıkıntı senin kardeşim teşhisi koydum ben bak. Saçma sapan konuşup espri yaptığını sanıyorsun. Büyük sıkıntı.
teşhis de koyarmış senin meslek ne kardeş
cidden sen ne okuyorsun
hani teşhis koyacak olan benim sana ne oluyor.
o saçma sapan cevaplarınla birşeyler yapabildiğini mi sanıyorsun. atlıyorsun soruya bodoslama öyle kalırsın işte sana ne diyorum sen yazdığın şeyi yapamamış kişisin dediğinle yaptıkların arasında tuarsızlığı olan kişisin 2 işi değil 1 işi bile doğru düzgün yapamayan bir kişisin sen
En azından düşünebiliyorum. Bu kadar uzun uzun yazman da bir şeyler yaptığımı kanıtlıyor zaten. Ağlamaya devam.
Abi ne güldüm yaa asrın atışmasını yapmissiniz :)
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar