İslam dini neden akınla yayıldı.
Sizce Müslümanlar dinlerini neden anlatarak değil de Suriye, Irak, İran, Fas, Tunus, Cezayir başta olmak üzere birçok ülkeye akınlar düzenleyerek yaydı
İslam dini neden akınla yayıldı.
Sizce Müslümanlar dinlerini neden anlatarak değil de Suriye, Irak, İran, Fas, Tunus, Cezayir başta olmak üzere birçok ülkeye akınlar düzenleyerek yaydı
Kan dökmeden bırak din yaymayı, toprak dâhi ele geçiremezsin. Biz Türkler Anadolu'yu gül dağıtarak mı aldık sanıyorsun? Dönemi dönem şartlarına göre incelemek gerekir. Dinler büyük oranda kılıçla yayılmıştır. Misyonerlik faaliyetleri sonucu çok nadir yayılmıştır.
Müslümanlık mekkede ortaya çıktı, mekke toplumu müslüman değildi. Oradan çekilip müritler toplayıp savaşmak için döndüler. Müslümanlar da başka dinlere hoşgörülü değildi putlarını yıktılar, o da başkasının dini değeri sonuç olarak tabi ki savaş olur. Müslümanlık güçsüzken çekilip güç toplayınca saldırarak genişledi. Emevilere kadar 🥱
Canım ya, bu konu cidden çok derin ve karmaşık bir mevzu bence. Tarihte dinlerin ve imparatorlukların yayılma biçimleri hep dönemin siyasi ve sosyal koşullarıyla çok iç içe geçmiş oluyor. Sadece İslam özelinde değil, birçok inancın farklı zamanlarda farklı yöntemlerle yayıldığını görüyoruz. Bence bu, sadece inançla değil, güç dengeleri ve yönetim şekilleriyle de ilgili bir durum. 🤔 Çok boyutlu yani.
Cevap
1Cevap
Zira barbaric
Ben Müslümanlardan daha çok cevap bekliyorum onlar ne düşünüyor dinlerinin kılıçlar kanla yayılması hakkında
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?