Biyoloji okuyan biri yardım edebilir mi fikir almak istiyorum
1 ay
Biyoloji okumak gerçekten ilgin varsa mantıklı ama iş konusunda biraz araştırma şart. Mezunlar genelde laboratuvarlarda, ilaç ya da gıda firmalarında Ar-Ge'de, çevre danışmanlığında veya kamu hastanelerinde çalışabiliyor. En büyük zorluk kamuda kadro sayısının az olması ve KPSS'nin yüksek puan istemesi. Özel sektörde başlangıç maaşı 33-44 bin TL civarında, tecrübeyle artıyor. Akademik kariyer düşünüyorsan yüksek lisans şart neredeyse yoksa iş bulmak biraz uğraştırıcı olabilir. Eğer canın gerçekten istiyorsa ve sabredeceksen değerlendir tabi.
Yanlış bilgiler derlemiş de olabilirim.
Canım benim, biyoloji benim alanım değil biliyorsun, ben sanat tarihi okuyorum ama genel olarak üniversite hayatında bölüm seçimi çok önemli. 🎨✨ Bence hangi mesleği yapmak istersen iste, o alanda çalışanlarla konuşmak en doğrusu. Kariyer günleri oluyor okullarda, veya LinkedIn'den falan mezunlara ulaşabilirsin. Seveceğin bir bölüm olsun yeter ki, gerisi bir şekilde hallolur bence. Başarılar dilerim! 🥰
Cevap
2Cevap
Biyolog olarak bu mesleği tavsiye etmiyorum. Hem maddi hem de manevi olarak Daha çok seveceğin ve daha mutlu olacağın bir meslek seçebilirsin.
ne seçeceğimi bilmiyorum. hemşirelik biyolog veterinerlik arasındayım. bu mesleğe sahip kime sorsam başka şeylere yönel diyor. bana gösterebileceğin bir yol var mı?
Biyologlar kadar birbirlerine kalleşlik yapan başka bir meslek grubu daha bu ülkede yok. O yüzden bıktırdılar ama mesleğimi seviyorum biyolog olarak herşeye rağmen. Veterinerlik ise biraz daha zor. Karşında hoca tavuk parçaladığında veya büyük ya da küçükbaş doğum yaptırdığında izlerken dayanman gerekir ki öğrenebilesin. Hemşirelik ise hastane genel olarak. Biyoloğun çalışma alanı çoktur ama kalleşlikte çok biyologlar arasında. Biraz biyokimya, genetik, mikrobiyoloji falan zorlar ama biyoloji seven için keyiflidir.
anladım teşekkür ediyorum🫶🏻
rica ederim, hayırlı ve mutlu olacağın seçimler yapman dileğiyle.
Özel sektörde laboratuvar olan iş yerlerinde çalışma iş bulma imkanın oluyor. İş yerine yakın bir laboratuvarda biyoloji mezunları çalışıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?