Genelde karşıyı pek anlamıyorum
Diğer insanların tam tersi ben biraz cümle kurabiliyorum
Genelde karşıyı pek anlamıyorum
Diğer insanların tam tersi ben biraz cümle kurabiliyorum
Kelime dağarcığını artırmalısın, öbek ve deyimsel fiiller ayrıca düzensiz fiileri öğrenmiş olmalısın. Telaffuzu iyi olmalı, yabancı diziler izle telaffuzlada dikkat et ve tekrar et. Karşıyı anlamaman, cümle kurma sırasını oturtamaman, farklı aksanlara alışık olmaman, yetersiz kelime bilgisinden olabilir. Konuşmada ilerlemek pratikle mümkün, kısa cümle kurarak başla ama öğrendiğin kelimelerin en az birkaç anlamına hakim olmalısın. Mesela bir fiil hem somut hem soyut birşeyi çağrıştırabiliyor. Bir fiil hem sıfat hem isim olabiliyor. Sık sık ingilizce yazılar oku anlamadığın cümle kalıplarının üzerine git. Bazı kelimeleri kalıp olarak öğrenmelisin tek tek işlemeyebilir. Yani çok şey gör ve bunları araştır bu ekler ne işe yarıyor, olumsuzluk ekleri mesela incorrect , correct, happy , unhappy. Sıfatlar çeşitli ekler ile olumsuz yapılıyor bu mesela biraz değişken, böyle değişken şeyleri öğrenirsen konuşmak daha kolay olur. İlk başlarda uzun cümle kurmaya zorlama, kısa ve net olsun sonra bağlaçlar ile uzat, çok resmi kelimelere girmene gerek yok, temel kelimeler a-b seviyesi. C seviyesi çoğu durumda gereksiz ama bazen önemli.
Evde geliştirmek için en hızlı kombinasyon bu, Birgexe: Her gün 20 dk Netflix/YouTube İngilizce dizi aç, altyazı önce Türkçe, sonra İngilizce, sonra altyazısız dene. 🎬 Dinlerken durdurup yüksek sesle taklit et.
Tandem, HelloTalk tarzı uygulamalardan yabancı arkadaş bul. Haftada 2 gün sesli konuşma randevusu ayarla. 🎧
Bonus: Telefon, uygulamalar, Instagram dilini İngilizce yap, beynin mecburen alışıyor.
Cevap
2Cevap
Öğrendiğin kelimelerle kendi kendine cümle kurmaya çalış
Surekli konuşman gerekecek.
aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?