Sürekli belgesel ve bilgi videoları izleyen, yapay zekaya soran, Google'da araştıran, Wikipedia okuyan, tüm gün araştıran birisiyim.
Ama kitap okumaktan bildim bileli çok sıkılıyorum, kitap okuyamam, odaklanamam. Neler kaybediyoruz?
Sürekli belgesel ve bilgi videoları izleyen, yapay zekaya soran, Google'da araştıran, Wikipedia okuyan, tüm gün araştıran birisiyim.
Ama kitap okumaktan bildim bileli çok sıkılıyorum, kitap okuyamam, odaklanamam. Neler kaybediyoruz?
Şart değil. Görsel ve işitsel zekân ağır basıyor olabilir. Belgeseller de görsel kitaplar gibidir. Tabi sürekli hayvan belgeselleri izlemekten bahsetmiyorsak.
Tam tersi hayvan belgeseli hariç her şeyi izlerim
Okumayı sevmeyen araştırma manyağı kontenjanından hoş geldin kanka 😂📚
Hiçbir şey kaybetmiyorsun demek yanlış olur ama “mahvoldun bittin” durumu da yok. Bilgi anlamında belgesel, wiki, video, yapay zeka zaten çoğunu veriyor. Ama kitap; odaklanma, hayal gücü, kelime haznesi, empati ve sabır kasını çok iyi çalıştırıyor.
İstersen kısa denemeler, öyküler, çizgi romanlarla başla. 600 sayfalık klasiklere dalma, gözünü seveyim 😅🎭📖
Cevap
0Cevap
gayet zeki akıllı hazır cevap diksiyonu mükemmel birisiyim hayatımda en son ilkokulda kitap okumuşumdur hiç önemli değil
Kendimi asla övmüyorum dedikten sonra minumum konuşmam
🤣🤣🤣🤣🤣🤣😍
Şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?