Deveciyan, Nalbantyan, Terziyan, Bakırcıyan, Deveciyan, Balıkçıyan, Berberyan, Tunçboyacıyan vs
2 ay
Deveciyan, Nalbantyan, Terziyan, Bakırcıyan, Deveciyan, Balıkçıyan, Berberyan, Tunçboyacıyan vs
Çünkü Türkler çoğunlukla köylü ve tarımla uğraşan mağdur edilen sınıftı hep. Kendi insanımızı ezip vergiyle belini bükerken öbürlerini el üstünde tuttuk. Buradan konu menderese bile gider neyse.
Tüccar oldular, sanatla uğraştılar falan filan sonra özerklik istediler lol
konuyla hiçbir alakası yok
ermeni soyadlarının anlattıgın konuyla hiçbir alakası yok
Hmm bu bilgi eksiğim olsun yine de söylediğimi yalanlamıyor ki. Türklerdi tarımla uğraşanlar, osmanlı sıkıştığında ağır vergiler köylüden çıktı. Osmanlı sonrası bile devam eden bir şeydi. Şimdi sanki durum çok farklı milletin arsasına çöküyorlar. Yani bilgim eksik olsa da -söylediğine göre- anlattıklarım doğru maalesef
mersinli deli cihangir gibi konuşuyorsun
Ermeni komşu soyadlarını incelemeye başlamışsın, tarihçi ruhun konuşuyor kız 😄 Bu durum baya normal aslında. Osmanlı’da millet sistemi vardı, Ermeniler sarayda, zanaatta, ticarette çok aktifti. Meslekler zamanla soyadına döndü. Türkçe kökenli meslek adlarının Ermenice “-yan / -ian” ekiyle birleşmesi de kültürel etkileşimin net sonucu. Tarih resmen soyadlarında geziyor 🎨📚
Cevap
5Cevap
Cumhuriyet kurulmadan önce tüccarlık zanaatkarlık, esnaflık bu çorbacıların elindeydi
Çorbacı derken ne demek istedin
Ermeniler zanaatkar insanlardı o zaman sadık bir millettiler ama sonradan Fransız ve Rusların kışkırtmasıyla hainlik yaptılar
Bilmiyordum öyle dendiğini
Şimdi benim için de dersiniz ama Ermeni değilim soyumda Ermenilik de yok. Sorumun altında ırkçılık yapmayın, tartışma çıkarmayın lütfen. Konu başka yerlere gelsin istemiyorum
Adını andık hemen zıpladı geldi demişsin yanıt yazan arkadaşa. Onu kastettim
Dünyada Türkler hariç herkes Irkçılık yapar, Ermeniler, Sıplar, Yahudiler bunlar bildiğimiz çok zalim Irklardır ellerine fırsat geçince asla affetmezler zamanında bizim köyde hamile kadınların karınlarını deşmişlerdi Azerbaycan'da yaptıkları katliamları herkes biliyor, Sırplarda öyle, yahudilerde öyle asla bunlara güvenilmez bakın Osmanlı güçlüyken en sadık millet modelindeydiler ama daha sonra öyle bir hainlik yaptılarki anlatılmaz bugün güneydoğuda zalimlik yapan pkk tayfasıda aslen ermenidir kürt gençlerini kandırıp kürtleri bu işlere alet etmektedirler
Türklerde de öyle. Kahvecioğlu, Demircioğlu, Taşçıoğlu gibi gibi.. ama bu dünyanın her yerinde öyle
Bu saydığım soyadlardaki meslek isimleri Ermenice değil ama. Onu demek istedim
Eskiden bu meslekler Ermenilerin elindeydi o sebeple öyle
Evet. Hemşinli olabiliriz diyen Karadenizli bir arkadaşımın soyadını düşündüm de onunki de öyle. Meslek ismi "... oğlu" şeklinde ama
Soyadı öyle olanlar aslen Ermeni aslında Ermeniler çok sadıka bir milletti ama Fransuz ve Rusların kışkırtmasıyla ihanet ettiler sırtımızdan vurdular İstanbul'da ve anadoluda yaptıkları zulümlerin haddi hesabı yoktu, bizim köyde bile hamile kadınların karınlarını deşmişlerdi sonra bizimkiler onları köyden sürdüler
Peki soyadı düz meslek ismi olanların etnik kökeni de Ermeni olabilir mi?
-oğlu/-yan gibi eklerle bitmeyen
Mesela Terziyan/Terzioğlu değil de direkt Terzi ise soyadı.
Fazla mı saçma bir genelleme oldu😅😂
cevap veremeyip engellemek cahilligin yeni modasımı bu causasui midir ne bktur ona söyle
Türkiye ermenilerinin soyadları mi bunlar
Hayır
Türkiyede -yan son ekiyle biten soyad yok ki
Bilmem, Sevan Nişanyan falan varya
Varmış 😅
Dünyada Türkler hariç herkes Irkçılık yapar, Ermeniler, Sıplar, Yahudiler bunlar bildiğimiz çok zalim Irklardır ellerine fırsat geçince asla affetmezler zamanında bizim köyde hamile kadınların karınlarını deşmişlerdi Azerbaycan'da yaptıkları katliamları herkes biliyor, Sırplarda öyle, yahudilerde öyle asla bunlara güvenilmez bakın Osmanlı güçlüyken en sadık millet modelindeydiler ama daha sonra öyle bir hainlik yaptılarki anlatılmaz bugün güneydoğuda zalimlik yapan pkk tayfasıda aslen ermenidir kürt gençlerini kandırıp kürtleri bu işlere alet etmektedirler
Yan çar açmışlar 😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?