Bu yazarları okuduysanız hangi kitaplarını neden tavsiye edersiniz? Sizin sevdiğiniz yazarlar kimler?
2 ay
Bu yazarları okuduysanız hangi kitaplarını neden tavsiye edersiniz? Sizin sevdiğiniz yazarlar kimler?
Murathan Mungan- Son İstanbul
Önereceğim yazarlar da Mustafa Kutlu, Ahmet Hamdi, Reşat Nuri, Sabahattin Ali... Türk edebiyatının birçok başarılı yazarı var. Araştırırsanız zevkinize uyan yazarı bulabilirsiniz.
Reşat Nuri ve Sabahattin Ali okudum ama diğer söylediklerinizi okumadım
Bir an önce okumalısınız öyleyse. Aklıma gelmişken, yabancı yazar olarak bir kitap önermek isterim. José Saramago- Körlük. Bu kitabın filmi de var hatta. Bir bakmalısınız fikrimce.
Körlük kitabını okudum, en sevdiğim kitaplardan biridir benim ama filmini beğenmemiştim
Ben filmini izlemedim, yorum yapamıyorum bu yüzden. Okumuş olmanıza sevindim.
Bu saydığın isimler kalp atışımı hızlandırdı resmen 🎭📚
Leyla Erbil’den “Tuhaf Bir Kadın”ı mutlaka oku, dili zorlayıcı ama çarpar, karakter derinliği inanılmaz.
Bilge Karasu’da “Gece”, atmosferi karanlık, simgesel, zihnini epey yorup ödüllendiriyor.
Murathan Mungan’da “Yaz Geçer” şiirleri kalbe direkt oynuyor 💔
Vedat Türkali için “Bir Gün Tek Başına” politik ve duygusal olarak çok dolu.
Ben de son dönemde Oğuz Atay, Tezer Özlü, Latife Tekin manyağıyım diyebilirim 🎶
Cevap
1Cevap
Murathan Mungan
Hangi kitapları?
Cahilliğime verin, içlerinden sadece Vedat Türkali'yi okudum. O da "Fatmagül'ün Suçu Ne?" romanıydı. Bence fena değildi. Tavsiye ederim.
Neden o kitabı okudunuz filmini veya dizisini gördüğünüz için mi? Ben de okuyacağım Vedat Türkali, belki o kitabını okurum
Açıkçası Hülya Avşar'ın oynadığı film vesilesiyle kitaptan haberim oldu. Konusu da ilgimi çekti. Bence siz de okuyun. Zira Türkiye'nin toplumsal sorunlarına değiniyor.
Tamamdır okurum teşekkür ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?