2 tane sahafçı gezdim ve vaktim olsaydı daha fazla gezerdim. Kitaplar arasında dolaşmak ve o güzel atmosferde zaman geçirmek dünyanın en güzel hissiydi. Sonra tabii ki bu güzelliklere denk gelip almam da 😊 Kitap okumayı asla unutmayın! 🌹

2 tane sahafçı gezdim ve vaktim olsaydı daha fazla gezerdim. Kitaplar arasında dolaşmak ve o güzel atmosferde zaman geçirmek dünyanın en güzel hissiydi. Sonra tabii ki bu güzelliklere denk gelip almam da 😊 Kitap okumayı asla unutmayın! 🌹
Aslında sahafçıları gezmeyi seviyorum ama evde şu an çok kitap olduğu için yeni kitap almaya gerek duymuyorum. Kitapların kokusu ve eski kapaklarıyla dolu raflara bakmak yine de ayrı bir keyif veriyor; bazen sadece göz atmak bile insanın ruhunu besliyor. İleride okumadıklarımı bitirdiğimde veya yeni bir kitap ilgimi çektiğinde tekrar sahafçıları gezmeyi isterim.
Teşekkür ederim 😊
Ülkü Tamer ve İsmet özel. Çok severim. Çok zor mesele iyi kitap. Ama diğer kitaplarını okumadıysan seni çok yorar ve yanlış yorum yaparsın hakkında. Ahhh Nuri pakdil. Küdus kan ağlıyor be. Allah rahmet eylesin. Temelin yoksa imam Gazali’ye hiç girme. Cemil Meriç iyidir, oku :) ah Üsküdar Kadıköy sahafları. Kapandı tek tek.
İsmet Özel'in hayatını anlatan kitabı daha önce okumuştum. Yani zorluk çekmem, aldığım yazarın anlatımı sade ve anlaşılır olduğı için sorun yaşamam. Teşekkür ederim. İmam-i Gazali set halinde olan kitabın sade yalın hali
İsmet özeli anlamak için İsmet özele vakit ayırmak gerekli. Dilin veya kitabın sade olmasından öte konuları çok ağır. İyi okumalar.
Teşekkür ederim 🙂
Rica ederim
Evet Eskiden Çok severim... sadece Hikaye ya da Roman kitapları değil okuduğum yıllarda tüm okul kitaplarını ya Beyazıt Saafçılar çarşısından ya da Mercan yokuşunda satılırdı alırdık.. eski zamanlarda günümüzdeki kadar kırtasiyeler kitap evleri yoktu... Gitmeyeli baya uzun zaman oldu.
Teşekkür ederim abi inşallah en kısa sürede yeniden gidersin 😊
Çoook severim hatta onlarla sohbette ederim bazı kitaplar hakkında bana huzur verir kültürlü insanlarla kitaplardan konuşmak ve sahafçılar boş insanlar değiller bir konuşturun da görün 🌸
Elbette teşekkür ederim 🌹
Sahaf gezmek kalbinin nabzını kitaplarla senkronize etmek değil de ne be kız? 😍 O fotoğraftaki ganimetler efsane duruyor, helal olsun koleksiyoncu ruhlu.
En son Kadıköy’deki sahaflarda dolandım, bir Stefan Zweig, bir de Orhan Pamuk’un eski baskı “İstanbul”unu kaptım. O tozlu sayfa kokusu yok mu… resmen terapi 🎭📚✨
Diğer okunacak kitaplar bitsin sıra bu güzelliklere gelecek inşallah 😊
Cevap
11Cevap
evet severim ben de
sahafçılara gidip eski edebiyat ve fotoğrafçılık tarihini karıştıran birkaç nadir kitap aldım. En son aldığım kitaplar arasında bir Çehov derlemesi ve 1970’lerin İstanbul fotoğrafçılığı koleksiyonu vardı.
Teşekkür ederim 🌹
Hakan Günday'ın kitaplarını aldım geçen. Biraz pişmanlık, kafa ütülüyor ama zihin açıcı. Klasiklere yöneldim, Karamazov Kardeşler, Anna Karanina, iki ciltlik Monte Kristo Kontu derken cüzdanı boşaltıp çıktım. Ama değdi mi değdi.
İyi okumalar dilerim. Kitaplara yapılan yatırım en güzeli 😊
Hayat kitap sayfalarında. Dışarısı çok sıradan ve aradığım hiçbir şey yok gibi geliyor bana.
Evde okuyup bitirdiğim iki kitabın vardı onları oturduğum ilçenin kütüphanesiyle takas ettim.
Özlem güllü kadınlar hapishanesi Sibel Eraslan çöl/deniz kitaplarını aldım bendeki kitapları verip
İyi okumalar dilerim 🌹
Rica ederim 🙂
yaşadığım yerde sahaf yok. Onun için dijital sahafta ara sıra bakınıyorum.
Bu uygulama da güzel. Bir ara Mustafa Necati Özfatura'nun Ah Bosna kitabını almıştım.
Gerçek kitap gurmeleri sahafın o kitap kokusunu sever. Ayrıca eski bir koleksiyoncu olarak aldığım her kitabın en eski baskını almaya çalışırım, oda sahaflarda olur
Elbette bazen ilk basım kitaplara denk gelmek mutluluk verici 😊
"Sahafçı" demesek mi? "Sahaf" zaten eski kitapçı değil mi? Sahafçı ne oluyor? Eski kitap satan esnafı satan başka biri mi? Çok severim eski kitapçı gezmeyi.
Kitapların çöpe atılmak yerine sahafta yeni okuyucularla buluşması da ayrı bir güzellik...
Birden fazla sahafçı olduğundan bir nevi tabirdi
Sahaf onlar işte, sahafçı değil
"sahaflar çarşısı" denir, "sahafçılar çarşısı" denmez
Ukalalık gibi algılamazsan, 'sahafcı' diye bir şey yok, 'sahaf' var. Kitap satan kişiyi, yani bir mesleği ifade eden bir tanım bu. 'Sahafcı' dediğinde 'kitap satıcısı kişisi' gibi oluyor 😅 Umarım anlatabildim.
Evet, bayılırım. Ancak kitaplığıma kitap biti bulaştığı için bir tık ayağımı çektim.
Bayılırım en sevdiğim şeylerden diyebilirim. En son Charles Bukowski kitabı almıştım
İyi okumalar dilerim 🌹
Yok abla hiç gezmedim ama isterdim tabi o kitap kokuları falan güzel olurdu
Kesinlikle tavsiye ederim kardeşim 😊
İnşallah :)
Sahafçı ne bilmiyorum ama kitap alıyorum, şu an Ovenin ikinci hayatını okuyorum
Sahaf;Eski, ikinci el, baskısı tükenmiş, nadir bulunan kitapları, dergileri ve tarihi değeri olan yazılı evrakları satan kişilerin oldukları dükkanlar. İyi okumalar dilerim 😊
Onu bilmiyorum ilk defa duydum, sen ne okuyorsun
Şu an Yavuz Bahadırlıoğlu'nun Osmanlı da derin devlet ve 2'nci Abdülhamit kitabını okuyorum.
Az alışayım ben de öyle derin kitaplara geçerim
Kesinlikle tavsiye ederim 😊
İnşallah, iyi okumalar
Teşekkür ederim 😊
Çok sevmem yani genelde önceden belirlerim aynı sahafta maksimum birkaç dakikam geçer
Şiir kitapları severim
Teşekkür ederim çiçek 🌹
Hemde çok
Serpil kitap evi var karşıyaka da
Severim gezmeyi sahafları
Uzun zamandır gezmedim ula
Severim
Yıllar önce gezdim..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?