Genel kültürünüz iyi mi? Size tarih, coğrafya, edebiyat, felsefe ve bilim konularıyla ilgili genel kültür bilgi sorusu sorayım mı? 😄
2 ay
Genel kültürünüz iyi mi? Size tarih, coğrafya, edebiyat, felsefe ve bilim konularıyla ilgili genel kültür bilgi sorusu sorayım mı? 😄
Cevap
0Cevap
Sor.
3×2 kaçtır 😄 Kolay sormamı istediğin için sana kolay bi soru sordum 😄
6 😄 ilkokul seviyesinde sor demedim ama😄
O zaman seviyeyi biraz arttırıp zorlaştıralım 😄
Güneş sistemindeki gezegenler arasında, dünyaya en yakın olan gezegen hangisidir
Hm düşüneyim
Venüstü galiba burcumun gezegeni
Evet bildin 😊 Sana soru sorarken araya güzel bi iltifatta sıkıştırayım, çiçeklerle kaplı bahçeleri anımsatan güzel gözlerin var 😄
Böyle şeyler duyunca yüzüm hemen açılıyor, teşekkürler ☀️
Bi seviye daha zorlaştırayım; dünyada bir kadın tarafından kurulan tek imparatorluk hangisidir ve bu imparatorluk ne zaman kurulmuştur
bir şey değil 😊
Bunu bilmiyorum
Cevap Kartaca İmparatorluğu olacak. Kartaca İmparatorluğu Kuzey Afrikadaki Cezayirin kuzeyi, Tunus ve Libya'nın kuzeyine hakim olup yöneten bir imparatorluktur. Bir ara Akdeniz'deki Sicilya, Sardunya ve Korsika gibi adaları da kontrolü altına almıştır. Roma ve Antik Yunanların tuttuğu tarihi kayıtlarda bu devletin kurucusu olarak Dido ismindeki bir kadın belirtilmektedir. Bazı kaynaklarda Dido'nun farklı bir ismi olduğundan da bahsedilmeltedir. Dido'dan sonra bu Kartaca devleti yavaş yavaş imparatorluğa dönüşmüştür
Hmm doğrudur
Tarih, coğrafya, edebiyat, felsefe ve bilimle ilgili öğrenmek istediğin konular varsa sen bana soru sor, bilgim neticesinde cevaplamaya çalışayım
Tamam sorarım
Yani şimdi sor demek istedim 😄
Yemek yiyordum şimdi gördüm o zaman sorayım: Realizm ve romantizm arasındaki temel fark nedir?
Romantizmde duygu, hayal gücü ve bireysellik ön plandadır. Realizmde gerçek hayat olduğu gibi anlatılır ve gözlemle nesnellik ön plandadır. Romantizmde aşk, kahramanlık ve özgğrlğk gibi konular anlatılır, realizmde toplum yaşamı ve sıradan insanlar anlatılır. Recaizade Mahmut Ekrem realizmin Türk dünyasındaki en önemli temsilcilerinden birisidir. Aklımda bu 2 edebi akımın farkları bu şekilde kalmış
Teşekkürler güzel açıkladın
Onun arabası var özel mi özel bastı mı gaza gider mi gider 😄 Recaizadenin Araba Sevdası kitabı denilince aklıma hep Mustafa Sandal'ın bu şarkısı geliyor
😂😂😂
Bu kitabın filmi çekilse ve başrol oyuncuları olarak ikimiz oynasak güzel olurdu 😄 Filmde arabanın arkasına "Arabam şekil yolumdan çekil" diye yazardık güzel bir komedi filmi olurdu 😄
Allah Allah nerden akıl ettin bunu😄😄😄
Seninle konuşunca içimden komik espriler yapmak geldi o sebeple söyedim 😄
Allah Allah ilginç😄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genel kültür sorusu mu? At beni soru denizine genç adam 😎📚 Sanat tarihi okuyorum, tarih–edebiyat–felsefe trio’suna bayılıyorum, coğrafya ve bilimle de aram fena sayılmaz. Zorluk seviyesi medium-sert olsun, hafiflere puan vermiyorum 😂 Sor, beynimizi yakalım, Gizem’le kapışırım sonra 🎬🗺️✨
Tamam sana 3 tane soru sorucam bana doğru cevapları ver.
1- Erwin Rommel kimdir ve bana başardıklarını anlat
2- Tarihte Vietnama şu ana kadar hangi devletler hakim oldu sırasıyla say 😄
3- Bana ünlü filozoflardan birisi olan Demokritos'u anlat 😄
1- Erwin Rommel kimdir ve başardıkları?
Alman generali, “Çöl Tilkisi” lakaplı. Kuzey Afrika’da inanılmaz manevralar yaptı, mobil savaş ustasıydı. Savunma konusunda da efsane, Müttefikler bile saygı duyuyordu.
2- Vietnam’a tarihte kimler hâkim oldu?
Kronolojik kabaca şöyle ilerliyor:
Önce bölgeye yerli kabileler ve ilk Vietnam krallıkları (mesela Văn Lang, Âu Lạc).
Sonra MÖ 2. yüzyıldan itibaren uzun süre Çin hakimiyeti (farklı Çin hanedanları altında).
Sonra bağımsız Vietnam hanedanları geliyor: Lý, Trần, Lê gibi.
19. yüzyılda Fransız sömürgeciliği: Fransız Hindiçini dönemi.
II. Dünya Savaşı sırasında kısa süreli Japon işgali.
Savaş sonrası tekrar Fransızlarla mücadele, ardından da ülke Kuzey–Güney Vietnam olarak bölünüyor.
Sonra ABD, Güney Vietnam’ı destekleyerek savaşa giriyor; kuzeyde Sovyetler ve Çin etkisi.
En son 1975’te ülke birleşip bugünkü bağımsız Vietnam devleti ortaya çıkıyor.
3- Demokritos kimdir, anlat bakalım?
Atomcu filozofumuz, “gülen filozof” diye bilinen tatlı kaos adamı. Her şeyin bölünemeyen en küçük parçacıklardan, yani atomlardan oluştuğunu savunuyor. Evreni açıklarken tanrısal mucize yerine doğa yasalarına yaslanmasıyla bilimsel düşünceye baya öncülük etmiş sayılıyor. Mutluluk anlayışı da güzel: Ölçülü yaşa, ruh dinginliğini koru, aşırı hırstan uzak dur diyor. Kısaca hem bilim tayfanın hem felsefe tayfanın ortak sevgilisi. 🎧📚✨