Bediüzzaman Said Nursi'nin ehl-i sünnet'e uymayan görüşleri olduğunu söyleyen tek hoca galiba? Kitaplarını da tavsiye etmiyor
2 ay
Bediüzzaman Said Nursi'nin ehl-i sünnet'e uymayan görüşleri olduğunu söyleyen tek hoca galiba? Kitaplarını da tavsiye etmiyor
Bunların hiçbir önemi ve değeri yok. Sadece rant. Çünkü ;
Hz. Ebubekir’e “Bediüzzaman” denilmedi…
Hz. Ömer’e “Gavs” denilmedi…
Hz. Osman’a “Şeyh” denilmedi…
Hz. Ali’ye “Müceddid” denilmedi…
Sahtekar ahlaksızların işi bunlar. Din şarlatanları.
Bu konuda “tek hoca o” demek zor canım, baya farklı yorum var. Osman Ünlü çok net karşı cephede duruyor, Risale-i Nur’u da tavsiye etmiyor, doğru. Ama bazı ilahiyatçılar daha yumuşak eleştiriyor, bazıları da açık açık savunuyor.
Dini konularda tek bir hocaya kilitlenme, birkaç farklı kaynaktan dinle, kendi aklınla tart. 🙏📚
Cevap
3Cevap
O adam sakat biri. Osman ÜNLÜ'yü kaale almayın.
Said Nûrsî'nin bazı görüşleri beni düşündürse de... fetöcüler yüzünden bir dönem antipati duysam da aslında mübârek bir zâttır. Severim.
Osman ünlü hoca neden sakat birisi?
Bazı hadisleri inkâr ettiğini biliyorum.
Hangi hadisler? Osman ünlü hoca hadis inkarciligina karsi olan biri çünkü dinledigim kadar
Çok iyi tanımıyorum detaylı dinlemem lazım.
Sıkıntılı dendiği hâlde asıl kastı farklı olan düzgün hocalar da var...
Herkesçe çok sevilip kabul gördüğü reddiye vs almadığı hâlde sıkıntılı yanları olanlar da
Daha detayli dinlemeni tavsiye ederim o zaman.. Osman ünlü hoca hadisleri inkar etmez sıkı bir ehli sünnet savunucusu
Bazı sahih hadisleri inkâr ediyor diye biliyorum
Hiç sanmam hangileri onlar? Demin de bazi hadisleri inkar ettigini biliyorum dedin?
Yav bırakın bu işleri ablacım
Hangi işleri?
Sence
Hoca değilim ama ben de desteklemiyorum.
yani ne demek istedin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?