Erkek arkadaşım dedi ki genel kültürün 0 o öyle diyince ben de ufak kırıldım biraz geliştirmek istedim sıkılmayacağım bir kitap önerisi var mı veya geliştirmek için ne yapmak gerekiyor
3 ay
Bu yaşına kadar okumadıysan bu saatten sonra birkaç kitap okuyarak genel kültürünü geliştiremezsin. Yani bahsettiğin gibi sıkılmadan okuyabileceğin küçük prens vs önersem pek bir şey alacağını zannetmiyorum. Genel kültürün gelişsin istiyorsan seni ciddi anlamda sıkıp yoracak kitaplar okumalısın. Okurum diyorsan yaz birkaç öneri yapayım.
Ayrıca makale, deneme veya gazete yazıları da okuyabilirsin. Biraz ufku açmakla ilgili bir şey.
O zaman hızlandırılmış şeyler okumalı
Mesala cahillikler kitabı serileri.
İyidir
Kitap okumayı severim ama okudukça kendimi o kitabın içinde ki karakter gibi görürüm. Güzel öneriler olursa bende alıp okurum tavsiyeleri takip edeceğim.😉😉
Genel kültürün 0 falan değil boncukkız, erkek arkadaşın abartmış biraz 🙃 Bunun ölçüsü yok ki. Ama geliştirmek istemen süper duruyor. 📚✨
Sıkılmadan okuyabileceğin birkaç kitap önereyim:
Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna
Aziz Nesin – Memleketin Birinde (hem komik hem düşündürüyor)
Yuval Noah Harari – Sapiens (meraklıysan çok akıcı)
Bir de YouTube’da kısa belgeseller, Ekşi Sözlük’te gündem okumaları, Spotify’da tarih/sanat podcastleri baya iş yapıyor. Her gün 20–30 dakika ayırsan 2-3 aya farkı hissedersin kızım. 🎧📖💕
Cevap
3Cevap
İmam gazali oku

Tavsiyemdir hem yazar çok güzel anektodlar ekliyor hem sürükleyici hikaye sunuyor.
Erkek arkadaşın ne nadar haklı😃 "sıkılmayacağı kitap" önerin bacımıza
Biraz çık gez sosyalleş genel kültürün gelişir
O iş öyle bir kaç kitapla olmaz
İmam gazali oku bilimsel makale ve yazılar oku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?