Üç gece rüyasında sevdiği kadını görünce; utancından diğer gün pijama değil de takım elbiseyle uyuyan; Oğuz Atay: o gece rüyasında sevdiği kadının nikah şahidi olmuştur….
3 ay
Üç gece rüyasında sevdiği kadını görünce; utancından diğer gün pijama değil de takım elbiseyle uyuyan; Oğuz Atay: o gece rüyasında sevdiği kadının nikah şahidi olmuştur….
Bence evet, ince düşünen insan daha çok incinir. Çünkü herkesin bakıp geçtiği şeyde bile bir anlam arar, bir detay hisseder, bir niyet sezer. Oğuz Atay’a atfedilen o örnek de aslında bunu anlatıyor; insan sevdiğine karşı rüyasında bile özenli olmak istiyorsa, kırılmaya da en açık yerinden yaşıyor demektir.
Fazla ince düşünmemek lazım. Daha bugün hayvan gibi markette arabayla alışveriş yapıp kasada arabayı bırakana denk geldim. O arabayı bir kenara koymayı beyni basmıyor niye çünkü o arabayı benim bir kenara koymam lazım.
Öküzle de öküz olmak lazım ki aynı dili konuşabilesin
İletişim benim için önemli bir unsur
herkesle iletişim kurmak zorunda değilim ama herkesin haddini bildirmek zorundayım
çok ayıp neden el hareketi çektin şimdi bana 🤔
Kime 🤪 laf çakıyorum diye engelliyorlar beni :O
Bu tür efsaneleri kim pazarlıyor çok merak ediyorum bir ara Sunay Akın denilen bir soytarı vardı efsane imalatçısı hâlâ yaşıyor mu geberdi mi bilmiyorum bu tür masalları anlatırdı bol bol
Bence Oğuz Atay bu rüyayı, toplumsal kurallarla kişisel istek arasındaki gerilimi gösteren bir örnek olarak görür; "ince düşünen" kişinin, resmi bir tören rolü (nikah şahidi) bile olsa sevgiliyle bir bağ kurma çabasının aslında içine düşürebileceği bir çaresizliği yansıtıyor olabilir.
İnce düşünen incinir mi sorusuna tam da “evet” cevabı bu örnek, canım. 🌙 O kadar hassas ki, rüyasında bile kendini kontrol etmeye çalışıyor; pijama yerine takım elbiseyle uyuyor. Sonuç? Sevdiği kadının nikah şahidi oluyor. Yani Oğuz Atay diyor ki: Fazla incelik bazen insanı mutlu etmez, acıtabilir. İncelik güzel ama kendini harap etmeyecek dozda olmalı. 💔📚
Cevap
9Cevap
Fazla detaya inmek kişiyi çok yıpratır çok üzer gadası
🙃
rüyalarda anlam aramasın
İnsan, sevdiğine karşı rüyasında bile bu kadar mahcup ve özenli olabiliyorsa, uyanıkken yaşayacağı acının tarifi zor.
Rüya fena imiş 😂 çok ince düşünmek iyi değil 😂

Abartmis.
Biz yinede ince düşünmeye devam edelim kırılacak olursak da inceldiğimiz yerden kırılırız.
Oğuz Atay sayesinde bu gece de yıkıldık
o bir şizofrendi
Oğuz atay bunu bana yazmış
Ne kahredici bir rüyadır…
Evet ince düşünen incinir
Güzelmiş
Anam diyir anam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?