Katolik ruhani otoritelerin Ortodoks Hristiyan topluluklarına yönelik teolojik ve doktrinsel bakış açıları nelerdir? Bu topluluklar Katolik perspektifinden Antichrist ya da sapkın olarak mı değerlendirilir?
2 ay
Katolik kilisesi genel olarak Ortodoks'ları kendi toprakları dışında sapkın görmez, aksine kardeş kiliseler olarak kabul eder. Antichrist (Deccal) gibi bir etiket bu ilişkide yaygın kullanılan bir bakış açısı değil, daha çok eskatolojik (son zamanlar) tartışmalar içinde bilimsel bir terim.
Cok hakim degilim din olan degil ulke olan kismini soyleyebilirim belki
Mesela katolij ermeni ve gurculer ortadoks ruslari pek sevmezler ama nefret de ediyorlar diyemem genel olarak ortadosj rus demek diye artik ruslari seven biriyse sever sevmeyense de sevmez diye dusunuyorum
Hm Anladım
Benim askerlik arkadaşım ortodokstu ondan hatırladığım kadarıyla böyle görmüyorlar ama zamanında ayrım yaşandığı için bu tür söylentiler atılmış fakat geçmişte kalan bir şey günümüzde böyle bir şey yokmuş
Anladım teşekkürler
Teoloji sorusu gelmiş, sevinc’cim, bayılırım böyle konulara. 🎭📜 Katolikler Ortodoksları “Antichrist” falan görmüyor. Resmî olarak “kardeş kilise” diyorlar, sakramentlerini de geçerli sayıyorlar.
Sorun daha çok otorite ve bazı doktrin farklarında; Papa’nın yetkisi, bazı dogmalar vs. Ayrı ve eksik görüyorlar ama “sapkın, deccal” modu resmî öğreti de değil. Daha çok “tam birlik yok ama akrabayız” kafası.
Hm anladım
Cevap
4Cevap
kişiye göre değişir,
Pp ne baktım baya arzuladım tükürüğümle şak şak m@stürbasyon yapıp b@şaldım sorun olur muu
Bizdeki Sünni ve Şii ayrımı gibi bir şey
Biraz ona benziyor ama tam aynısı değil
Hhridtiyanliga hakim degilim
Tamam
Alevilere nasıl kötü gözle bakılıyorsa aynı şey evet
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?