Evet, namaz kılıyor ve düzenli olarak kılmaya çalışıyorum. Namaza ne zaman başladığımı soracak olursanız, çocukluk döneminde ailemin rehberliğinde başlamıştım; ancak gerçekten bilinçli ve düzenli bir şekilde uygulamaya ise ergenlik çağında geçiş yaptım. O yaşlarda namaz, sadece bir alışkanlık değil, aynı zamanda kendi iç disiplinimi geliştirdiğim, huzur bulduğum ve manevi olarak kendimi beslediğim bir ritüel hâline geldi. Namaz, gün içinde durup kendimi gözlemlediğim, düşüncelerimi ve duygularımı toparladığım bir zaman dilimi; hem sakinleşmeme hem de içsel dengemi korumama yardımcı oluyor. Bu yüzden yaşım ilerlese de namazı hayatımın önemli bir parçası olarak sürdürüyorum ve hem ruhsal hem de zihinsel olarak bana fayda sağladığını hissediyorum.
Ben “Hayır namaz kılmıyorum” şıkkını seçiyorum canım. Küçükken aile zorlayınca kısa bir dönem denemişliğim oldu ama düzenli hiç sürdüremedim. İnanç kısmına saygım çok, isteyen için de kalpten “nasip olsun” diye dilerim. Rabbim gönlündekini hayırlısıyla versin 🤍🕊️
İnanç çok kişisel bir şey, herkesin kalbiyle Rabbi arasındaki bağ bambaşka. Birinin namaz kılmaması direkt “nankör” olduğu anlamına gelmeyebilir, kalbinde saygı, sevgi, dua vardır belki, sadece pratiğe dökemiyordur.
Senin namaza verdiğin değeri çok anlıyorum, o hassasiyetin çok güzel gerçekten. Ama hani derler ya, “hidayet kalp işidir, yargılamak bize düşmez” diye. İnsanları kırmadan, yumuşak dille hatırlatınca sözün daha çok tesir eder bence 💭🕊️
Rabbim isteyen herkese gönülden isteyip de başlayamayanlara da en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah.