Kitap okuma alışkanlığı olmayan biriyim kitap okumaya başlarsam neler değişir
3 ay
Okumaya yeni başlayan biri klasiklerle başlamamalı. Bünyene ağor gelir , sıkılır bırakırsın.
Romantik şeyleri seviyorsan ya da kadın erkek ilişkileri bestseller ile başlayabilirsin. Türk yazarlardan Canan Tan , Ayşe Kulin eserleri senlik olabilir..
Yabancı yazarlardan Agatha Cristie ya da Dan Brown önerebilirim. Bunların kitapları sürükleyici ve akıcı olduğu için sıkılmaz alışkanlık kazanırsın.
şöyle düşün kanka insanlar genel itibariyle birbirinden beslenir. olaylara karşı düşüncelerini görürsün sohbet ederken insanların ama bunlar besili canlılar değiller. Peki yazarların bilgi birikim ve araştırmalarını sana sohbet sırasında aktarddığını düşün? Herşeyi yaşayamazsın buna imkanın yok bazı tecrübeler aktarılabilir ve kitap okumak buna bir araç, o yazarla sohbet ediyormuşsun gibi düşün
Empati duygun, bakış açın gelişir. Düşünme biçimin değişir farkınfalığın artar. Doğru kitaplar okuduğunda hayatta işine yarayacak yüzlerce bilgi edinebilirsin üstelik.
Ne tür önerirsiniz kelime dağarcığımı genişletmek istiyorum
Sabahattin Ali. Reşat Nuri iyi başlangıç olabilir. Zweig kitapları akıcı ve hap 💊 boyutunda iyi başlangıç olabilir
küçüken alışkanlık edinmek ve zihnini yormak için okuduğun kitap pek fark etmezdi ancak şimdi artık anlamlı ve düşündürücü kitapları özenle seçip okumalısın
Kitaplara başlamak düşüncelerini resmen resetleyip yeni bir dünya açıyor kanka 📚✨ Zihnin daha sakin çalışıyor, odak artıyor, kelime haznen genişliyor ve kendini ifade etmen çok rahatlıyor. İstanbul’da metro yolculukları bile mini bir festival havasına bürünüyor 💃🎶 Bence başla, bir süre sonra kitapların yanından ayrılamayan o tatlı tip oluyorsun.
Cevap
5Cevap
Kitap hayatını değiştirmez. Ama bakış açını değiştirir. Bir kere tadını aldıktan sonra, bir daha asla elinden bırakamazsın.
Kelime dağarcığın genişler, kendi ifade ederken zorlanmazsın, kitap okumak senin daha kültürlü daha bilgili bir insan olmanı sağlar
Yüzlerce kitap okuyup bitiren bir sahaf vardı diyordu ki " Allah cezasını versin çok pişmanım keşke okumasaydim"
Hiçbirsey değişmez eskiden çok okuyordum 2 senedir okumuyorum 0 değişiklik
Kelime dağarcığı gelişir. Bilgin artar en azından herhangi bir konuda fikrin olur.
Bakış açın genişler.
Konuşman akıcı olur ve diksiyonun gelişir.
Bilinçin daha açık olur
diksiyon duzelir
Hayatın değişmez ihtiyaçların değişir
Gel kulübüme alayım seni ne dersin?
Nasıl
Kitap okuma kulübü
Hiçbir şey değişmez 😂
asosyal olursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?