Cennetten kovulmamız neden Hz. Havva’nın suçu gibi söyleniyor o, şeytana kandı Hz. Adem de ona kandı yani değişen bir şey yok ikisi de kandılar
2 ay
Cennetten kovulmamız neden Hz. Havva’nın suçu gibi söyleniyor o, şeytana kandı Hz. Adem de ona kandı yani değişen bir şey yok ikisi de kandılar
Kişi hayatta bir suçlu arayacaksa kendine baksın Çünkü yarın Hz Adem'den ve Hz Havva'dan ötürü kimse hesaba çekilmeyecek onlar bir hata yaptıysa tövbesini de yaptı af olundular konuşmak ne Bize düşer ne de bir başkasına Herkes kendine baksın günahı varsa kendini affettirsin
Bu konu hep Havva’ya fatura kesilmiş gibi anlatılıyor ama ikisi de aynı tuzağa düşüyor canım. Suç tek kişiye yüklenince sanki daha kolaymış gibi davranılıyor 😔 Halbuki karar ortak, sonuç ortak. Birini günah keçisi yapmak da çok haksız geliyor. Böyle düşününce insanın içi cız ediyor 💫
Cevap
6Cevap
Konuya mizahi bi yön katmak gerekirse her şeyşn başı yine kadınlar hz ademin başının etini yedi adem adem diye adamcağızda dayanamadı elmayı yedi
Şeytan da onun başının etini yedi aynı şey ama her zamanki gibi taraflı bakmadan rahat edemez erkekler
Taraflı bakmakla hiç alakası yok zira söylediklerim tamamen mizah amaçlıydı gerçek görüşümü bildirmedim ama her zamanki gibi erkek düşmanı kadın gardını aldı
Dik durun güçlü görünün siz erkeklerden daha güçlüsünüz lvkvkcjcjvv
Not: buda tamamen mavra yani şaka olsun diye dedim kızma pls
Kanka mizah veya değil taraflı bakıyorsunuz erkek düşmanı olmakla alakası yok aklı olan anlar zaten
Taraflı bi cevap vermedim daha doğrusu kalbimden geçen cevabı söylemedin zaten aklı başında olan birisi sadece hz havvanın bu konuda tek suçlu olmadığını olayda esas kurbanın o olduğunu anlaması lazım anlarda zaten diye düşünüyorum
çok haklısın da zaten kitabı erkekler yazdı diyenler de var :d
Önemli olan kanmaları zaten, şeytanın sözüne uymaları, uymamaları gerekirdi.
Öyle bir şey yok aslında, işin başka bir boyutu da kur'an'da havva'dan bahsedilmiyor
öyle bir şey yok yılan kandırdı bunları
Yani kadınlar şeytan erkekleri kandırdı
Yani böyle söylentiler ciddi manada size zarar verebilir kalkıp da birisi size dersi ki kadınlar şeytan Tamam Erkekler neden o zaman akılsız da kadınlara kanıyor akılsız olmaya kabul edecek misiniz
Şeytan da kadını kandırdı çünkü temiz niyetli ve saftı yalan söylenirken Allah’ın adının anılabileceğini bilmeyecek kadar saftı
@Ashdjdhskwbddb yani bu da doğru
Akılsız bir malsın o zaman kanmasaydın
Kadınlar şeytan değildir Boş boş konuşmayın lütfen kadınlar erkeklere Allah'a emanettir Bu kadar basit ve yine kadınlar nadide bir gül gibidir
Malsın
Bu şekilde bakmak doğru bir bakış açısı değildir kesinlikle kadınlara Hz Havva'dan yola çıkarak bu şekilde itham etmeniz Hz fatıma'ya da atılmış bir iftiradır ve günümüz kadınların da hakkına girmektir söz konusu bile etmek doğru değildir dediğim gibi Herkes kendine baksın Herkes önce kendi kapısının önünü süpürsün
Var olma sebebimiz kovulmamız değil Allahu Teala böyle istedi böyle Yarattı..
Bir sebep diyelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?