Sevmek istediğim cevapları aşırı merak ettiğim bir soruydu iyi ki sormuşsun 😅 İzlediğimde de etkisinden çıkamadığım acaba Türkiye'de olsa nolurdu dediğim bir seriydi. Ben izlerken ön kere öldüm gerçekte olsa düşünemiyorum 😅
Yine olan garibana olurdu üst düzey yöneticiler ve brokrasilerde geçerli değildi yanlış hatırlamıyorum altta kalan garibanlardan da kimin gücü kime yeterse
Arınma Gecesi fikri filmde heyecanlı ama gerçek hayatta düşüncesi bile ürkütücü be Tuğba 💔🎭 İnsanlığa zararı olanları yok etmek kulağa kahramanlık gibi gelse de şiddet çözüm değil. Ben o geceyi distopik film maratonuna çevirir, mumları yakar korku gecesi yaparım 🎬🖤 Gerçek arınma bence terapi, sanat ve bol müzikle olur 🎶✨ Dünya kaosa değil, biraz daha empatiye ihtiyaç duyuyor.
Dinimizde arınma gecesi olmaz böyle niyet insanı dinden çıkarır bu arınma olayı Yahudiler de var Hadis-i Şerif var kim bir kavme benzerse ondan olur diye dikkat et soru sorayım derken imandan olma
Elhamdülillah dinime bağlıyım dinden çıkmak o kadar kolay değil. Bir olay üzerine tartışmak dinden çıkarmaz. Yahudiler gıbı çocuk ainleri yapıp katliam yapalım demıyoruz karşılaştırırlen dıkkatli yazmaya çalış lütfen✌️
Çok feci şeyler var kafamda. Trump ve netenyahunun kafasına birer mermi bırakmanın onurunu yaşamak isterdim , insanlık tarihinde adım geçerdi en azından. Sonra İmralıya da aynı şekilde. Çalıştığım iş yerine kadar uzar bu mevzu
Kılımı kıpırdatmazdım yesinler birbirini. Millet birbirini temizlerken ben niye uğraşıp günaha gireyim. Arınma gecesi olsa sadece suçlar adalet önünde legal olurdu bu günah olduklarını değiştirmezdi
Kadınları ve bebekleri katledenler hariç en çok masumlara üzülürüm içerde beslenen çıkınca ya da hiç içeri atılmadna gene zarar veren insanların temızlenmesı günah olamaz idam olsaydı aynı şey olacaktı
İnsan öldürmek günahtır, islam hukukunda kısas söz konusudur birisini öldürmüş insanları öldürmek sadece islam hukukuna uygundur o da bir kişinin kafasına göre karar verip yapabileceği şey değildir
Kuzum bunlar islam hukuku bılıyoruz tabiki soru başka olay başka olabilecek bir şey değil eger olsaydı dıyoruz zaten bir haftadır iş yerinde gezen ve doğum yapacak kesıye yer bakmaya çalışıyorum biz kımseyı ölduremeyız katılımıze bıle acırız ne varkı burada devlet izni ıle bir günlüğüne yazmışız paylaştığın içşn sagol genede
Hahha keyfin kaçmasın tabi. tamam öyleyse şöyle bir örnek vermek istiyorum fikir olarak (tabiki yanlış olurdu ve yargısız infazı doğru bulmam ama soruna cevap olarak şöyle bir misal vereyim nasıl olur diye😂) Öldürülecek büyük suçlulara (tecavüzcü, seri katil vs.) operasyon yapardık. Ama öncesinde girmeden uyku gazı salardık hepsi tamamen uyurdu. Bu sayede ikimiz de güvende olurduk dirençle karşılaşmayacağımız için ve hareketsiz oldukları için rahatça yakın mesafeden vurarak öldürürdük. (Benzer bir operasyon yapıldı istersen bahsedeyim çünkü çok kişi ölmüştü) Etik olmazdı ama senin için nasıl fikir 😄.