Bu şehrin içinde ruhsuz insanlar yaşıyor, Her biri.. kendi iradesiyle ruhunu kaybetmiş, Yalanı , doğruya tercih etmiş binlerce beden... Yaşamın yükünden kaçınabilmek için miydi yaptıkları. Kim bilir? Suretleri önemsemeden bana bakıyorlardı, Muamma'lar zihnimde yankılanırken... Benim gibi mi düşünüyorlardı, Yoksa bana bakarken farklı kimseleri mi hayal ediyorlardı... Ah hayat... Kış boyunca gövdemde ne yağmurlar biriktirdin... Bir tütsü kokusunda aradım huzuru yağmurları sevmeden , Çam kokan penceremde duran , bir kahve fincanı şahit yaşamadıklarıma... Baharın gelmesine daha çok var , Zaten hiç beklemediğin bir zamanda gelmez miydi? Bahar...
bence kışın insanlarda bir dinginlik , bir iç gözlem dönemi gibi. insanlar kendi iç dünyalarına çekilip , hayatları üzerine düşünmeyi sever bu dönemde.
senin de yazdığın şiirde bu iç gözlemden ve insan doğasından bahsediliyor.
Evet bahar hiç beklemediğimiz, kışın en şiddetli, en soğuk olduğu zamanda gelir 🤩
Gelir ve insanın içini sıcacık yapar 🌼
Bu baharın ilk papatyası en azından benim bölgemde. Bakındım başka göremedim etrafta. Soğuk havaya rağmen çiçek açmayı başarmış minicik gövdesiyle 🥹
Bitmeyen alt yapı çalışmaları yüzünden yolumuzu değiştirip parktan geçmek zorunda kalınca da 4/5 tane kumru gördüm yerde 🐦⬛
Normalde çift olarak yaşarlar. Kalabalık görünce şaşırdım oldukça 😀
Kış ve zor koşullar; her zaman olduğu gibi iyilik, güzellik ve yaşamın kendisine gebe 🌱
Bende de güzel şeyler biriktirdi. Bir kışı daha geçirmiş, biraz daha büyümüş olmak güzel hissettiriyor her şeye rağmen. Olduğum ve geldiğim noktaya şükrediyorum🙏
Haklısın kuziş : ) .. Çok güzel duruyor ki ama öyle yalnız başına çiçek... Alt yapı çalışmaları yerde aynı ya bitmiyorlar ama kaliteli bir iş ortaya çıkınca insan sevinmiyor değil eheheh...(Çıkarsa tabi) : )
Kumru bizim ayakkabılıktan çıkmadı bu sene yav mesken eyledi orayı , bir iki yavru getirmişti ama sokak kedisi yuvasını dağıttı... 2 metre yüksekliğe kedi nasıl cıkıyor aklım almıyor...
Evet , bakalım bahar nasıl olcak...: )
Senin içinde verimli olmasına sevindim kuziş...🙏🙏🙏
Çok güzel şeyler birikti. Hafızamda kalan net bir kaç güzel anı var. Hava soğuktu ama içim sıcacıktııı kii 🤩
Beni iyi hissettiren şeyler yaptım. Bazı duyguları daha net hissettim, bazılarından uzak kaldım. Yorucu gibi başlayan bi kış beni bu denli tatmin edeceğini düşünmemiştim. Buna seninle yaptığım röportajda dahil, çok keyif alarak yaptığım bir sohbetti 😌
Bu kış ben de biraz içime döndüm sanırım… 🍂 İstanbul kalabalık ama insan bazen en çok kalabalıkta yalnız hissediyor. Yağmurlu günlerde sıcak kahvemi alıp sergi gezdim, kitaplara sığındım 📚🎨 Ruhsuzluk gördüm ama ruhunu koruyanlara da rastladım. Bahar gecikir ama sürpriz yapmayı sever bence 🌿 Sen yeter ki içindeki ışığı tamamen kapatma, tamam mı? 💛
Zamansız ağırlık en zor olanı ya… 💔 Ben de bazen taşıyorum öyle görünmez valizler. İstanbul’da yürüyorum, hafifliyor biraz. 🌫️ Kendine yüklenme olur mu? Bahar bazen insanın içine geç düşer. 🌿✨