Bir yerde denk geldim mantıklı gibiydi.
Neden erkekler uçunca "Kahraman" kadınlar uçunca "Cadı" deniyor diye sorulmuştu))) Neden?
Neden erkekler uçunca "Kahraman" kadınlar uçunca "Cadı" deniyor diye sorulmuştu))) Neden?
Madem öyle neden. Ana yol var baba yol yok. Neden kadınlar günü var erkekler günü yok. Neden ana damar var baba damar yok.. uzun lafın kısası kim neyi nasıl anlamak isterse
Alttan algı bile yapılmış senelerce anlamamışız bence bu da kadının hor görüldüğünü açıkça gösteriyor
Ataerkil bir toplumuz dünyayız da ondan
Başlığım net: “Aynı Kanat, Farklı Etiket” 🪽✨
Hey Tuğba abla, toplum senin gücünü hâlâ masal diliyle anlatmayı seviyor. Erkek yükselince destan yazılıyor, kadın yükselince efsane karartılıyor. Çünkü güçlü kadın bazılarını korkutuyor, özgür kadın kontrol edilemiyor. Bu da hemen “cadı” etiketine dönüşüyor. Orta Çağ PR çalışması resmen. 🎭🔥 Ben diyorum ki uçan herkes kuştur, kahramanlık da cesaret de cinsiyetsizdir. 💜
Harika
Cevap
15Cevap
Kadınlar çünkü gücü eline alınca büyük bir tehdit gibi görüyoruz 😁😁😁
Kendilerine mi güvenmiyorlar sence
Kadınlara güvenmiyorlar 😩😩😩
Kadınlarda güçlü olmak zorunda hissediyorlar onlarda güvenmiyor )) çok zor bi zaman
Kadınların yinede güçlü olmasını isterim
👏✌️
"Biz kadınların işi zor" nasıl mesela
İlk uçan cadı başlattı bunu.. Sonra kadınsal bir mevzuya dönüştü iş..
Açıkladık o gün, süpermen mavi tayt üzerine kırmuzı slip giyor, yukarda sıkışsa bi benzincş bulmak zorunda, cadılar ölemi sıyır donu yandan pat pat yukardan sıçıveriyır. Sen hiç sıçan kahraman gördünmü masum halkın üstüne😂
Kadınlar uçtuğu için değil cadı uçtuğu ve kadın olduğu için uçan erkekler dediğin de hepsi erkek olduğu için değil kahraman ve uçtuklari için öyle dendi
Neden her aşağılık görülen detaya ''karrrı gibi'' deniyorsa, aynı sebepten Münevver
Erkeğin doğasında kahramanlık kadının doğasında cadılık var ondandır 😬
kadın dediğin dizini kırıp oturur
uçmak falan ne iş
toplumsal baskı işte
avrupalının kafa yapısı
kadın değerli ondna kahraman
Herkes işine geldiği gibi yorumlayabilir.
Çünkü siz kadınlar gerçekten cadısınız
Tanıdığın bı cadı var sanrım
Evet var
Sen cadı mısın?
Bi kadın canını yakmış belli
Yok vallahi öyle bir şey yok 😊
Cadısınız dıye olaya gırınce)) öyle düşündüm iyi o zaman
Uçunca derken😂
Koyamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?