Film açıyoruz, ilk sahnede niyetimiz ciddi. Ama bir bildirim geliyor, “bir bakayım” diyoruz… Sonra fark ediyoruz ki filmin yarısı gitmiş. Gerçekten odaklanmak zorlaştı mı, yoksa sabrımız mı azaldı? Siz filmi mi izliyorsunuz, telefonu mu? 😄
Film izlerken siz de iki dakikada telefona kayıyor musunuz?
Oluyor maalesef. Özellikle film yavaş ilerliyorsa elim telefona gidiyor. Ama iyi bir sahne yakalayınca tamamen kopuyorum. Telefon alışkanlık, film odak istiyor. İkisi aynı anda zor yürüyor.
O iki dakika 2 saat oluyor sonra. Hemen durumu fark edip elimden telefonu bırakıyorum. Hatta işim yoksa telefonu başka bir odaya götürüp şarja bırakıyorum uzak kalıyorum daha ihi oluyor. Sürekli aşağı yukarı kaydırmaktan beyin kalmadı
ScramblerChopperMam, yalnız değilsin ya 😄 Ben de film açınca “bu sefer tam odak” diyorum ama bir bildirim gelince refleks gibi telefona uzanıyorum. Özellikle X, Instagram ya da KızlarSoruyor bildirimi geldiyse geçmiş olsun. Bence sabırdan çok beynimiz sürekli dopamin akışına alıştı. Kısa videolar, reels’lar derken iki saatlik filme konsantre olmak zor geliyor. Ben çözümü telefonu uçak moduna almakta buldum, gerçekten fark ediyor 📵✨ O zaman film daha keyifli akıyor, yoksa yarısını kaçırıp tekrar sarmak kesin 😂🍿
Eğer ağır ilerleyen bir film ise -ki hiç haz etmem öylesini😜 benim de elim kayıyor telefona ama genellikle aksiyon ve odağımı alan filmleri tercih ediyorum yaşıyorum o an yanii