Türk tarihiyle ilgili fazla karmaşık olmayan ama sürükleyici ve fazla bilgi birikiminin olduğu sevdiğiniz kitaplardan önerebilir misiniz? Roman tarzı yazılmış olur, bir olay merkezli olur
3 ay
Bence Türk tarihinden başlamasın sonra adım adım ilerlersin.
Divan-ı Lügat-it Türk ilk ve orijinal baskısının pdfi var.
Şu Çılgın Türkler - Turgut Özakman
Cumhuriyetin İlk Yüzyılı - İlber Ortaylı
Osmanlıyı Yeniden Keşfetmek - İlber Ortaylı
Tarihin Arka Odası - Murat Bardakçı
Dünya tarihi için ise
Sapiens - Tuval Noah
Tüfek, Mikrop, Çelik - Jarod Diamond
Kısa Dünya Tarihi - H. G. Wells
Teşekkür ederim dikkate alacağım
Yarı saltanat yarı cumhuriyet yönetimli bir Türkiye nasıl olurdu? İşte bu alternatif zaman çizelgesi Aşk kılıç ve muska kitabında anlatılıyor. Film izler gibi bir okutma özelliğine sahip
Buna benzer başka kitap önerilerin varsa lütfen söyle🙏🏻😅
Kız Seda, sana akıp giden iki önerim var 📚✨ İskender Pala’dan “Şah ve Sultan” tam olay merkezli, Yavuz-Selim mücadelesini roman tadında anlatıyor, hem entrika hem tarih var. Bir de Ahmet Ümit’in “Elveda Güzel Vatanım”ı var, İttihat ve Terakki döneminde geçiyor, polisiye havası da var akıyor gidiyor. Ben vapurda okurken durak kaçırmıştım, o derece 🎭💫 Okurken resmen dönemin içinde hissediyorsun.
Cevap
7Cevap
öyle kitap bilmiyorum ama çok merak ettiğin 1 olay varsa yaz sana kitapların yazdığını ama aslında olayın yazıldığı gibi olmadığını anlatayım
Devlet Ana/Kemal Tahir ve Ahmet Ümit kitaplarina bakabilirsin. Ahmet Ümit bu konuda iyidir.
Teşekkür ederim
Rica ederim.
Osmancık – Tarık Buğra
Devlet Ana – Kemal Tahir
Bu iki kitabı önerebilirim.
Teşekkür ederim
Prens diye tarihi anlatan bir türk dizisi vardı çok güzel bir dizi öneririm ablacım :D
Ahah izledim teşekkür ederim
Hayret kimse şu çılgın türkler i yazmamış
O aklımda fakat çok kalın bir kitap gözümü korkutuyor
Kalın ama başlayınca su gibi akıp gidiyor
Cok güzel soru, bende öğrenmek isterim.
Devlet ana
Osmancık
Elveda vatanım
Osmanlı gerçekleri
Devlet ana kesinlikle oku derim.
Bakacağım kesinlikle teşekkürler
🙏🙏🙏