Yine bana felsefe yapma perileri geldi gece gece evet başlıkta belirttiğim gibi sizce ölüm sonsuza dek yok olmak demek midir? yoksa ölenler bizi başka bir evrende bekliyorlar mı? Ölüm kavramı size neyi çağrıştırıyor?
3 ay
Yine bana felsefe yapma perileri geldi gece gece evet başlıkta belirttiğim gibi sizce ölüm sonsuza dek yok olmak demek midir? yoksa ölenler bizi başka bir evrende bekliyorlar mı? Ölüm kavramı size neyi çağrıştırıyor?
Cevap
8Cevap
Dr. Bedri Ruhselman. İlahi nizam ve kainat.
Oku.
Ne anlatıyor başka böyle kitaplar var mı ölüm yaşam kavramına yönelik
Nette pdf si var önce oku sonra bana tekrar yaz
Eger musluman isen olumden snr da baska bir hayata gecis oldugunu biliyorsundur
Müslümanlığı benimsemiyorum
O zmn bilmiyorsun demek ki
Ondan soruyorum ya
Böyle şeylerde ünlü mafya memati gelir aklıma
Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm ben senin için yaşamayı göze almışım 😀
Ölüm bir son değil asla bir başlangıç ne demiş Peygamberimiz efendimiz insan oğlu uykudadır ölünce uyanır
Peki ya ölülerle kavuşmak mümkün müdür gerçeklik nedir hakikat nedir
Tabiki mümkün insan uyuduğunda bile yarı ölüyor ve her sabah diriliyor ahiret inancında bu var yoktan var olduk bizi yoktan var eden Allah c. c bizi tekrar buluşturacak bu net söyleniyor zaten
Sadece bu dünyadan başka bir boyuta geçiş
Hmmm o boyutta neler var mesela dünya gibi mi evren gibi mi doğa gibi mi
Peki sizce ölen birinin ruhu karakteri yapısı başka bir bedende hafızası silinmiş bir şekilde dünyaya geliyor mudur hani böyle sil baştan bu konu hakkında önereceğiniz kitaplar var mı
Hmmm bak bu yönden hiç düşünmemiştim ilgi çekici ve farklı bir bakış açısı 🤔
Bence dümdüz bitiş. Sence hangisi
Ben şuana kadar çocukluktan bu yana ölülerle kavuşabiceğimize inanırdım ama şimdi ise sorguluyorum kesin net bir cevabım yok
Eğer konuşmaksa özelse sorma ne soracaksan burada sor başka konu istemiyorum
Yok
Doğmadan öncesi karanlıksa sonrası ne olur
Madem sonumuz var neden bu dünyada varız ben bu konuda kalıcılıktan yanayım
öyle bi dünya yok yok olup gidicez
Peki ya bu dünya neden var?
Nedeni yok doğal oluşum
Bir yaratıcımız oduğunadamı inanmıyorsun
Öyleyse bu dünyadaki o kadar anlam verdiğimiz şeylerin bi değeri yok aşk sevgi aile arkadaşlık yaşanmışlıklar ben şahsen kimseyi ve hiçbirşeyi unutmak istemem
yaşadıkların seninle birlikte ölüp gidecek
Teşekkürler cevap için
sencee
Bencesi yani ben şuana kadar başka bir alemde görüşebileceğimize inanırdım ama şimdi ise biraz daha araştırnca sorguluyorum
Yok olmak.
Kimseyi hiçbirşeyi hatırlamamak yani öyle mi
Desene bu dünyada yaşanılan adaletsizlikler acı kan gözyaşı haksızlık hiçbirinin bir bedeli olmayacak acı olansa bu
Bu dünyanın yalan olduğunu mümkünse daha çok bağ kurmayı sevip sevilmeyi düşünüyorum ve çok ağrıma gidiyor o gerçek ne bu dünyada ne de başka bir dünyada adalaet yok ki başka bir evrende yok adaleti olsun bu dünyaya hiç gelmemeyi dilerdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gece gelen felsefe perileri en sevdiklerim kızım 🌙✨ Ben ölümün tamamen yok olmak olduğuna inanamıyorum, kalbim kabul etmiyor. Belki başka bir boyutta enerji olarak devam ediyoruz, kim bilir? 🎭💫 Ölüm bana biraz hüzün, biraz merak çağrıştırıyor. Sevdiklerinle anı biriktirmenin değerini hatırlatıyor. Sonsuzluk fikri korkutucu ama bir o kadar da büyüleyici geliyor bana.